Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 48 216
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
След толкова разговори за 3-те тела се сетих,че така и не гледах The Wandering Earth II
С участието на Анди Лау (може би най-известния артист от Хонгконг) и Земята, която все още не бива дърпана из открития космос.
Това е предисторията на първия филм(най-скъпия филм правен в Китай и първия научнофантастичен) и може да се гледа съвсем спокойно само той или първо него, може и само първата част. Всъщност няма значение дали ще го гледате или не.
 За разлика от капиталистите,които ще натоварат кораби с хора,за да търсят спасение в друга галактика(слънцето става червен гигант),китайците действат със замах и местят цялата планета.Това е накратко сюжета на първия филм. Тук разказват за проекта, има малко пропаганда тук-там - силата на китайския астронафт,китайския учен, силата на Пекин,малко семейна драма и взривяване на спътник.
Действието се развива бавно, но ефектите са добри.

# 496
  • София
Не разбрах напълно за Трите тела на Дейвид Бениоф и Д.Б.Уайс, главния герой в книгите и анимето (което е по книгите ако правилно съм разбрал) е мъж, но те са го сменили с жена, така ли? Оффф :/
Китайски сериал няма, нито филми, има само аниме и книги. И сега ще имаме лайв-акшън сериал на Нетфликс.
Дано да няма политкоректни изцепки и да ни четат измислен морал.
Аз ще го гледам сериала, защото си го обичам жанра, а самата тематика ми е сред любимите.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 20:56 от Diavolo

# 497
Цитат
Не разбрах напълно за Трите тела на Дейвид Бениоф и Д.Б.Уайс, главния герой в книгите и анимето (което е по книгите ако правилно съм разбрал) е мъж, но те са го сменили с жена, така ли? Оффф :/
Да.

Има китайски сериал,аниме и се очаква да излезнат два филма.

# 498
Точно така, главният герой е учен на средна възраст, семеен и с дете. В началото има една млада жена, която се самоубива, може да са го заменили с нея.

# 499
  • София
Изгледах финала на Манифест! 😊
https://www.imdb.com/title/tt8421350/

Е, размазах се от кеф, хора! Защо всички сериали не завършваха по този начин? 🙄 Ама не, трябва се правим на интересни... Айде нема нужда!
Познах какво ще се случи, но не мога да повярвам, че стана наистина така, защото си беше само една невинна мечта. Като знам как завършват 9 от 10 сериала, които харесвам, то бях меко казано скептичен.
Прощавам им за всички клишета и недомислици. Ето така трябва да се уважават верните фенове и така трябва да се приключва едно шоу в което си инвестирал толкова години с толкова много епизоди.
Няма никакви забележки, дори и не желая да задълбавам и да ги търся, защото съм много щастлив.
10 от 10!
А на сериала давам една солидно 8+

Simple Smile

# 500
Момичета и момчета, някой изгледал ли е 6 сеозон на Black mirror, да даде някакъв коментар и оценка?

# 501
Момичета и момчета, някой изгледал ли е 6 сеозон на Black mirror, да даде някакъв коментар и оценка?

Изгледах го. Не ме разтърси като предните сезони, определено ми дойде доста постен. Харесаха ми два епизода , които бяха изцяло в реториката на сериала. Останалите ми се сториха не на място, но това е лично мнение.
Бих му дала оценка 6/10. И все пак - нямаше как да го пропусна Simple Smile Ако сте била фен и до сега, изгледайте си го.

# 502
Предния сезон беше много по-силен, наистина. Определено само два епизода си заслужават. Но все пак беше глътка свеж въздух след всички бози тази година.

# 503
Кои са двата епизода, които са ви харесали? Аз го започнах, но някои неща ми дойдоха странни, примерно епизодът с
спойлери
Скрит текст:
майката психопат убиец, не разбрах кое беше заради технологиите? Или това, че разкритието дойде от записите на касетите? Но обикновено технологиите объркват нещата, а тук се разкри убиец.

# 504
  • Berlin
Black mirror не е изцяло sci-fi шоу. Има и други епизоди, които не са свързани с технологиите. На мен точно този епизод ми хареса, Beyond the sea напр. по-малко, краят само ме изненада, Mazey Day също имаше туист, той пак не е свързан с технологии. Като цяло историите не са на нивото на предните сезони, но според мен е много трудно да се държи едно ниво с всеки сезон, а и ние като зрители предполагам очакваме всеки път да сме mind blown от тези серии и е нормално очакванията да не се покрият на 100%. Предният сезон беше само 3 епизода, най-малко в това отношение сега има голямо подобрение. Simple Smile

# 505
Кои са двата епизода, които са ви харесали?

Епизод 1 "Joan is awful" си беше доста в духа на сериала - новите техноголии, съгласяването с Общи условия, пропускане на дребния шрифт - нещата, които всички правим на дневна база и неглижираме, защото не очакваме последствия от тях.
 А епизод 3 "Beyond the sea" ми хареса най-много.

Останалите три епизода не са никак sci-fi, по-скоро са в стил supernaturаl, но такива сме виждали и преди от Black Mirror. Аз просто харесвам повече технологичните епизоди Simple Smile

# 506
На мен също ми хареса Beyond the Sea, беше си в духа на сериала и технологиите.
Още не съм гледала Mazey Day и последния епизод. Първия за Джоан ми хареса горе долу и беше в духа на сериала, а втория изобщо и ми беше много гадно от него.

# 507
  • София
Започнах сезон 3 на Война на световете. Този с Гейбриъл Бърн. Изгледах 2 епизода.
Навремето го изтървах по ФОКС, но сега наваксвам.
https://www.imdb.com/title/tt9686194/

За сезон 2 се изписа никак не малко тук в темите. На мен ми хареса и то много. За сезон 3 не си спомням обаче да е имало дискусии. Жалко.
Със сигурност обаче някои от вас са го гледали?
Слагам в спойлер
Скрит текст:
Тази черна дупка над земята дали не се е появила когато на финала Бил Уорд бутна и уби Емили.
И така се получи нещо като парадокс или дупка във време-пространството.
Не знам как ще излязат от ситуацията, пф. Леле как убиха скорците. Явно гадовете се опитват да измислят нов начин или да повторят стария си когато покосиха ЦНС на мозъка на хората и така унищожиха са един удар по-голямата част от човечеството.
Черната дупка свързва случилото се през първите 2 сезона и това което се случва в сезон 3. Това е бъдещето, но как точно ще го формулират не знам. Алтернативна вселена, защото всяко пътуването във времето всъщност създава нов свят или е линейно и просто има минало-настояще-бъдеще. Бил Уорд единствения човек, който премина през машината на времето помни всичко, но е в затвора за убийството на 'Ева' Адам обаче е жив и извънземните (еволюиралите хора) извличат кръвта му и се опитват да погубят човечеството.
Останалите хора обаче имат проблясъци от миналото. Не всички обаче, само онези, които са останали живи след геноцида. Останалите няма как да помнят, защото просто са били убити.
Много интересно да го завъртяли. Браво. Simple Smile

# 508
  • Дивата природа
^ Подсети да проверя, потвърденият сезон 4, пак 8 епизода, излиза/започва на 14 окт. 2024 г. по света; по-късно дано по бг: FOX*STAR... сигурно още/тепърва снимат, или докато го обработят -- повече инфо/снимки/трейлър, щом наближи!
1-вият сезон (2019) да не се бърка с мини-сериала от същата г, The War of the Worlds на bbc, излъчван по EpicDrama пак като „Война на световете“ в 2 серии, а може да се намери и издаден на 3 части, дори леко поорязани: https://imdb.com/title/tt8001226
А даже от скоро нов филм с подзаглавие „… АТАКАта“ директно за домашно гледане, ама само му видях рекламата # tt12519802

# 509
Диаволо, 3 сезон в началото изглежда странно, но излизат с много добро решение на финала. Много ми хареса цялата история.

Общи условия

Активация на акаунт