Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 064
  • 799
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Avocado, ще ти бъда благодарна, ако споделиш Simple Smile

# 91
  • Вестерос
Благодаря ти! Пуснах ги в Лаборекспрес. И аз съм от Варна. Моля те да ме насочиш към АГ специализиран в следенето на бременни с тромбофилии и с автоимунни заболявания. Също ще съм благодарна и на мнение за добър Хематолог във Варна. Освен тромбофилиите, какво друго си изследвала? Аз ще пускам НК, изследвания за уреяплазма и микоплазма, хламидия и ще проверя дали нямам някаква бактерия. И двата ми аборта бяха много ранни, в края на 5 седмица. Имам и високи ТАТ и МАТ.
Веднага ти казвам моята следяща ме- д-р Ангелина Симеонова. Бях пратена при нея от приятелка, също с тромбофилия, която сега чака второ бебче.
За хематолог АГ ми даде направление и ме прати при д-р Кудева в Св. Клементина, но заради нисък хемоглобин. Обаче така и не се срещнах с нея, че беше с ковид. Хемоглобинът успях да го вдигна със сорбифер дуралекс, но при строго спазване два часа преди приема и два след да не ям нищо млечно и шоколад.
Иначе за изследвания освен стандартните по касата си бях пуснала тсх към 12 г.с. и се беше увеличило. Ходих на ендокринолог д-р Елена Маринова, много съм доволна от нея. Тя ми пусна тат и мат, бяха в норма, но ми назначи по схема да пия еутирокс, за да падне тсх-то.
Аз имам един аборт в 11 г.с. и затова самоцелно се изследвах за тромбофилия сега . Имам и мутантен ген за фолиевата и приемам неофолик мета 2х1 на ден.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 15:31 от Tiffany А

# 92
А мнения за Савулева? Тя ми е направила добро впечатление като специалист, но не знам дали се занимава с бременни с тромбофилия?

# 93
  • Вестерос
Тя ми назначи да почна с аспирин протекта, но тъй като само на частно работи, трябваше да избера друг Simple Smile

# 94
Здравейте, момичета. Искам да попитам тези от вас, които се следите при доктор Вецев - той дава ли болнични?

Кога най-рано мога да си взема болничен? Направихме трансфер, на 41 години съм, с пет мутации за тромбофилии и с предишни загуби - отвсякъде рискова бременност. В нашата клиника не издават болнични.

Мога ли веднага след положителен тест или поне след като се види ембриончето да си взема болничен? Много се притеснявам да стоя цял ден на стол, без пълноценна почивка, без нормален обяд, без въздух, без движение…

Ако доктор Вецев не издава болнични, може ли да ми препоръчате друг гинеколог? Не мога да рискувам поредна загуба.

Благодаря ви много!

# 95
Здравейте дами
Нужна ли е терапия при тези две мутации?Имам един спонтанен аборт в 6г.с Моята АГ не им обърна внимание. Думите и бяха “ тези отдавна ги отрекоха,не ме впечатляваш с тях”
Ще си запиша час за хематолог на своя глава. Има ли дами с тези митации и кога започнахте терапия преди или след забременяване?

# 96
  • София
Елиза, да, д-р Вецев издава болнични.

Тук там, имаш една хетерозиготна мутация. При хетерозигот по PAI е добре да пуснеш още 2 фактора - ACE и Фактор 13. Ако излезе мутация в тях се назначава терапия.

Аз не бих се следила при такава самоувурена докторка, дето смята че всичко знае. Ако излезе проблем извън нейното високомерие, ще е на твой гръб, уви.

# 97
Фракси може да се замести с клексан нали? Това ми дадоха в аптеката,фракси вече пак едва се намира…

# 98
Здравейте,момичета!
Може ли да ми кажете дали д-димер е добре за 19 г .с .малко се притесних че свети в чарвено! Благодаря ви предварително:)

# 99
Здравейте когато разбрахте че сте бременна лекаря какво ви назначи като терапия
На мен ми каза тъй като съм в самото начало утрогестан фолиева и натаспин утре съм на лекар пак

# 100
  • Вестерос
Здравейте,момичета!
Може ли да ми кажете дали д-димер е добре за 19 г .с .малко се притесних че свети в чарвено! Благодаря ви предварително:)

Добре е да, той трябва да се вдига по време на бременност. Зависи от в кое тримесечие си, но според моето АГ за трето например трябва да е макс 1,7, въпреки че в интернет има различни показатели дадени.

Miglena Vulkova 703604
, аз бях на аспирин протект, мета фолиева 2х1 и дуфастон 2х1

# 101
Фракси може да се замести с клексан нали? Това ми дадоха в аптеката,фракси вече пак едва се намира…
Да, взаимозаменяеми са. Даже клексан е по-чист, т.е. не причинява сърбеж, алергии и т.н.

# 102
Излязоха днес и моите резултати, пуснах пакет повтарящи се аборти в Геника. Не знам дали сбърках с избора на пакет 🙄 Имаме дете на 14г. и два аборта в две последователни години. При първия се видяха пулсации и след това нещо се е случило, втория път не се появи сърдечна дейност (мъжа ми се разболя от ковид малко след зачеването, така че може и това да е причината)

Някой сбъсквал ли се е с тези мутации? Какво ви назначиха?

# 103
Излязоха днес и моите резултати, пуснах пакет повтарящи се аборти в Геника. Не знам дали сбърках с избора на пакет 🙄 Имаме дете на 14г. и два аборта в две последователни години. При първия се видяха пулсации и след това нещо се е случило, втория път не се появи сърдечна дейност (мъжа ми се разболя от ковид малко след зачеването, така че може и това да е причината)

Аз съм същите написах по горе в коментара 🙂

# 104
Аз съм с vegfa и tafi хомозигот. Имам Една успешна бременност почти без терапия (аспирин протект до 9м и после нмх), сега за втората бременност съм на клексан от началото. Чувала съм, че има разлика между първа и следваща бременност, особено във вашия случай и на по-голяма възраст.
Добре е да пуснете и основния пакет на геника ако само тези са изследвани, да не излезе и там нещо. Кой ви ги назначи и разтълкува?
За ковида не би трябвало това да е причината, но може и да има нещо общо. Чела съм, че при мъжете спермогенезата отнема около 3 месеца и реално е важно в какво здраве е бил 3м преди зачеване, не непременно в момента. Може би вие ако сте карали безсимптомно може да се е отразило.
Стискам палци за добри новини и следващата да е до пухкав финал.

Общи условия

Активация на акаунт