Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 259
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Като каза черен шоколод, се сетих че скоро не съм писала смешки да се повеселят с мен в темата...
В началото на септември се занесох в една далечна държава, имах останал един черен шоколад вкъщи та го метнах и него в куфара... Домакините ми иначе и те ми бяха купили един де, много впечатлени че такъв ям. До тук добре, всичко нормално звучи. Това дето не е нормално е че преди няколко дни се прибрах, от тамошния имаше останали 1-2 парченца неизядени... А моя си го донесох обратно Joy Такъв пътешественик, то ще ми е жал да го изям направо Grinning
Та така де, толкова ми е яденето на шоколад на мене, колкото майтап да става. Разписах се, да се посмеят и другите на мой гръб.

Движение ми липсва иначе и ми е чоглаво, но за сега няма как. Контузих си коляното и едвам куцукам из къщи, камо ли нещо повече да правя. Поразтегнала съм връзките, че го усуках лошо, доста време ще мине...

# 316
  • София
Ще помагаме както можем,не е досадно... Е, стига въпросите да не са за Нутела щот била с по-нисък гликемичен индекс от незнамсикакво Joy Забравила съм вече, отдавна беше из темите, само нутелата запомних. Май чак спор се заформи, абе става си забавно и тук от време на време.
Циклично минава по някой и с Диета номер 9 за диабетици, та и там се мръщим ама иначе няма страшно Grinning

Коя, къде, колко струва? Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 317

Такъв ми е подходът и по принцип ако толкова ми се дояде нещо което не е добър избор за мен. По-добре една малка порция навън отколкото да го сготвя вкъщи и да имам много. Ако имам - ще го изям, че и мразя да се прахосва храна.
Това е номера и при мен и най-вече за торти/сладкишчета.
За щастие всичко може да се купи и в малко количество.
Ще купя 100 г коледни сладки от изпробвана пекарна. ИмаХ и хубава режимна рецепта, но ми е жал за 200-те грама масло като мога и така да го изям.

# 318
Мда, 200 грама масло никакъв шанс да го похабя за сладки, пак сме на един акъл с теб Grinning
В момента залитанията са ми сирене и кашкавал на мен, липсваха ми няколко месеца и си наваксвам. Не че не обичам и чедър и там поне си отядох на хубав че тук хем няма избор, хем цените грозни, ама... Много ми се яде и нашето си.
И нашите си сурови туршии, гарнитурата поне ми е лесна, много са ми вкусни. А тепърва и киселото зеле ще стане... примлясквам доволно като се сетя. Там така и не можах да им обясня какво е ферментирала туршия и че киселото зеле може да се яде и без да е сготвено, за салата. Ама те и кефира ми гледаха супер подозрително и никой не пожела да го опита Grinning

# 319
  • София
Днес заредихме една зелка за дива ферментация. Края на седмицата ще се похваля със снимка. Simple Smile

# 320
Одеве ходих до Лидъл в обедната почивка да купя разни неща. Мале като минах през щанда с коледните сладки, направо ми потекоха лигите. То сладки с масло, карамелизирани сладки, локумки, сладки с шоколад, меденки, щолен, ПАНЕТОНЕ!!! което обожавам...
Направо щях да се разрева Worried

# 321
  • София
На мен ще ми липсва сладолед (много обичам). А с туршиите как стои въпросът, че обичам да похапвам?

missence, поръчах книгата на д-р Фънг "Код затлъстяване", която ми се стори, че е повече за ИР. После ще поръчам и другите. Иначе изчетох почти всичко от първия пост. Останаха ми някои от видеата, ама ще ги гледам в къщи.
От всичко, което прочетох до сега откривам, че вероятно мазнините ми са малко и за спорта, за който казах и вчера. Следя във ФБ шеф Силвена Роу. Тя е много надъхваща откъм тренировки Simple Smile През уикенда ще ида до Декатлона за дъмпели, че имам само 2кг гирички. Но от вчера съм стартирала спорта в домашни условия.
Така, че... ще четем тези, които преди нас са се справили с проблема и ще им досаждаме с въпроси Stuck Out Tongue Winking Eye
И аз изчетох пост 1, изгледах и видеата. Останаха ми филмите. Ще изгледам и тях вечерта. Ще поръчам и книгата. Дано намеря моя си режим.

# 322
Момичета, вкусът и потребностите се култивират. С времето ще престанете да мислите, че ви се яде сладолед, ще ви се ядат яйца и кебапчета.
Спокойно.
Време трябва.
И аз всичко лапах, вечер не заспивах без шоколад , и то поне половин, и то млечен. Ми като човек се изправи пред алтернативата да е здрав и без някои удоволствия, или все по- болен, но добре натъпкан с чипс и сладолед, бързо - бързо се  поема  посоката.
За мен беше голям кеф да ходя на басейн,п осле слодолед Рафи с 500 грама фреш портокал и нес кафе фрапе. Е, сега след басейн си пия минералната вода и чистото кафе и кефът пак ми е същият

# 323
Тайс, за мен лично не е точно така.
В смисъл такъв, минало е време, но не е секнало да ми се яде сладкиши, торти и тестени храни. И честно казано никога няма да секне. Просто проявявам адският си овнешки инат, за да не посягам към тях, защото посегна ли, няма да се спра. Точно на принципа без едно мога, с едно не.

Да попитам аз нещо друго тук: чухме се днес с моя приятелка, която е с ИР и каза, че от 2 месеца и се е появил шум в ушите, който цитирам " ще ме подлуди". Попита ме възможно ли е това да е от високия инсулин, или да търси причина другаде? За такова нещо лично аз не съм чувала, но да питам и вас.

# 324
Шарпи, не може да не можеш. Игнорирам аз.
Преди в лидъл този сезон си купувах марципани, буркани с бисквитен крем, умирах за делукса пред Коледа.
Сега купувам оттам кейл, брюкселско зеле и риби, мръвки. По- лесно се живее, ако не го мислиш. Щом е забранено.
Представи си да си изкушена от токсичен , но вкусен мъж, който ти прави невероятната нирвана в секса, но ще ти отрови живота. Как постъпваш. Игнор. Ако се оглеждаш дали ти пише, дали те търси, дали се закача с други момичета, работата е зле. На една крачка си от провала на живота си 😃

# 325
Аз имах период, в който излапвах по 1 млечен шоколад на ден. Или френска селска торта... Продължи с месеци... не знам дали това е причината за ир, но със сигурност е допринесло. Вечер задължително 2 чаши вино. Картофи много обичам. Сега нищо от това не поглеждам и не ми пречи въобще. Дразни ме обаче на заведение или празник като почнат да ме натискат за само една чаша вино.... много е трудно в бг да се приеме, че някой не пие... в компания не ми се допива, позволявам си с половинката на някое релаксиращо място веднъж в месеца по чашка, по-приятно ми е.
Днес направих 24 часовата урина, ама много литри излязоха - 2.6л....четох, че е в повечко това количество...пуснах и селен и йод и кортизол...
Последните 2 седмици бяха не особено режимни, нямаше как да се спазва на това място и сега наваксвам. И аз купих Код Затлъстяване... но като че ли повечето вече го знаем..

# 326
Тайс, много ми хареса сравнението с мъжлето 😁
Иначе да, точно игнор правя към забранените неща, иначе както казах, ако се докопам до тях, ще я втасам.

# 327
Шарпи, същата съм като тебе. Без едно мога, с едно не. Детето направило коледен календар с бонбони, за мен черни. Днес отворихме първия ден и аз си ги събирам. Трябва да бъдат поне два, за да ям. Само един не мога.
Иначе последната седмица оплесках нещата, бяхме в Италия за 3-4 дни  - сладкиши, пица и т.н. Онзи ден домашна торта черпи колежка и днес записвам първи ден без прегрешения 😀. Поне КЗ според глюкомера е добре.

# 328
Яденето на пица и паста в Италия обикновено не е голям проблем, защото се комбинира с много ходене. Не се обвинявай, ако си изпълнила частта с ходенето 😉.

# 329
  • София
Всичко вредно обичам аз. Но знам какъв ще е резултатът на следващия ден и се отказвам. В повечето случаи, де. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт