Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 082
  • 799
  •   1
Отговори
# 105
Първата ми бременност беше без никаква терапия. След първия аборт посетих имунолог в Кирм, Плевен по препоръка на гинаколога ми. Пуснахме НК клетки и придобита тромбофилия. Всичко излезе в норма. Насочиха ме към изследване на вродени тромбофилии. Изследванията на щитовидната също са ок. Гинекологичен проблем няма. Досега не съм имала проблем със забременяването, но нещо се случва след това. Гинекологът беше категоричен, че Ковид в първия триместър почти сигурно води до аборт.
Мъжът ми ще направи един SDI тест и тогава ще се консултирам.

# 106
  • София
За мутации във VEGFA и TAFI е необходимо да сте на терапия с НМХ + проследяване на бременността от специалист АГ рискова бременност. Това, че сте имали предишна успешна и безпроблемна бременност за съжаление нищо не означава.

Копирам от първа страница:

Мутацията (+505A>G (TAFI) - предразположение към повтарящи се спонтанни аборти, репродуктивни усложнения и дълбоки венозни тромбози

Съдов ендотелен растежен фактор А (VEGFA)
- Синтезира протеин, който е насочен специално към ендотелните клетки и има редица ефекти върху съдовата система, ангиогенезата и тъканния растеж и е смятан за един от най-важните фактори при образуването на кръвоносните съдове.
- От основно значение по време на органообразуването и регенерирането при болести на кръвоносните съдове при възрастни, вариращи от зарастване на рани до мускулна атрофия.
- По време на бременност, деленето на ендотелните клетки зависи от проявата на ВЕГФА генът и при грешки може да доведе до смъртта на ембриона.
- VEGF и разновидностите  (VEGFR1/Flt-1, VEGFR2/KDR/Flk-1) са от основно значение при имплантацията, феталното развитие и образуването на плацентата. Мутации в тези гени и съдови малформации, могат да доведат до загуба на плода, ретардация и прееклампсия.

# 107
Здравейте,

Имам 2 успешни бременности, като първата преди 9 години,  след нея имам 3 аборта в 6 г.с като всички ме тъпчеха с прогестерон след леко зацапване, но така и не удържахме фронта, след като се роди и второто ми дете, разбрах от майка ми и леля ми, че те имат девиация на V фактор на Лейден, като ест след това пуснах и аз фактор V фактор II и  антитромбин III.  Единственият с който имам проблем е фактор V на Лейден. Другите са ми напълно в норма и нормални. Сега съм бременна отново и от овулацията пия аспирин по 1 на ден, преди 3 дена видях и двете най - щастливи черти на теста за бременност. С предните две не съм проследявала каквото и да е било свързано с тромбофилия. Моля ви и се извинявам за невежеството, но кога какви изследвания св пускат и до колко време излизат резултатите, в петък имам записан час при гинеколог просто да подтвърди бременността, и търся специалист за варна с който да направя консултация по този въпрос и ест кога най - рано може да е тя? Благодаря ви предварително!

# 108
  • София
Във Варна потърсете д-р Константинова, генетик. Координати има на първа страница на темата.

Фактор V Leiden е високорисков, не го неглижирайте. Добре е да сте на терапия по време на бременността, а и в други рискови ситуации - травма на крайник, залежаване и др. Прочетете първия пост на първа страница на темата, за да се ориентирате.

# 109
  • Вестерос
Lilyanaaaa, аз все пусках коагулационен статус + д-димер на всеки две седмици сутрин на гладно. Излизат резултатите около обед същия ден. За АГ мога само да препоръчам моята следяща, знам, че следи доста с тромбофилия, както съм и споделяла- д-р Ангелина Симеонова. Лично мен обаче тя не ме е пращала при споменатата горе д-р Константинова, а да се срещна с доц. Конова в Бургас.

# 110
Аз съм с фактор 5 и загуба в 36.г.с, след която установих тромбофилията.
Доц. Конова е добър специалист, (имам консултация и с нея), но тя не е хематолог, а имунолог.
Фактор 5 е високорискова мутация и изисква редовна терапия с НМХ и редовно проследяване на коагулацията и стриктно следене на кръвоток.
Можете да се консултирате с д-р Константинова от града, но лично аз препоръчвам проф.Паскалева от София именно заради Фактор 5!
Успешна и лека бременност! 🍀

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 11:37 от BellAaAa

# 111
Момичета, заради синтетичните форми като не можем да пием комбинираните витамини за бременни как си набавяте останалите елементи. Пия метилирания Б комплекс, отделно топ фолат, отделно спрейче с вит Д и отделно омега и отделно Q, но останалите елементи се чудя как да набавя.

# 112
Здравейте искам да попитам когато забременяхте колко ви беше чхг теста тъй като при мен е много слаб 120.. отговаря но доктора каза че това не е проблем просто по бавно се покачва и съм малко притеснена

# 113
Здравейте, тъй като вече почти всички изследвания са ми готови - искам да попитам при тромбофилия при Хематолог ли се ходи или при имунолог?
 Също така нещата до момента, които съм пуснала са изследвания за антифосфолипиден синдром, НК, тромбофилии, кръвна захар, полови инфекции.. предстои ми преглед и при АГ ( имах киста последно). Нещо от изследванията пропуснала ли съм?

Ще прикача и НК резултатите. Изглеждат нормални, но пък искам и вие да погледнете.

# 114
Migitoo, ЧХГ се променя постоянно, обикновено се удвоява на 48-72 часа. По важно е не каква му е стойността, а дали се променя правилно. Пуснете си 2 теста през 48 часа и ще може да проследите.

Може да пишете в тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1455951.msg45623870#new, но е хубаво да имате 2 теста в рамките на 48 часа, за да могат момичетата да ви кажат как върви.
На първа страница в темата си има и табличка, за да проверите в коя седмица сте

Седмица от                    Количество на hCG
последната                        в mIU/ml
менструация
3                                           5 - 50
4                                           4 - 426
5                                          19 - 7,340

# 115
Момичета, заради синтетичните форми като не можем да пием комбинираните витамини за бременни как си набавяте останалите елементи. Пия метилирания Б комплекс, отделно топ фолат, отделно спрейче с вит Д и отделно омега и отделно Q, но останалите елементи се чудя как да набавя.
Аз бих си пила комбинираните витамини, а тези, които не усвоявам от тях, бих си пила допълнително. Синтетичните форми не са забранени, а просто не ги усвоявате, т.е. дори и да ги пиете, те не се отразяват на витаминния прием, тъй като не се усвояват. От комбинираните витамити си усвоявате останалите и си добавяте метилиран В, мета-фолиева и т.н. допълнително.

# 116
  • Варна
Аз пия отделно Б комплекс метилиран, отделно Д+К2, отделно желязо, отделно калций с малко магнезий от алгае (имам алергия към млечни и след загубата ми се помляха два зъба) и отделно омега 3 с определено съотношение на DHA и EPA. Имам едни витамини за бременни на Better you, но ги спрях когато разбрах, че в спрей няма как да има метилирана форма (а в сайта откъдето ги взех пишеше, че е такава). Може би ще ги подновя въпреки това. А и магнезиево олио на Better you мажа също.

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 15:09 от Didi_Bidi

# 117
И аз пия Б коммплекс метилиран, но лекарката каза вземи си Б12 на спрей и аз реших да взема да допълвам, защото в комплекса е 500 мг, незнам дали е достатъчно като сме бременни. И току що поръчах на better you спрея и пише наистича че е метилкобалмин. И фолата в комплекса е 400 мг и незнам дали също е достатъчно, та допълвам с един топ фолат още 400 мг. А омегата ми е на naturals factors Омега 3 мастни киселини     900 mg от които:  Ейкозапентаенова киселина (EPА) - 600 mg и Докозахексаенова киселина (DHА) - 300 mg , пия я от преди забременяване и q10 200 мг. Дали трябва да продължавам да ги пия. Странното е, че не ме питат кво пия или да ми кажат кво да пия, не ми се кефят като задавам въпроси, бързат, че следващото момиче чака. И се чудя сега за допълнителните елементи магнезий, желязо, калций като тебе, цинк и т.н които ги има в комбинираните за бременни.  Трябва нещо да ти стане, че тогава да ти кажат какво да правиш. А то е ясно, че се шашкаме и сме се филмирали.        

Аз пия отделно Б комплекс метилиран, отделно Д+К2, отделно желязо, отделно калций от алгае (имам алергия към млечни и след загубата ми се помляха два зъба) и отделно омега 3 с определено съотношение на DHA и EPA. Имам едни витамини за бременни на Better you, но ги спрях когато разбрах, че в спрей няма как да има метилирана форма (а в сайта откъдето ги взех пишеше, че е такава). Може би ще ги подновя въпреки това.

# 118
  • Варна
Аз точно за Better you говоря - нямат формула с метилирана фолиева киселина. В Зоя бяха написали, че е метилирана, подведох се и го купих. После видях на опаковката, че не е. Писах на better you и те ми върнаха отговор, че за жалост технологията не позволява в тези течни формули да има метил фолат.

# 119
  • Вестерос
Аз пиех Пренатал Денк+ ДХА, витамин Д и сорбифер заради ниски стойности на витамина и хемоглобина, метилирана фолиева, магнерот

Общи условия

Активация на акаунт