Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 309
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Минавам да споделя моята вечеря (преди това бях на фаст, че нали беше пълнолуние😉):

Скрит текст:

Нещо като "пица" от карфиол, но сигурно е по-точно да го нарека запеканка или омлет заради състава: сварен карфиол- намачкан с вилица, 1 яйце Л, сол, сух босилек, къри, чубрица, около 1 ч.л. овесени трици и съвсем малко кокосово брашно. Плънката отгоре е моцарела и малко кашкавал. Запечената коричка беше хрупкава😍 (не знам дали от кашкавала или от моцарелата🤔). И ръбчетата по диагонала бяха хрупкави, а иначе само блатът самостоятелно си беше мек- накъсваше се при опит да го вдигна и не можеше да се извади цял от тавата (него го пекох предварително, после сложих плънката). Комбинирах с малко салата и 2 скилидки чесън. Чесънът щеше да стои много добре в блата, но забравих да го добавя. И моцарелата, и карфиолът бяха позастояли в хладилника, но така вкусът беше чудесен.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 06:18 от dolce miele

# 376
Аууу,това ако не го направя скоро главата си режа.

А да питам Долче. Всичко накуп ли печеше или първо карфиола малко го запече?

# 377
Елора, редактирах и допълних. Намачках сварения карфиол с вилица (аз използвам и каквото мога от клонките, не само розичките), без да се престаравам да го правя на пюре, имаше си и по-големи парченца. Добавих и другите съставки, разбърках и изпекох на блат вчера. Днес само метнах отгоре моцарела и кашкавал.🙂 А как щеше да върви и лют пипер, маслинки...
П. П. Лесна е тази рецепта, даже не бях отцедила перфектно сварения карфиол.

# 378
Иначе ми липсват доматите, но пък мога да пробвам и без домати.

# 379
Преди време писах в темата, че заради случайно открит възел, ми пускаха хормони и после ми правиха сцинтиграфия. После ходих при моя ендокринолог и като ми видя всичките изследвания и понеже нямам оплаквания, му се стори малко странно, че FT4 ми излиза с толкова висока стойност. Той ми каза, че TSH е важен и няма да ми изписва нищо. Все пак ми каза да си пусна пак хормони ноември-декември, като междувременно не променям нищо в диетата си и добавките, които взимам.
Вчера ходих в Цибалаб и пуснах хормони, сега FT4 е в рамките на референтните стойности, но се чудя TSH дали пък не ми е ниско. Той ми каза ако нещо ме притеснява, да си запиша час и да видим, ако ли не отново септември за годишен. Та това ми е чуденката, ако някой повече разбира и да си каже мнението. Ако ли не, ще ходя отново на преглед, а точно преди празниците е малко трудно да го хвана. Слагам в скрит текст старото изследване от септември и новото от вчера:
Скрит текст:
Старото от септември:
От вчера:
По въпроса за диетата, на ВМ НВХ съм си, пия магнезий и една добавка за очите.

# 380
Отново е събота вечер. Напалили сме каминката и сме на гъбки в масло, пилешки пържолки и салата айсберг с краставичи. Наздраве!

# 381
Наздраве Grinning
Аз чета напили сме се пред камината Joy

# 382
Наздраве Grinning
Аз чета напили сме се пред камината Joy
Хах, ааа не, пийнала съм само 50 грама винце и спрях, ама половинът може и да се накваси с тая водка.

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 23:40 от sharpy

# 383
Шарпи, искам и аз пилешка пържола и гъбки! И камина!😃
Моята вечеря снощи беше кюфтета, бял и жълт карфиол, две розички броколи, салата моркови.
Скрит текст:
Жълт карфиол:
И зелен, лилав:
Днес ловджийски наденички и моркови:

# 384
Леле, откъде пък такива карфиоли? В кой магазин?

# 385
От Кауфланд го купихме в понеделник. Голяма атракция беше в магазина.😃 Но оттогава не са зареждали пак, а исках и от другите цветове.

# 386
И как е на вкус? Grinning

# 387
Много добре, поне според мен. По-крехъх е от белия, с лека орехова нотка във вкуса (но може и да си въобразявам).😁 По-бързо се сварява, но за мен е много вкусен и суров.

# 388
Много добре, поне според мен. По-крехъх е от белия, с лека орехова нотка във вкуса (но може и да си въобразявам).😁 По-бързо се сварява, но за мен е много вкусен и суров.
Това с ореховия вкус ме спечели, ще потърся да купя. А за другото, освен да ми дойдеш на гости 😉

# 389
Мисля, че много ще му отиват и допълнително орехи.😍
Все забравям да питам...откъде си купи омега-3 и колко струваше?

Общи условия

Активация на акаунт