Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 239
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Всичко съм игнорнала аз, имам дори един 95% шоколад от .... миналата година, който още не е изяден, но върви малко по малко.
Но иначе ми се опитват някои нови неща, които до момента не съм яла и си позволявам по малко парченце. Само толкова, за повече нямам желание, един вид за да си задоволя любопитството за вкуса им. Все пак преди обичах да обикалям гурме ресторантите Grinning
Преди обичах и тестени, майка ми е голяма майсторка на баници, пити, сладкиши..., еми ето докъде ме докара въглехидратното хранене. Но не е само това, а и липсата на движение в последните години, двете неща в комбинация са сигурния път към диабет след години.

# 331
sharpy, чувала съм, че шумът в ушите може да е заради недостатъчно селен. Не знам..
Ако иска, да го изследва

# 332
Хм, имам бегъл спомен че Невена май споменаваше за такова усещане и май с магнезий го тушираше. Толкова теми се навъртяха че ми се слива вече информацията, дано да си спомням правилно да не подведа някого.

# 333
sharpy, чувала съм, че шумът в ушите може да е заради недостатъчно селен. Не знам..
Ако иска, да го изследва
Ще и кажа да го пусне, благодаря!
Преди обичах и тестени, майка ми е голяма майсторка на баници, пити, сладкиши..., еми ето докъде ме докара въглехидратното хранене.
Аз самата съм такава, редовно ми поръчват погачи за различни поводи. БоК съм на тутманиците. И да ги правя, и да ги ям! Кеф ми е да въртя погачи, да ги редя, да ги украсявам. Факт, че не съм близвала последната година при все, че като правя у дома, цялата кухня мирише...
Половинът намазва де, кльопа си всичко и ми е заявил, че заради моите "треволяци" няма да се лишава и той от моите тутманици.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 12:44 от sharpy

# 334
  • Варна
Юхуу! Получих си книгата! Нямам търпение да започна да чета.
missence, дойде за един ден. От store.bg
И да се поФаля. Днес за първи път от месеци насам отлепих стрелката на кантара с 1 кг. Надолу! След екстремното качване на килограми, от няколко седмици стоях на една и съща цифра. Днес е първото движение. Ще изчакам още няколко дни да се задържи и тогава ще го броя за успех. Въпреки, че с ендото сме говорили за едни 20кила, които трябва идат надолу и един килограм не е нищо, но все пак е първа победа от желаните 20 победи Simple Smile

# 335
Ако иска, да го изследва
Ще и кажа да го пусне, благодаря!
Преди обичах и тестени, майка ми е голяма майсторка на баници, пити, сладкиши..., еми ето докъде ме докара въглехидратното хранене.
Аз самата съм такава, редовно ми поръчват погачи за различни поводи. БоК съм на тутманиците. И да ги правя и да ги ям! Кеф ми е да въртя погачи, да ги редя, да ги украсявам. Факт, че не съм близвала последната година при все, че като правя у дома, цялата кухня мирише...
Половинът намазва де, кльопа си всичко и ми е заявил, че заради моите "треволяци" няма да се лишава и той от моите тутманици.

Шарпи, като кажеш “половинът” и всеки път се попикавам от смях! Много си сладка!💋

# 336
Ако иска, да го изследва

И аз съм имала. Ама от какво го оправих не знам.
Понякога се оправяше като пиех вода със малко сол.

# 337
Аз пък да попитам в сезона на настинките и гриповете, как лекувате неразположенията си, като всички сиропчета, спрейчета, смукалки за гърло са със захар и са доста сладички, а дори чайчета трябва да са с медче? 🤷‍♀️

# 338
  • София
Аз пък да попитам в сезона на настинките и гриповете, как лекувате неразположенията си, като всички сиропчета, спрейчета, смукалки за гърло са със захар и са доста сладички, а дори чайчета трябва да са с медче? 🤷‍♀️

Горещ бульон с черен пипер и лют червен пипер вместо чай с мед.
Чай от лайка без захар или мед.
Парченце джинджифил за смучене.

# 339

Сиропи не пия. Взимам за кашлица геломиртол. Най-доброто е.
Хапове- приключих с прахчета.
Карам на хапове. Има голям избор от таблетки за грип и настинки.
Смукалките - с лукчетата се разведох. Труден развод, бавен, но се разведох.
Взимам на Кармолис без захар. Абе някакъв подсладител, но и не ям много.
Също така и трахизан смуча.
Но това е за 4-5 дни.
И не знам чая да трябва да е с мед.
Аз чая си го пия чист. Като съм болна слагам малко лимон или вит. с на прах.

# 340
Здравейте. От 4 месеца съм на режим и съм в процес на активно отслабване - около 10 гк съм свалила. При годишните контролни прегледи миналата седмица триглицеридите и холестеролът са ми завишени. Имам някакъв смътен спомен, че по време на активно отслабване не трябва да се взимат под внимание и е нормално да са завишени. Има ли такова нещо или бъркам? Също моля за съвети какво да предприема.

Глюкоза/Glucose 4.70 mmol/l           бзн: 2.80 - 6.10
Креатинин/Creatinine 72 umol/l            53.00 - 97.00
Холестерол/Cholesterol 5.93 mmol/l           < 5,2
HDL-холестерол/HDLcholesterol   1.26 mmol/l       > 0,9
LDL-холестерол/LDLcholesterol  3.55 mmol/l       < 3,5
Триглицериди/Triglycerides 2.24        mmol/l < 1,7

# 341
Шарпи, като кажеш “половинът” и всеки път се попикавам от смях! Много си сладка!💋
И аз те обичам Yum

# 342
За суха кашлица може да се пие 1 лъжица зехтин.

# 343
Грубо 2 седмици след Зухта и аз влизам с хубавата новина, че съм бременна.. Сутринта се претеглих - 51.50кг с дебелия анцуг. Стискайте ми палци и този път да е успешен! Следя си темата

Зухта, да те питам - ти кога пусна първите изследвания като бременна, в коя седмица?

# 344
Ей, каква хубава новина Purple Heart
Честито и лека бременност Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт