Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 247
  • 799
  •   1
Отговори
# 540
Kactus , тук където съм изписват аспирин протект също на " всички"  след 12-та седмица - в моята отчетна има дама, под 30г, първо инвитро, с изписан аспирин протект ( без генетични, тук май изобще не ги гледат), а аз съм на навършени 40, второ инвитро.
Питах док изрично, защото ми спряха клексана, но (тукашият вариант на) аспирин протект си остана - каза, че е установено, че е добра превенция на прееклампсия.
Аз за себе си заключих, че явно има все пак някакъв списък с рискови фактори, и дори да видят един, изписват аспирина.
Разбира се това си е мое умозаключение Simple Smile

При мен дойде жена в 5г.с. с назначен Аспирин протект, всяка вечер по 1тб. Реших да разпитам жената дали е правила изследвания за тромбофилия, проверяван ли е кръвотокът в матката, естествено нищо от това не беше правено. АГ го изписал, защото било хубаво за кръвотока на матката 🤣 просто ей така....Естествено казах какви са рисковете, че има нужда от допълнителни изследвания и все пак, ако желае да послуша лекаря, да не го пие всяка вечер. Жената направо отказа да го пие за момента и ми благодариха за информацията.

# 541
Моля ви да споделите мнение, досега поставях фраксипарин 0,3 и трябва да го продължа НО поради това,че не намерих си купих клексан от 0,4. Питах доктор Тончев дали мога да го поставям него той каза Да. До тук добре:
Въпроса ми е че аз съм със зрителен проблем и трябва да поставя цялата инжекция “ клексан 0.4”, а няма как да махам малко от количеството за да стане както фраксипарина 0,3.... дали ще има проблем?
Благодаря ви предварително и бъдете здрави ☘☘☘

# 542
Моля ви да споделите мнение, досега поставях фраксипарин 0,3 и трябва да го продължа НО поради това,че не намерих си купих клексан от 0,4. Питах доктор Тончев дали мога да го поставям него той каза Да. До тук добре:
Въпроса ми е че аз съм със зрителен проблем и трябва да поставя цялата инжекция “ клексан 0.4”, а няма как да махам малко от количеството за да стане както фраксипарина 0,3.... дали ще има проблем?
Благодаря ви предварително и бъдете здрави ☘☘☘

Здравей, понеже вчера бях при Хематолога ми, обсъдихме този въпрос "Ами ако дозата ми дойде силна, мога ли да слагам по - ниска". При което ми отговори, че стандартната терапия е 0,4. В този ред на мисли не смятам, че ще ти дойде много. Ако все пак се притесняваш, след 20 дни пусни едни изследвания да видиш как са нещата. Вчера в аптеката ми разказваха как по време на ковида толкова много е нямало от тези инжекции, че жените буквално са купували каквото има, едни вземат 0,8 и бият половината инжекция и хвърлят... Та, не се притеснявай, тогава кой знае колко жени вместо половината на 0,8 са нацелвали 0,5 д да бият и пак са родили здрави и пухкави бебета ❤️ Спокойствие само! Все пак, ако някоя мама може да ти помогне с инжекции 0,3.. възползвай се.

# 543
Те тези от 0.8 мисля, че могат да се бият наполовина и другата половина да остане на следващия ден. Чела съм, че и така правят, просто се промива мястото със спирт.

# 544
Те тези от 0.8 мисля, че могат да се бият наполовина и другата половина да остане на следващия ден. Чела съм, че и така правят, просто се промива мястото със спирт.

Може и да могат, но май не е хубаво, защото два пъти с една игла не е ок... но, когато нямаш избор, може и това да е правено..

# 545
Аз отново ще подчертая че съм със зрителен проблем и няма как да деля, а въпроса ми беше дали мога да бия клексан 0,4,защото него си купих вече вместо Фракси 0,3
Бъдете здрави ☘☘☘

[/quote]

Може и да могат, но май не е хубаво, защото два пъти с една игла не е ок... но, когато нямаш избор, може и това да е правено..
[/quote]

# 546
Аз отново ще подчертая че съм със зрителен проблем и няма как да деля, а въпроса ми беше дали мога да бия клексан 0,4,защото него си купих вече вместо Фракси 0,3
Бъдете здрави ☘☘☘

[/quote]
[/quote]
Няма проблем да ти слагате 0.4 , тя се води профилактична доза.

# 547
  • София
Доколкото знам в Щерев пускат комбиниран БХС, който включва тест за прееклампсия.
Успех!

Момичета, имам един въпрос, понеделник съм на първа фетална и при нея изчисляват ли риск от прееклапсия? При доц. Чавеева ще бъда ако има значение..

# 548
Здравейте, момичета! Минах консултация при Станева и предвид изследванията ми назначи натаспин н до 8г.с. след това фракси 0,4. Започнах да приемам натаспин, но ми назначи още изследвания които са: антифосфолипидни антитела, протеин С и протеин S, антитромбин |||. Въпросът ми е дали приема на натаспин, ще попречи на резултатите, дали трябва да го спра…опитвам се да се свържа по телефона със Станева, но не успявам. Ще съм много благодарна, ако някой може да ми помогне

# 549
Здравейте! Родих преди няколко дни и от 5.01 не съм на инжекции / бях още 5 дни след раждането на фракси/ Д димера ми сега е 2,49, фибриногена е също 0,10 над горна граница. Имам преглед след седмица, но искам да питам след раждане кога се нормализира димера и твърде рано ли са ми спрели инжекциите ?

# 550
  • София
Блу, не спираш натаспина за тези изследвания.

Елеонор, постпарталният период е около 6 седмици. Различните жени в зависимост от мутациите и състоянието имат различна нужда от продължаване на терапията с НМХ. 5 дни е стандартна терапия с НМХ след раждане секцио. Аз бях на терапия 2 седмици.

Не си написала в какви мерни единици са ти резултатите, така че виж си ги тук:
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm

# 551
Здравейте, момичета, пиша тук с молба за съвет. Правя подготовка за бременност в момента и следя различни показатели, до момента не съм била бременна, надявам се скоро да бъда. Simple Smile Четейки за многото мами, преживели спонтанен аборт поради наличието на тромбофилия, се замислих дали не е добра идея да пусна основен пакет тромбофилии, за да знам с какво разполагам преди зачеването и съответно да мога да използвам тази информация, заедно с лекарите, когато зачена.
Знам, че тези изследвания се назначават обикновено след някакво съмнение и няколко аборта, но на мен ми се струва, че е добре при възможност да имаме тази информация и предварително.
Как мислите? Излишно ли е да пускам тези изследвания на този етап или по скоро като вече патили (за което искрено съчувствам и стискам палци да бъде всичко наред в бъдеще) препоръчвате като превантивна мярка поне основен пакет?

Благодаря предварително!

# 552
  • Варна
Според мен е доста разумно даже да се направят. Няма да Ви навредят по никакъв начин, най - много да предотвратят неприятни случки. Като виждам какво огромно количество жени са с такива мутации, и аз не разбирам защо не са рутинни изследвания за всяка жена, която иска да забременее.

# 553
Според мен е доста разумно даже да се направят. Няма да Ви навредят по никакъв начин, най - много да предотвратят неприятни случки. Като виждам какво огромно количество жени са с такива мутации, и аз не разбирам защо не са рутинни изследвания за всяка жена, която иска да забременее.
Защото голяма част от лекарите са спрели преди 50 год. Повечето смятат, че чак като имаш повече аборти тогава трябва да правиш " куп излишни" изследвания. А как се преживяват няколко аборта , само жените си знаят.

# 554
Абсолютно подкрепям горните мнения. Няма как да ги направят задължително, но според мен е желателно всяка жена, желаеща бременност да си пусне основен пакет за тромбофилии, витамини и някои други изследвания за собствено спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт