Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 042
  • 799
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Точно както са ви казали - трябва да го изместите сутрин. Трябва поне 4-5 дни да биете по едно и също време сутрин, 4ч преди изследванего.

# 61
Момичета, моля за съвет - коя от всичките таблици гледате за ориентир на димера и другите показатели? Аз имам записан един сайт http://www.perinatology.com, който виждам, че и тук е сложен в началото. Също гледам тази таблица ,
а от трето място момиче, което се е следила при д-р Паскалева ми казва трети референтни стойности... Това са моите резултати от днес - 23 г.с., писах и в друга група, но не срещнах особено много съвети. Изпратих изследването до д-р Сигридов, но не знам кога ще ме отразят, че в момента там има разни проблеми. Терапия няма да сменям, докато не ми кажат, но ми се иска да се ориентирам междувременно в ситуацията, ако има по-запознати. Много ще съм благодарна Simple Smile
А ето ги и днешните ми резултати:

# 62
  • Вестерос
Аз съм чела, че в трето тримесечие е нормално да е до 1.7. Само това знам. Моят се върти около 1, 1.1. До 32 г.с. бях на аспирин протект, от тогава съм на натаспин.

# 63
Аз съм чела, че в трето тримесечие е нормално да е до 1.7. Само това знам. Моят се върти около 1, 1.1. До 32 г.с. бях на аспирин протект, от тогава съм на натаспин.
При това положение явно съм сгъстена...имам още 3 пълни седмици докато влезна в трети триместър...

# 64
  • Вестерос
Така съм чела, не твърдя, че е вярно, затова не се притеснявай, докторите най-добре знаят.

п.п. Търсих в интернет и попаднах на такава като твоята таблица.

https://little-bg.htgetrid.com/beremennost/analiz-krovi/d-dimer/
Скрит текст:
Акушерски термин

Плътността на D-димера, ug / ml

4-13 седмици

0,0 – 0,55

13-21 седмици

0,20 – 1,40

21-29 седмица

0,30 – 1,70

29-35 седмица

0,30 – 3,00

35-41 седмица

0,40 – 3,10

# 65
Здравейте, момичета. Имам хетерозигот в мтхфр 677 и 1298 , както и хомозигот по anxa5. АГ препоръча терапия от фраксипарин 0.4 и акард 75 мг редуване през ден. След като изчетох доста и тук направих онлайн консултация със Стайкова (хематолог). Тя препоръчва фракси 0.4 и аспирин 100 мг всеки ден. Когато я попитах как да ги приемам, каза, че няма проблем да са по едно и също време, защото са с различни механизми на действие. А тук като ви чета, едното е сутрин, а другото вечер, какво мислите? И за изследването за коагулация, каза, че е хубаво да е преди фраксито, но не е уточнила 4 часа.
Преди малко ми отговори и другата хематоложка (която първоначално не ме отрази, та затова писах на Стайкова) и тя препоръчва само фраксипарин. Съвсем се обърках момичета.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 22:59 от kikssi

# 66
  • Вестерос
Аспирин протекта го пиех вечер около 10 часа. На две седмици си пусках коагулация, сутрин на гладно около 8, 8:30 часа.

# 67
Tiffany A а имаше ли и нмх към аспирина?

# 68
  • Вестерос
Не само на аспирин протект бях след консулт с Д-р Конова, затова и на две седмици си правих кръвни, за да следим дали не трябва да се смени лечението. Но моите мутации не са по основните показатели, които се изследват. Отделно фолиевата ми трябва да е мета.

# 69
Здравейте! Има ли лаборатории, които показват референтните стойности по триместри за д-димер, фибриноген и свободен протеин S или само в лабораторията на НКБ показват такива референтни стойности?

Благодаря предварително.

# 70
Момичета, Доц. Русев много държи да пия ЧИСТА Омега-3 - без примеси, добавени витамини и т.н. Да съдържа само DHA и EPA, без нищо друго. Зарових се да търся - ми то всичките имат ПОНЕ Витамин Е добавен, а той каза "Без Витамин Е, без ни-що!". Питах го да препоръча конкретни, не препоръча нищо.
Та, въпросът ми е някой може лида препоръча такава изчистена Омега-3, която да е налична на нашия пазар? 

# 71
Момичета, Доц. Русев много държи да пия ЧИСТА Омега-3 - без примеси, добавени витамини и т.н. Да съдържа само DHA и EPA, без нищо друго. Зарових се да търся - ми то всичките имат ПОНЕ Витамин Е добавен, а той каза "Без Витамин Е, без ни-що!". Питах го да препоръча конкретни, не препоръча нищо.
Та, въпросът ми е някой може лида препоръча такава изчистена Омега-3, която да е налична на нашия пазар? 
Проверете  RX Omega 3на Natural factors.

# 72
Аз преди си купувах тази, не знам дали е подходяща:

https://subra.bg/bg/hranitelni-dobavki/grizha-za-srceto/natural- … 3-x-150-caps.html

# 73
  • София
Аз поръчах тази, но е от iherb, пристигна точно за 10 дена, преди я продаваха в Ремедиум, но сега не я открих.
https://www.iherb.com/pr/wiley-s-finest-wild-alaskan-fish-oil-pr … sh-softgels/69644
Аз да попитам имате ли идея горе-долу кога излиза графика на Паскалева за следващия месец, преди седмица се обадих и нямаше дати за този, казаха към края на месеца за другия.

# 74
  • София
Cplay, не си написала нито каква ти е терапията, нито какъв ти е кръвотока според АГ. Ако си на нмх, трябва да пуснеш и изследване на антиХа. За мен д-димер ти е в норма, макар и на горна граница. По едни изследвания не може да се прецени какво ти е състоянието, не се шашкай излишно. Консултирай се със следящия те АГ. Някой, който би се погрижил за теб при проблем, а не Сигридов.

При това положение явно съм сгъстена...имам още 3 пълни седмици докато влезна в трети триместър...

Общи условия

Активация на акаунт