Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 277
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, а какви изследвания е най-добре да си пуснат, за да се види как си движат нещата? Явно обременяване няма нужда да се товари организма, но какво изследвате, за да видите какво става. Ендокринолога, които аз посетих не беше възхитен, че не съм взела лекарството естествено. Утре пускам назначен от него кортизол в 24 часа урина, а другата седмица ще правя цветна снимка на очите.... но, не виждам въобще като хората, дано всичко е в норма.

# 301
Таис, не мога да не опитам. Подариха ми едно малко картофче. Няма да се гътна Grinning
Щом не си яла, задължително го пробвай. Аз лично много обичам картофи, но... не съм яла година и половина вече.
И при мен не минава "само един картоф". Без едно мога, с едно не мога. Червеният е сладък, нещо между тиква и кестен.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 21:15 от sharpy

# 302
Но за "пържени картофки " предпочитам глава целина.
Алабаш предпочитам в мусака или запечен с карфиол и пармезан.
Аз пък на два пъти опитах с целина и не е моето нещо. Има си онзи натрапчив вкус на керевиз, който аз ненавиждам. Преди майка ми като правеше туршии и като слагаше тая гняс за мен, направо ми се отщяваше само като го видя. Сега за мен прави без него.

# 303
Здравейте, а какви изследвания е най-добре да си пуснат, за да се види как си движат нещата? Явно обременяване няма нужда да се товари организма, но какво изследвате, за да видите какво става. Ендокринолога, които аз посетих не беше възхитен, че не съм взела лекарството естествено. Утре пускам назначен от него кортизол в 24 часа урина, а другата седмица ще правя цветна снимка на очите.... но, не виждам въобще като хората, дано всичко е в норма.

Ако визираш кз и инсулин, то си пускаме кз и инсулин на гладно. Ако искаш всеки месец, ако искаш на три месеца.
Тоест като съм разбрала за ир, била съм над 100 кила съм се поставила на режим. Е, първите 3 години беше грешен  режим и затова подобрението в резултатите не беше задоволяващо, но го имаше.
Обременяване не мисля да правя. Не мисля да се товаря. И знам какво ще покаже. Резултатите ще бъдат много по-хубави от първото обременяване, но ще покажат може би проблем.
Аз смятам до живот да съм си на моя си либерален нввмх.
Какво лекарство ти е изписано?
Ако си с ИР, просто прочети първия пост и минавай на режим.

Таис, не мога да не опитам. Подариха ми едно малко картофче. Няма да се гътна Grinning
Щом не си яла, задължително го пробвай. Аз лично много обичам картофи, но... не съм яла година и половина вече.
И при мен не минава "само един картоф". Без едно мога, с едно не мога. Червеният е сладък нещо между тиква и кестен.

Да ти кажа съм постигнала за тия 4-5 години голям самоконтрол.
Майка ми си прави картофи и си взимам - 2-3.
Понякога и като сме вечеряли примерно става зоново ядене. Салата с мазнината, протеин и мъничко картофи като гарнитура. И не ми е пречело. Но е зона на око.
Обикновен човек и хляб ще яде. Аз не.
Но старото ми аз можеше да си опържи 2-3 кила картофи и да ги изяде Flushed

# 304
Но старото ми аз можеше да си опържи 2-3 кила картофи и да ги изяде Flushed
Моето също, и го правеше всяка вечер. 2-3 не, но 1 килограм всяка вечер + 2 филии хляб.
Поне не качвах толкова килограми, спрямо изяденото количество, щото трябваше да съм около 160 кила сигурно.

# 305
Аааа, ти ме биеш направо Grinning
Не ядях всеки ден картофи, но като пържех  - нямах спирачка. Обожавах ги пържени. Със сиренце, без сиренце, с черен пипер поръсени, може и с червен, па с кетчуп, па с майонеза. Абе луда съм била, лудааа.
Но пък беше вкусно.
Сега не мога, друго ми е мисленето вече.
Но пък дори и тогава не ядях картофи с хляб.
То и 2 кила пържени, къде място за хляб Joy

# 306
Е та на кого не са му вкусни пържени картофи... И сега си позволявам понякога, просто е много рядко. И колкото и да не е хубаво - само навън. Като си изям порцийката и да няма повече, че иначе и аз мога да изям много Joy
Такъв ми е подходът и по принцип ако толкова ми се дояде нещо което не е добър избор за мен. По-добре една малка порция навън отколкото да го сготвя вкъщи и да имам много. Ако имам - ще го изям, че и мразя да се прахосва храна.

# 307
Долче, да ти е жива и здрава малката Долче. Да учи и да е много прилежна. Тортата изглежда страхотна, а с тези продукти съм сигурна , че е и много вкусна. Ще може ли рецепта по колко слагаш от нашите продукти.

# 308
Долче, ЧРД на малкото Долче. Жива, здрава и щастлива да е и да те радва.
И давай тая рецепта, не се мотай.
С подробности плийз.

# 309
  • Варна
Здравейте!
Елора, благодаря за отговора. Да, разбирам, че някъде греша и търся къде. Продължавам да чета за да открия грешката си. Simple Smile

# 310
  • София
Здравейте!
Елора, благодаря за отговора. Да, разбирам, че някъде греша и търся къде. Продължавам да чета за да открия грешката си. Simple Smile
И аз така. Продължавам да търся грешките си, засега безуспешно. Чета, гледам видеа, но ..... се лутам като цяло.

# 311
  • Г. О.
.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 15:21 от НефертитиЯ

# 312
  • Варна
missence, поръчах книгата на д-р Фънг "Код затлъстяване", която ми се стори, че е повече за ИР. После ще поръчам и другите. Иначе изчетох почти всичко от първия пост. Останаха ми някои от видеата, ама ще ги гледам в къщи.
От всичко, което прочетох до сега откривам, че вероятно мазнините ми са малко и за спорта, за който казах и вчера. Следя във ФБ шеф Силвена Роу. Тя е много надъхваща откъм тренировки Simple Smile През уикенда ще ида до Декатлона за дъмпели, че имам само 2кг гирички. Но от вчера съм стартирала спорта в домашни условия.
Така, че... ще четем тези, които преди нас са се справили с проблема и ще им досаждаме с въпроси Stuck Out Tongue Winking Eye

# 313
Ще помагаме както можем,не е досадно... Е, стига въпросите да не са за Нутела щот била с по-нисък гликемичен индекс от незнамсикакво Joy Забравила съм вече, отдавна беше из темите, само нутелата запомних. Май чак спор се заформи, абе става си забавно и тук от време на време.
Циклично минава по някой и с Диета номер 9 за диабетици, та и там се мръщим ама иначе няма страшно Grinning

# 314
  • Варна
Нутела щот била с по-нисък гликемичен индекс от незнамсикакво Joy

Хаха, много щеше да е хубаво да може Нутела Grinning... ама да ви кажа аз откак минах на черен шоколад, толкова свикнах с неговия вкус, че сладкия никак не ми допада. Сега обаче и черния шоколад съм спряла... Довечера в салатата ще си сложа повечко зехтин. Имам и печени свински гърди, надявам се мазнината да е достатъчна.

Общи условия

Активация на акаунт