The Handmaid's Tale - Тема V - "Praise be!"

• 17 277
  • 309
  •   1
Отговори
# 165
Еее, то няма край от шоута.
Ужас.
Цели 3 епизода. Не мога да смогнааааа

Излизат сега за да може да се класират за наградите Еми.

# 166
  • Варна
Доколкото разбрах, 1ви сезон е по книгата, после вече измислят всичко. Гилеад пада, това се разбира от книгата, т.е. хората след време намират разказа на Джун за Гилеад и какво се е случило с нея, не знам след какъв период от време.. 100г може би? Тогава Гилеад вече не съществува. 2рата книга е за Хана и Никол, когато са големи. За тях ще е и спин оф-а.
А аз да питам за леля Лидия, в интернет я спрягат за (част от) Мейдей, обаче никъде до края на предния сезон нямаше такова нещо. Откъде идва това? За мен тя не е от съпротивата, а просто си има свои усещания за нещата и малко по малко си променя изгледите, основно заради Джанин, но не е Мейдей.
Това идва от втората книга. Там леля Лидия
Скрит текст:
се разбира че е започнала да работи за Мейдей. Изпращат Никол в Гилеад да вземе едни файлове от нея.

# 167
  • Berlin
Благодаря! Може би ще видим и как ще стигне до там в продължението.

# 168
Относно леля Лидия в "Заветите"  -

Скрит текст:
От романа до голяма степен за мен става ясно, че леля Лидия никога не е действала от чист фанатизъм и истинска вяра, а действията ѝ, преди да се присъедини към "Мейдей" до голяма степен са продиктувани от желанието ѝ да оцелее чисто физически в началото, а впоследствие - да придобива все повече власт и влияние, които да ѝ позволят да влияе на глобалните процеси в Гилеад.  

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 14:17 от _Електра_

# 169
Кога чакаме четвърти епизод?

# 170
На 15.04., мисля, че в темата бе отбелязано. Нови епизоди ще излизат всеки вторник, като финалният десети, според информацията, съдържаща се в IMDb, ще излезе на 27.05.

# 171
  • Sofia
Леля Лидия е идеалистка, чиито представи за ценностите на Гилеад лека-полека се променят, когато разбира за отклоненията от "правата вяра". Така че някак си естествено е да стане част от съпротивата.

Скрит текст:
Не знам как ще навържат времево срещи на Никол с леля Лидия. Сега Никол е на колко - 1 годинка?, а леля Лидия е към 65 да речем. Докато стане време на Никол да и възложат такива задачи, леля ти Лидия ще е съвсем грохнала старица...

# 172
  • София
А защо я наричаме Никол, а не Холи?

# 173
  • Berlin
Всички я наричат така, дори и Джун, освен ако в новия сезон не е вече така.

# 174
Здравейте, някъде освен в Max  може ли да се гледа новия сезон 😁

# 175
Много добро начало на сезона! Изгледах трите серии на един дъх.
Само не ми стана ясно какво стана с майката на Роуз? Имам спомен, че беше жива.
И разбира се, непонятно е как Никол/Холи е бебе, при положение че когато Джун беше бременна Хана беше малка, а вече е млада дама.

# 176
  • Berlin
Ааа, това се чудя и аз през цялото време. Също и от колко време съществува Гилеад, когато стават нещата в първи сезон. Ако съдим по възрастта на Хана, от първи сезон до края на предния сезон са минали някъде между 8 и 10 години (според мен).

# 177
Ами май началото на Гилеад е точно тогава - в първи епизод. Имаше ретроспекции как първо спряха картите на жените, след това ги изгониха от работа и накрая започнаха да хващат жените и децата. Значи около година преди първия епизод.

# 178
Много добро начало на сезона! Изгледах трите серии на един дъх.
Само не ми стана ясно какво стана с майката на Роуз? Имам спомен, че беше жива.
И разбира се, непонятно е как Никол/Холи е бебе, при положение че когато Джун беше бременна Хана беше малка, а вече е млада дама.

Това несъответствие го имаше и с детето на Джанин - малката си стоеше все бебе докато Джун бременее, ражда и т.н.. Поне сега я видяхме по-голяма.

# 179
  • София
Всичко това е доста нелепо някак си и смъква от класата на сериала. Но за съжаление е така, когато се правят твърде много сезони през много години. Това не е проблем само на това шоу, а и на повечето продуценти не им пука за автентичността, стига рейтинг да носи.

Общи условия

Активация на акаунт