До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 791
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
Моите тонове бях зиг-заг с големи амплитуди.Бебето постоянно аквивно.Почивка няма.Не го смятам за нормално,но док нищо не казва Sad 😞  Тоновете бяха около 160.Изчезваха на няколко пъти,защото бебето се върти.Никой не ми е казал,че има нещо притеснително.Видя На момичето до мен бяха макс  до 130,но тя каза,че не се движи бебето.
Утре съм пак на тонове,ако успея да стигна  от контракции и ще питам .

# 361
На мен днес също ми правиха 2 пъти тонове , понеже първия път бяха 130-134 и казаха че спи и не могат да я събудят, аз като се притесних като ревнах стана ми лошо ( абе лигава работа чак не можах да се позная ) втория път ( половин час след това)ме натъпкаха с бонбони и кола и тя беше будна и казаха че са ок

# 362
Edelvais123 и аз при единсвеното мерене на тонове до сега бях като теб, бебка както винаги беше много активна и имаше пикове до 160. Дежурната АГ каза че всичко е точно 🤷🏼♀ Реално другата седмица се очаква да са ми първите “официални” тонове.

Kaderay27 какво се случва с теб, надявам се всичко да е наред ? И с другите мами в болница 🙏🙏🙏

Аз тези дни се чувствам много тежкотоварна и трудноподвижна.. не съм качила много (около 5 кг), но коремът ми се струва адски голям и много започна да ми тежи и снощи след едно готвене така ме хвана и кръста.. тотално се довърших и ставането от леглото е голяма мъка!

# 363
Уфф,ще ни побъркат тези контракции, тонове,на края вече съм мега изнервена и всичко ме панира

# 364
При мен тонове и предните пъти и днес са с голяма амплитуда - от около 100 до 180, но доколкото знам това е добре. Важното е като се движи бебето да вдига пулса си - това значи, че има достатъчно кислород. Равните тонове са притеснителни според всичко изчетено досега.

Ето тук има доста подробно инфо: https://medlineplus.gov/lab-tests/nonstress-test/

# 365
Аз имам въпрос и се надявам някоя от вас да знае,че нещо се обърках 😀 тапата/запушалка там който както го нарича може да падне на части нали така? Забелязвам,че ми е по-мокро и по салфетката има лигаво такова наподобяващо сопол няма кръв розово или кафяво както пише в интернет,че би следвало да изглежда ако падне цяла. Не е много или поне не ми се струва, как мога да разбера дали е тя? Нямам контакции, смъкна ми се корема имам някакво напрежение така ама нищо кой знае какво. В четвъртък съм на тонове и ще говоря с АГ според вас има ли смисъл да и пиша да я уведомявам ( няма да раждам с нея и съм в 35 седмица )

# 366
Аз пък знам, че оптималните са между 120-160. Моите гд всеки път са около 130-140 и казват, че са окей. Това да са равни (имам предвид да не скачат от 130 на 160), че не е окей и да има големи аплитуди за първи път го чувам, но да.. всеки лекар различно казва

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 17:33 от yoto8888

# 367
Аз имам въпрос и се надявам някоя от вас да знае,че нещо се обърках 😀 тапата/запушалка там който както го нарича може да падне на части нали така? Забелязвам,че ми е по-мокро и по салфетката има лигаво такова наподобяващо сопол няма кръв розово или кафяво както пише в интернет,че би следвало да изглежда ако падне цяла. Не е много или поне не ми се струва, как мога да разбера дали е тя? Нямам контакции, смъкна ми се корема имам някакво напрежение така ама нищо кой знае какво. В четвъртък съм на тонове и ще говоря с АГ според вас има ли смисъл да и пиша да я уведомявам ( няма да раждам с нея и съм в 35 седмица )

Аз мисля , че това не е тапата . Моето течение също е засилено , но пише , че е нормално , защото все едно се чисти преди раждането .

Относно тоновете , аз съм била два пъти до сега , днес съм 36+0 , но никога не са ми ги давали . Казват , че са нормални .

Бебето шава поврче следобед и надвечер , нощта и сутрин не толкова , но моето като цяло върви по дребничко - 2100 кг беше миналата седмица.

Аз , както ви споделих , нямам никакви оплаквания , освен паническия страх от операция , който ме в обзел , чак съм загубила апетит , будя се изплашена и едвам се концентрирам в нещо дтуго от това. 🥲

# 368
Моите пък до сега не са измервани. Като питам доктора ми казва от 36 г.с ще се измерват. Не знам и не разбирам защо така на едни по- рано на други по-късно.
Дано всичко мине леко и успешно и се радваме на нашите малки геройчета! 🧸🙏💙

# 369
  • Варна
Моите пък до сега не са измервани. Като питам доктора ми казва от 36 г.с ще се измерват. Не знам и не разбирам защо така на едни по- рано на други по-късно.
Дано всичко мине леко и успешно и се радваме на нашите малки геройчета! 🧸🙏💙
И при мен започват пп- късно, но всичко било по преценка на лекаря. Аз питах на последната ми ФМ, която е при друг доктор и така ми го обясни.

# 370
  • Вестерос
Днес бях за 4 път на тонове. Моето обаче реши да спи тогава и само два пъти се размърда. Около 140-150 си му бяха показанията. АГ каза, че е нормално щом  спи да са такива. Но на отиваме ме хвана доста корема като менструални болки и ми каза, че това са контракции.

# 371

Не това не е тапата със сигурност. При първата  ми бременност имах падане на тапата в 36г.с ( представлява като начало на цикъл леко червеникаво или кафеникаво зацапване- това е). Родих на 2 ден след падането и ,но това е относително може и повече да изкараш с паднала тапа 😉😉😉

# 372
Аз утре съм на тонове за 2ри път. Миналата седмица забравих да ги питам дали всичко е наред, но щом не са казали, би трябвало да е така😅 Утре ще ги питам. Иначе не дават самия лист, и по-добре - да не се филмирам излишно😀

# 373
Момичета, имам нужда да споделя ново притеснение. Бях супер дзен последните дни, особено като съм 9ти месец (въпреки че бебка я измериха малко под 2500г, но знам, че е относително и ще си наддаде). Но днес на ехографа се видя, че се е омотала пъпната връв около вратоето (почти 2 пъти, тоест 1 пълен кръг и веднъж дополовина и пада нанякъде) и много се разтревожих. АГ каза, че се случва много често докато шават вътре и ако остане така може да е проблем за естествено раждане. Не ми е такъв проблем, че може да се наложи секцио, а просто се страхувам да не се влоши ситуацията докато бебка е още вътре. Каза, че за да съм спокойна, мога да ходя на тонове и през ден ако искам и сигурно така ще направя.
Някоя от вас има ли е опит или близки/познати с такова нещо и как са се развили нещата, защото колкото и да е “често” аз познавам само една мама с такава случка, но тя и без друго щеше да ражда секцио?

# 374
Момичета, утре по това време вече ще съм в болницата. Много ми е нервно. На кардиограмата при личната лекарка пулса ми беше 120, а кръвното 145/90. Това е само от вълнение, защото преди това го мерих и беше 120/80. Реве ми се. Страх ме е... Сега ще си достигна официално сакчето за болницата. Ще ви пиша утре да ви разкажа как ще ме подготвят за операцията.

Общи условия

Активация на акаунт