Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 240
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
На майка ми лекар изписа ето това:
Скрит текст:
Много е доволна и каза, че вече ежедневно и безпроблемно минава през тоалетната. Ефекта се е появил след 10 дни прием, но на фона на дългогодишен проблем (откакто влезе в мено) е много добре. Видя ми се и по-спокойна.

# 631
Може ли от психическото състояние да скачат захар и инсулин? Напоследък много се напрегнах покрай работа и личен живот. Не си почивам достатъчно, под напрежение съм, не спя като хората. Притеснила съм се нещо в тази насока. То нали освен храненето и психиката е важна. С храненето се справям (с няколко изключения досега), но психически...пуснах си днес изследвания, ще го видим..

# 632
Може ли от психическото състояние да скачат захар и инсулин? Напоследък много се напрегнах покрай работа и личен живот. Не си почивам достатъчно, под напрежение съм, не спя като хората. Притеснила съм се нещо в тази насока. То нали освен храненето и психиката е важна. С храненето се справям (с няколко изключения досега), но психически...пуснах си днес изследвания, ще го видим..
Категорично да!

# 633
Напълно е възможно, за съжаление.

# 634
Гликираният излезе - 4.90 е.
Предишният ми беше 4.80.

# 635
И моят гликиран хемоглобин излезе:
 HbA1с по DCCT   EB         5.39      %     4.80 - 5.90     TINIA
 HbA1с по IFCC   EB         35.41      mmol/mol     29 - 42     *
eAG (изч. средна глюкоза)   EB        5.98       mmol/l   

Как мога да ги разчитам?

# 636
Здравейте! Нова съм в групата 👋
Имам ИР и поликистозни яйчници.
Ще карам направо с един въпрос
Днес за първи път си купих това
Защото е с протеин. В състава не пише да има добавена захар, а има аспартам,това влияе ли на захарта и инсулина ?
Това също закупих и то няма захар. Какво мислите?

# 637
Ето ми ги.
Доволна съм🙃

Преди ми беше 9 инсулина и индекса 1.91.

# 638
Има от какво да си доволна. Повечето хора дето се разхождат по улиците мислейки че нямат такива проблеми, са с по-лоши показатели. А пък я ни виж нас тука - отличнички Grinning

# 639
И моят гликиран хемоглобин излезе:
 HbA1с по DCCT   EB         5.39      %     4.80 - 5.90     TINIA
 HbA1с по IFCC   EB         35.41      mmol/mol     29 - 42     *
eAG (изч. средна глюкоза)   EB        5.98       mmol/l   

Как мога да ги разчитам?
Височък ти е гликираният, почти на горна допустима граница.
Вземай мерки , на режим ли си?

Ето ми ги.
Доволна съм🙃

Преди ми беше 9 инсулина и индекса 1.91.
Бравос !!! Искам и аз така 😀.

Анонимна00,
В тази тема гледаме изобщо да не ядем заместители на захар, защото вдигат инсулина и няма отърваване от желанието на организма за сладко.
По изключение хора, които са дълго време на режим, си позволяват истински захарни неща, за начинаещи най- доброто е да се изключат всякакви въглхидрати. Ти така и така си ги взела, ако няма кой да ги изяде, ги хапни.
Аз не бих, макар и да съм от година и половина на режим

# 640
Анонимна00, ще ти кажем да забравиш за сладкото, независимо от какъв характер е то. Дай да видим изследвания. За деца бориш ли се? Ходи да четеш първи пост.

# 641
Анонимна00, ще ти кажем да забравиш за сладкото, независимо от какъв характер е то. Дай да видим изследвания. За деца бориш ли се? Ходи да четеш първи пост.
Ако може малко по-благ тон, няма да е излишно. Много от новодошлите не са наясно, че там има доста информация, нека сме толерантни.
Анонимна, като за начало не консумирай нищо със захар и заместители на захар. Хайде, тези си ги купила, хапни ги и спирай с тях. Изключи всякакви въглехидрати и захар, докато си вкараш изследванията в норма, ако имат отклонения, а те сигурно имат. Наблегни на зеленчуци, меса, яйца и полезни мазнини.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 20:22 от sharpy

# 642
Аспартам, малтитол, направо отврат 🤮
Многоо рядко нещо с еритритол от магазина в центъра. Ма там съм ходила само два пъти, толкова и съм ги яла. Не се ангажирам изобщо да правя десерти с еритритол. Не са ми вкусни. Единствено едни бонбони Рафаело досега станаха хубави за погачата на племенника ми. Бях правила и мъфини някакви. Това за празника на детето, да не стоя съвсем без нищо там.

# 643
Благодаря на всички. Нова съм тук иначе съм си от 2017 година с ИР. Харесвам скир и реших да пробвам този,а за веган млекцето на него не пише нищо за добавена захар и подсладители,затова се зачудих от къде тези 7 грама захар. Може би от кокосовата вода ( която е 80% и екстрактът от ягода. Също изобщо не изпитвам жажда за сладко. Хапвам едно парче шоколад 80% какао. Над 18 години съм

# 644
Елора, в книгата си Фънг препоръчва както 24 часови и 36 часови гладувания, така и по-продължителни. Затова реших да пробвам. Разбира се по-продължително гладуване би могло да се прави веднъж годишно например... Вчера писах и на еднокриноложката ми и тя одобри. Чак ме учуди, защото лекарите не са много ЗА такива методи.
24 часови си правя и сега 2-3 пъти в седмицата. (в момента е такъв ден за мен) Но по-големи гладувания не съм правила отдавна. Някой пробвал ли е?
Аз не съм пробвала дълги.
Но иначе да. И дълги съм чела, че е хубаво. Мисля, че след 3 ден почва обновяване на клетките.
Впрочем чак след като вкарах фастовете почнах да обработвам още по-добре въглехидратите.
Ти си преценяш, но все пак не прекалявай. Давай си почивки.
То ако можеш прави в месеца три последвателни дни за пречистване.
Но ако  ти харесва, защо не.
Просто на мен ми се струва прекалено 3 пъти в седмицата по 3 дни.
Но ако си в началото, може би ще е добре, защото ще изчистиш яко черния дроб.
Пий вода достатъчно и може да слагаш малко сол във водата.

Hurricane, да, стреса влияе на кз, инсулин, кортизол и какво ли още не.

Общи условия

Активация на акаунт