Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 33 769
  • 799
  •   1
Отговори
# 585
Д-р Минкова разбира ли от витамини?

# 586
  • Варна

Това означава ли, че кръвотока е лош и кръвта е сгъстена? Д димер ми е 1.27 в 22 гс, останалите резултати коагулация са ми ок. На натаспин съм само, но ще обсъдя да започна инжекции.
В каква мерна единица

# 587
Утре влизам в 15 седмица. Приемам Акард по 150 мг на вечер поради риск от прееклампсия, който излезе на БХС 1:180.   Проблема е, че имам кафеникаво зацапване откакто го започнах - 3 дни. Не е много, но е достатъчно, за да се притеснявам. Говорих с АГ и ми каза, че няма как акард да предизвика някакви сериозни последици за бебето и е хубаво да продължавам да го приемам. Много съм объркана.. Някоя от вас имала ли е подобни оплаквания след прием на акард?

# 588

Това означава ли, че кръвотока е лош и кръвта е сгъстена? Д димер ми е 1.27 в 22 гс, останалите резултати коагулация са ми ок. На натаспин съм само, но ще обсъдя да започна инжекции.
В каква мерна единица
Ug/ml

# 589
Утре влизам в 15 седмица. Приемам Акард по 150 мг на вечер поради риск от прееклампсия, който излезе на БХС 1:180.   Проблема е, че имам кафеникаво зацапване откакто го започнах - 3 дни. Не е много, но е достатъчно, за да се притеснявам. Говорих с АГ и ми каза, че няма как акард да предизвика някакви сериозни последици за бебето и е хубаво да продължавам да го приемам. Много съм объркана.. Някоя от вас имала ли е подобни оплаквания след прием на акард?

Здравей, Аспирин Акард ли приемаш? Попитай дали не можеш да го заменил с Натаспин. Аспирина често прави такива бели като зацапване. От друга страна пък Натаспина не може да причини такива неща. И относно преекламсията - за нея се ходи при Хематолог. Успех.

# 590
  • Варна

В каква мерна единица
Ug/ml
1270ng/ml го дава, референтните за 2-ри триместър са 320-1290

# 591
Да, аспирин акард.

Здравей, Аспирин Акард ли приемаш? Попитай дали не можеш да го заменил с Натаспин. Аспирина често прави такива бели като зацапване. От друга страна пък Натаспина не може да причини такива неща. И относно преекламсията - за нея се ходи при Хематолог. Успех.

# 592

В каква мерна единица
Ug/ml
1270ng/ml го дава, референтните за 2-ри триместър са 320-1290

Да,значи съм на Горна граница и ще мина на инжекции вероятно

# 593
Да, аспирин акард.

Консултирай се с Хематолог. И наистина е по - добре да пиеш Натаспин, НО СЛЕД КОНСУЛТАЦИЯ.

# 594
При висок риск от прееклампсия, това което намаля е риска е именно аспирин от 150мг.
Натаспина защо го предлагате изобщо в тая връзка??

# 595
Здравейте, момичета
Вървя по пътя към майчинството с помощта на инвитро, но понеже съм с таласамия, реших да изследвам тромбофилиите и съответно си имам и от тях. След първия трансфер и преди него не ми назначиха нищо, защото не са рискови факторите, а като чета не е така. Ако отида на консултация се притеснявам да не ми се изсмеят, че прекалено много се втелясвам без причина. Нужна ли е консултация на този етап. Скоро ще започна подготовка за ЕРА тест, едва след това ще е трансфер и имам време.

# 596
Не се считат за много рискови,но жените с тези мутации сме си на терапия. Особено при инвитро ......отидете на хематолог

# 597
Здравейте!
Бременна съм в 27 г.с.
С тромбофилия съм. До преди месец бяха на терапия с Аспирин протект и Натаспин, редувах ги през ден.
Но при последното изследване Д димера беше много висок- 3,2 mg/l (референтна стойност под 0,3),
а АРТТ - 22,1 (реф. с-т 25-38).
Минах на Фраксипарин 0,6 за 2 седмици. След това повторих изследването. Д димер спадна до
1,1, а АРТТ-24,1. Следящата АГ каза да мина на Фраксипарин 0,4.
Предполагам, че ще трябва да ги поставям до края на бременността.
Интересувам се поставянето на тези инжекции дали е предпоставка за раждане секцио, възможно ли е да възникнат някакви усложнения при нормално раждане.
Първото ми дете е родено естествено и ми се иска отново да родя по този начин.
Моля да споделите опита си.
Благодаря!

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 15:57 от Mama_11

# 598
Здравейте!
Бременна съм в 27 г.с.
С тромбофилия съм. До преди месец бяха на терапия с Аспирин протект и Натаспин, редувах ги през ден.
Но при последното изследване Д димера беше много висок- 3,2 mg/l (референтна стойност под 0,3), а АРТТ - 22,1
(реф. с-т 25-38). Минах на Фраксипарин 0,6 за 2 седмици. След това повторих изследването. Д димер спадна до
1,1, а АРТТ-24,1. Следящата АГ каза да мина на Фраксипарин 0,4.
Интересувам се поставянето на тези инжекции дали е предпоставка за раждане секцио, възможно ли е възникнат
някакви усложнения при нормално раждане. Първото ми дете е родено естествено и ми се иска отново да родя по този начин.
Моля да споделите опита си.
Благодаря!
Само НМХ не е единствена причина за раждане секцио. Питах изрично и за себе си - няма такъв протокол. Други фактори ако има, тогава може да се наложи секцио.

# 599
Здравейте и аз съм с таласамия и бих попитала приемате ли нещо за хемоглобина, защото моя пада много и бях на кравопреливане

Здравейте, момичета
Вървя по пътя към майчинството с помощта на инвитро, но понеже съм с таласамия, реших да изследвам тромбофилиите и съответно си имам и от тях. След първия трансфер и преди него не ми назначиха нищо, защото не са рискови факторите, а като чета не е така. Ако отида на консултация се притеснявам да не ми се изсмеят, че прекалено много се втелясвам без причина. Нужна ли е консултация на този етап. Скоро ще започна подготовка за ЕРА тест, едва след това ще е трансфер и имам време.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт