Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 282
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Днес малкото Долченце стана на 11 г.🙂
Скрит текст:
Почерпката вечерта беше с рибени пръчици, картофени дукеси, руска салата, салата (маруля, китайски зеле, червена чушка, репички, зелен лук)- от всичко, но по малко. Накрая торта и сладолед (само малко като допълнение към парчето торта)😁 Ок съм, но през деня бях на фаст- само на едно кафе и вода.😉 Тортата беше просто уникална на вкус😍- малката поне от 5 години не иска да чуе за друг вид торта. Много шоколадова, с много яйца, с авокадо, банани, орехи, кокосово масло, сметана и заквасена сметана, а отгоре с ганаш и вишни.🙂 Сложих и овесени трици този път, почти няма брашно и захар. Стана супер сочен блат (предполагам, че авокадото и бананите също допринесоха за това).
Черпя ви виртуално!🙂

Скрит текст:

Елора, сладкия картоф го брой за нещо средно между тиква и морков.😃 Поне печени трите неща са ми доста подобни на вкус. По-бързо се готви от обикновените картофи май. Аз слагам често и чубрица. Т.е. каквото слагам и на обикновени картофи, това слагам и на сладките- чубрица, червен пипер, чесън на прах и др.

# 286
Аз ги правя с мащерка или риган, на много едри парчета, така че да има повърхност, която да покафенее при печенето. Получава се приятно карамелизиране и стават малко по-твърди.
И да ви се "похваля", че и мен ме турнаха на кортикостероиди, заради нестихваща кашлица.

# 287
Може ли рецепта за тортата😁

# 288
  • София
За съжаление се присъединявам към темата след множество изследвания:

Скрит текст:
глюкоза 5.9
(60мин) 9.19
(120мин) 6.38
Инсулин 18.21- 367.20 (60мин) - 234,90 (120мин)
общ холестерол- 6.6
TSH 1.31
FT4 12.9

При тези изследвания съм за тук, нали? Правилно съм се ориентирала.

Започнах да чета пост 1 и да се ориентирам какво следва. Малко ми е трудно да измислям какво да закусвам, с другите хранения се справям някак, но съм в началото. Изписан ми е Глюкофаж и диета, ако не се получи, лекарката предлага Майсимба или Саксенда, но засега ще се помъча с диета.

Още съм в размисли как се докарах дотук.

п.с. Отивам в темата с рецептите.

# 289
Познах май че за тая Майсимба са настъпили представителите на фирмата...
За съжаление си на правилното място с тия резултати. А как си се докарала - най-често неподходящ начин на живот е причината, освен евентуално определени медикаменти и терапии дето също могат да разбъркат работите.
Виж при възможност да провериш и за дефицити, силно се съмнявам нищо да не ти липсва при такива стойности.
Закуската не че е задължително да я има,но какво пречи да е просто нормална режимна храна каквато би яла и по друго време? Това да ти е дертът, гладна няма да останеш.

# 290
  • Варна
Здравейте отново!
Давам си сметка, че са ми малко калориите, но ме е страх да поемам повече. А и ми става тежко (точно сега може да е от Майсимбата).
Днес си взех изследванията:

Скрит текст:
На гладно: глюкоза 5,9, инсулин 42,1
На втори час: глюкоза 4,2, инсулин 46
Холестерол 6,32
триглицериди 1,5
HDL - 1,35
LDL - 4,29
Гликиран хемоглобин 5,34%
TSH - 4,05
Anti TPO - 8.7
Anti -TG - 10

Със спорта - наистина нямам оправдание и започвам. От днес! Поне по половин час дневно. Това за тибетците ме заинтригува. Сега ще прочета повече. Има много кила за сваляне, така че трябва да се действа. От вчера дори, а не от днес.
Елора, витамини и Магнезий не са ми изследвани... В края на декември ще изследвам пак за да видим дали без Оземпик има разлика (въпреки, че не знам дали не е рано).
Missence, май сме на едно дередже....

Хайде сега и нещо вкусно да напиша Simple Smile За сладкия картоф - аз го режа на пръчки, слагам сол и мазнина (може и стръкче мащерка) и пека във фурната. От скоро съм с фраер и тази вечер мисля да пробвам там. Въпреки, че в момента съм сърдита на всичко, което има дори и малко въглехидрат. Приемам го като отрова и само си представям как панкреаса ми бълва инсулин... Снощи белих райска ябълка на мъжо и лекичко близнах едната люспа... толкова е вкусна! Та за сладкия картоф - той е позволен, нали? И да ви попитам още нещо. Протеинов хляб позволявате ли си?
Хайде хубав ден от мен!

# 291
Долче, да ви е жива и здрава и много да ви радва! Много готино изглежда тортата Simple Smile

Промоциите в рамус до днес ли са, знаеш ли?

# 292
  • София
Скрит текст:
Познах май че за тая Майсимба са настъпили представителите на фирмата...
За съжаление си на правилното място с тия резултати. А как си се докарала - най-често неподходящ начин на живот е причината, освен евентуално определени медикаменти и терапии дето също могат да разбъркат работите.
Виж при възможност да провериш и за дефицити, силно се съмнявам нищо да не ти липсва при такива стойности.
Скрит текст:
Закуската не че е задължително да я има,но какво пречи да е просто нормална режимна храна каквато би яла и по друго време? Това да ти е дертът, гладна няма да останеш.
О, проверих ги! Магнезий, Б12 и вит Д приемам. Другите засега са ОК според доктора.

# 293
По- добре без сладък картоф.

# 294
Не е баш за често ядене сладкият картоф, по-скоро за разнообразие и по изключение. Особено в началото, след време и след овладяване на показателите вече става и по-хлабаво.
Аз се учудих от себе си последните месеци, не винаги имах желание, а често и възможност да се храня както си знам. По някое време беше взело да си личи, ако и само аз да си забелязвах корема лекичко пораснал. Малко беше и не за дълго де, набързо се вкарах пак в крачка. Но аз съм на режимно хранене от средата на 2018та някъде... Едно че никога не съм гонила съвсем строго като кето, друго че навиците си ги имам и ми е лесно да се върна към правилно хранене дори и да съм направила изключение. Нямам нужда да се кандърдисвам, аз си знам от опит че съм по-бодра и енергична ако не ям "нормални" количества въглехидрати.

# 295
Не съм яла никога такъв картоф и няма да му се размине печенето.

# 296
Не ти и грябва, мен ако питаш.
Преди да започна режима, купувах веднъж и торлова си беше.
Ми то плътно като картоф, ама не съвсем, жилаво като целина, ама не съвсем,  сладко като тиква, ама не съвсем, жълто като морков, ама не съвсем.
С две думи - нещо като нищо 😃. Според " изтънчения " ми, аристократичен вкус 😂.
Но пробвай, може и да ти хареса, аз го отлистих на секундата, с първата хапка.

# 297
Здравейте,
четох доста, но не мога да си обесня едно - какво значи ниската стойност на инсулина на 120мин при обременяване?
Нали не трябва да в под 4?
(Чета ви от доста време, но не съм коментирала до сега)

# 298
Таис, не мога да не опитам. Подариха ми едно малко картофче. Няма да се гътна Grinning

Ева, като си слагаш изследвания, давай скрийншот за да се виждат референтните.
ТСХ ми е висок, ама без рефернтни само ще гадая. Хормони явно не си пуснала, голяма грешка.
Както  казах си ревизирай храненето.
Също и количеството мазнини. Защото май ми се струва, че и там бъркаш.
В книгата си Фънг описва много добре процеса защо хората на ниски калории се разболяват.
Не мога да ти го разкажа, не съм го наизустила.
Но ти си решаваш.
За нас е видно, че бъркаш. Ти си имаш страхове. Ти си решаваш си, но явно успех нямаш. Не се ли замисляш, че предвид ниските калории и килата ти явно бъркаш?
Даже не мога да кажа, че ти си на нашия режим.
И мисля, че имаш нужда от още четене.
Изследвай и в. Д.

# 299
Аз обичам сладък картоф. Ям го печен с кокосово масло и орехи. При нас е по-евтин и от тиква и от картофи.
Има и много полезности. Пускала съм някъде сравнение с картофи.
Палео е.
Ако трябва да избирам между сладък картоф и тиква ще избера сладък картоф.
Но за "пържени картофки " предпочитам глава целина.
Алабаш предпочитам в мусака или запечен с карфиол и пармезан.

Общи условия

Активация на акаунт