Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 199
  • 799
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета! В 26 г.с. съм. В петък си пуснах изследвания, но се притесних за повишения d-dimer и ниския аPTT:

Моля и за вашето мнение.

Аз съм със следните мутации:
PAI-1 4G/5G  - хомозиготен носител
Factor XIII (p. Val34Leu) - хетерозиготен носител
MTHFR ген (с. 677С>T)

Освен, че пия ацетизал кардио, не съм на друга терапия. Във вторник бях на АГ като всичко беше наред. Проследи кръвотоците, които бяха добре. Изследванията ги пуснах в петък и сега се притесних заради резултатите дали не трябва да се промени терапията? Ще пусна резултатите на моята АГ и ще си запиша час за хематолог другата седмица.

# 166
Да попитам като се измества инжекцията фраксипарин/клексан с цел изследване на анти Ха, колко дни след като сте изместили до желания час, трябва да се бие по едно и също време, така че да отчете верен резултат? Предполагам поне 5-6 дни да се бие по едно и също време? Ще се радвам на съвет как да действам.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 16:58 от Green cake

# 167
Да попитам като се измества инжекцията фраксипарин/клексан с цел изследване на анти Ха, колко дни след като сте изместили до желания час, трябва да се бие по едно и също време, така че да отчете верен резултат? Предполагам поне 5-6 дни да се бие по едно и също време? Ще се радвам на съвет как да действам.
4-5 дни са достатъчни.

# 168
4-5 дни са достатъчни.
Много благодаря!

# 169
Моята загуба е късна, а се водя с леки мутации. Трябва много добра подготовка преди бременност,  следене и бързо реагиране при проблем.
При ранните загуби може да е от много неща, докато при късните няма много възможни причинители и е малко по-ясно че става въпрос за тромбофилия, въпреки че дали е 100% причината е трудно да се каже.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 19:28 от Jessito 🍀🍀

# 170
  • Варна
А повсеместната мантра е уж "то тромбофилията се свързва с ранни загуби до 8-9та седмица".

# 171
  • София
Смятате ли, че късните загуби може би са типични повече за по-леките форми на тромбофилия? В смисъл, че като има повече и по-тежки мутации случката се случва бързо, докато при по-леките с напредване на бременността се повишава рискът. Въртят ми се някви мисли из главата и търся логики.
Не,не мисля че има отношение.

# 172
Може ли някой да ми отговори и на мен, моля..

Здравейте, ако има мами с тези мутации - на каква терапия сте?

# 173
  • София
Може ли някой да ми отговори и на мен, моля..

Здравейте, ако има мами с тези мутации - на каква терапия сте?
Според мен ще си на терапия с хепарин всеки ден.

# 174
Здравейте! Някоя от вас скоро да е ходила при проф. Паскалева дали може да ми каже горе долу колко парички да приготвя за изследвания и консултацията?

# 175
Здравейте, във Варна при кой Хематолог се следите?

# 176
Здравейте! Някоя от вас скоро да е ходила при проф. Паскалева дали може да ми каже горе долу колко парички да приготвя за изследвания и консултацията?
Здравейте, аз платих над 220 лв миналата седмица, за консултация и тестове - взимам НМХ и аспирин. Платих с карта.

# 177
  • София
Здравейте, аз платих над 220 лв миналата седмица, за консултация и тестове - взимам НМХ и аспирин. Платих с карта.
А бременна ли сте и в коя седмица ?
Аз се чудя има ли смисъл преди да забременея да ходя,или като забременея тогава, при условие,че си знам,че стартирам с Фраксипарин 0.4 .

# 178
Някой друг беше коментирал, че е ходил преди да забременее. Аз лично ходих да ми провери терапията.
Проф Паскалева счита за тромбофилия само Фактор 13, Лайден и Протромбин. Другото не го брои за сериозно състояние и може да има право на фона на нейната практика. Аз имам ПАИ, АСЕ, ТАФИ и Вегфа и съм нормален генотип по нейните записки Simple Smile

# 179
В 16та седмица съм, и аз ще ходя да ми провери терапията.

Общи условия

Активация на акаунт