Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 298
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Егати и хапчето, да си бях плюла в пазвата преди да проверя какво и що е... Рядко съм виждала чак такъв дълъг списък с предупреждения в листовката, то цял лакът. И това удоволствие срещу скромната сума от 200 и кусур лева на кутия. Ще го предписват не ами и салто ще правят, представям си какви бонуси ще си докарат от това...
От Оземпик отслабнал аз не съм видяла, вярно че за диабет бяха рецептите дето минаваха през нас, че то по здравна каса за това го предписват. Ама то с тип 2 диабет почти няма човек дето да не е окръглен едно хубаво в средата. Ами все така ги виждах дори и след година на Оземпик, не е да са станали фиданки. Чак ми е странно че толкова нашумя като препарат за отслабване.

Ева, не споменаваш как се храниш в момента. Поне за мен лекарства дето просто прават да не ти се яде могат и доста да ти навредят дори само с това. Със сигурност имаш и дефицити да наваксваш на витамини и какво ли не, а като не се храниш достатъчно (на което обикновено се разчита с тия лекарства), това се задълбочава.
45 на гладно е страшно висок инсулин, не знам как някой би очаквал да свалиш  тегло докато си така. Според мен провери какви дефицити имаш и почвай да ги попълваш, мини на режим с храната като освен какво ядеш, е важно и да не подхапваш на често. Гледай да се наядеш стабилно и да имаш по няколко часа без храна. Постепенно раздалечавай ако трябва, може и да ти е трудно отначало. Но е важно да го постигнеш това, няма как да си вдигаш инсулина по много пъти на ден и да не стои висок. Давай му време и да спадне. И движение, при всяка възможност, дори и по малко да е просто продължаваш, винаги щом можеш. Ходене, някой и друг клек, някакво разтяане или от сорта, просто се движи.
И не се плаши от храната, тя не ти е враг на общо основание. Яж така че да си нахранена, с подходящите храни. Като влезеш в ритъм и като почне да намалява и инсулинът, ще се регулират и количествата. Щях да пиша и за фастове евентуално но с висок инсулин и голям апетит това не си е работа, та тях ги остави за по-нататък. За сега се опитай да ядеш 3 или ако можеш 2 пъти на ден и нищо между тях.

# 256
Да, обзалагам се, че е така за бонусите- мен едното тогава ме прати даже в конкретна аптека, като ми каза и да им кажа, че тя ме праща...😉

# 257
Доколкото съм запозната единствения начин да сваля инсулина е да сваля килограми, в същото време инсулина ми пречи да свалям килограми...

Единствения начин да свалиш инсулина е да си оправиш храненето.
Тогава се свалят килограми и се оправя инсулиновата чувствителност.
Спортът също помага в голяма степен.
Но ако храненето не оправиш, а въведеш някакъв спорт - нищо не правиш.

# 258
Е те търгвските представители и в аптеките питат за едно или друго идват ли рецепти, а пък от кои лекари и прочие... Поне Габрово както не е голям град, си ги следяха лесно. Или директно са идвали и са предлагали да заредим даден медикамент щото са говорили с лекари и ще почнат да идват пациенти с рецепти за него до ден-два. Повечето неща ги има произведени от много различни фирми и ЛЛ решава кой вариант да сложи в рецептата. Генерично заменяне така и не разрешиха, отпуска се от която марка е предписано изрично. Смятам че нататък е ясно, работи се тясно с лекарите от страна на фармацевтичните компании. Грозно звучи но си е бизнес и пазар...

# 259
Но ако храненето не оправиш, а въведеш някакъв спорт - нищо не правиш.
Под това се подписвам с 2 ръце.

# 260
Излезе и Б 12- 370 e. Последно, когато го изследвах, беше 263 в същите мерни единици. Резултатите и двата пъти са след две седмици пауза на Б 12, фолиева киселина и витамини от Б група. Има някакво повишение, но трябва още.
Скрит текст:

# 261
  • Варна
Благодаря за отговорите!
Започнах да чета материалите от началото на темата. Изчетох статията за инсулина. Беше много полезна. Продължавам и с другите.
Относно храненето, спазвам безвъглехидратно хранене. Ям два пъти на ден. Обяд си нося от къщи за да съм сигурна какво ям. Вечер най-често хапвам салата с нещо друго - месо, яйца, риба. Позволявам си грах, много рядко сладък картоф. Супите ги правя без картоф, с пащърнак без фиде и ориз. Старая се веднъж поне в седмицата да пропускам обяда и да си правя лек фаст. С движението имам проблем. Цял живот съм била много активна, каране на колело, вървене, фитнес. От около два месеца не спортувам, което го отчитам като мой пропуск, който трябва да поправя. Живеем извън града и нямам много маршрути за ежедневни разходки, но имам пътека и велоергометър в къщи, които мога да включа в режима. Но прочетох, че анаеробните/силови упражнения са по-добри за ИР, така че май ще включа гири, ластици и топка в "играта". Днес имам среща с докторката ми (ендо) и ще обсъдим нещата. Смятам да й задам някои въпроси относно начините да успея да накарам тялото си да се регулира без лекарствата. Това Майсимба ще го приемам един месец, но повече НЕ! Искам да я разпитам и какво точно ми носи като полза това лекарство. Предишния път не я питах, защото бях много разстроена и не се сетих точно това да попитам. Да допълня също че щитовидните показатели са ми ОК, както и кръвната захар. Проблем има в инсулина и в това, че черния ми дроб е омазнен (което е очаквано) и холестерола ми е леко над нормата. Сега чакам резултат от изследването (мисля за кортизол беше), което се събира 24 часа урина.
Обмислях да мина на лечебен глад, но статията за инсулина ме отказа.

# 262
От колко време си на режима?

# 263
  • Варна
От колко време си на режима?
С някои прекъсвания (обикновено лятото заради плодовете- много обичам праскови и диня) от.... 5 години. Но като цяло се храня нисковъглехидратно от поне 15 години. Имам периоди, в които разхлабвам нещата с протеинов хляб и черен шоколад, от време на време си позволявам боб или някоя домашна торта. Но после се старая да направя фаст и да продължа "на чисто". Мисля, че е ясно, че ако искаш това да е начин на живот не може без някакви отклонения от време на време. Например лятото бях с приятелки за три дни на място, на което ядох най-вкусните картофи на света. Ами... ядох. Рядко, но си позволявам неща като суши (това наистина сигурно е веднъж годишно), тарама хайвер (това по-често от веднъж годишно Simple Smile )
Но явно сега трябва да забравя всякакви отклонения, докато не нормализирам малко поне нещата.

# 264
При такова хранене инсулин 45 на гладно... Не ми се връзва нещо. Търси и дефицити какви имаш, ако искаш опиши и какво и кога ядеш в продължение на няколко дни, знам ли и аз.
Заседяването вкъщи със сигурност спомага и то, но има явно нещо друго пропуснато в цялата картинка.
Другото което ми идва на ум също - този висок инсулин по време на прилагането на Оземпик ли е измерен? Той също може да повиши и ненужно инсулина, дори диабетици с протокол съм виждала да го отказват и спират че им идва в повече или да не си слагат пълната доза заради това. По здравна каса нали се следят отпусканията в аптека, та сме питали действително ли от толкова време не са идвали за нова писалка и те съответно си казват.

# 265
  • Варна
този висок инсулин по време на прилагането на Оземпик ли е измерен?
Да. Аз също мисля, че в него е вината...
При такъв режим на хранене до сега съм отслабвала. Това ме накара да се разровя и да искам изследвания. Аз съм привърженик на простите неща - ядеш въглехидрати, качваш килограми, не ядеш въглехидрати, сваляш... Да съм стриктна от лятото насам, а да кача 10кг... Извън логиката ми е. Върхът беше след ден, в който бях яла една салата и една купичка супа, на следващия ден бях кило нагоре. Внимавам много и за солта.
Определено мисля, че Оземпика не беше добър за мен. Сега съм го спряла и ще видим какво ще стане.
Смятате ли, че Оземпик, приеман от човек без диабет, с ИР е лошо решение?

# 266
Няма как нещо да е добро за всички... На някои може и добре да им се е отразил, нали и нашумя толкова много кото медикамент за отслабване, едва ли съвсем без нищо да му е тая слава.
Според мен, ако имаш възможност си изследвай инсулина отново, поне да знаеш действително на какво положение си. Числото дето даде по-горе звучи много стресиращо, а може и тоя стрес да е за нищо.
Хубаво звучи да е толкова просто с яденето, ама обикновено не е чак така. Не съм фен на смятане на калории ама да питам ако го следиш - колко горе долу приемаш на ден? Не бива да са твърде ниски, това също обръща колата по някое време, да не помислиш че ти казвам че много ядеш.

# 267
  • Варна
Не смятам калории.
Например вчерашното ми меню беше: обяд - 2бр пипер/чушка бюрек, приготвен във фраер, без брашно или галета, само намазани с яйце. Вечеря микс от зелени салатки с чери домати, моцарела и дресинг от зехтин и оцет + 3 кюфтета във фраера само от кайма, общо около 200гр.

# 268
Ева, все пак ще пуснеш ли изследвания на щитовидната жлеза? ТСХ, Т3, Т4, ТАТ и МАТ? Не е достатъчно да са "е нормите", а и не е достатъчно да се изследва само ТСХ или Т4. Освен това, струва ми се, че имаш и дефицити, което също има отношение към отслабването.

# 269
  • Пловдив
Днес лекаря ми каза да мина на следната комбинация:
МЕГЛЮКОН XR  1000 мг 1 таблетка+ГЛЮКОФАЖ  500 мг 1 таблетка и двете да пия вечер.
Няколко часа по късно тази комбинация ми се вижда странна.При някой от вас да са правили такова нещо?Двете лекарства не са ли едно и също нещо?

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 15:08 от k sh

Общи условия

Активация на акаунт