Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 33 761
  • 799
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Тез как се възползват от недостига, миналата седмица купих Клексана на 44лв, тая седмица в същата аптека 54лв...

# 601
За момента успявам да държа всичко в оптимални граници, въпреки тромбофилиите и таласамията всички витамини са ми ок, без да приемам добавки. Започнах да взимам само мета. фолиева по препоръка на репр.док.
За хемоглобина добре ми влияе качването на високо- над 2000 м надморска, хем движение, хем кислорода/ въздуха е друг. Прокарах ски преди 4 години и от тогава съм над минималните стойности, не е нещо уау, но от 90 сега съм около 110-115, поне не светя в червено.

Здравейте и аз съм с таласамия и бих попитала приемате ли нещо за хемоглобина, защото моя пада много и бях на кравопреливане

Здравейте, момичета
Вървя по пътя към майчинството с помощта на инвитро, но понеже съм с таласамия, реших да изследвам тромбофилиите и съответно си имам и от тях. След първия трансфер и преди него не ми назначиха нищо, защото не са рискови факторите, а като чета не е така. Ако отида на консултация се притеснявам да не ми се изсмеят, че прекалено много се втелясвам без причина. Нужна ли е консултация на този етап. Скоро ще започна подготовка за ЕРА тест, едва след това ще е трансфер и имам време.
[/quote]

# 602
  • София
Моля да не давате съвети за замяна на аспирин /акард и др. с натаспин. Първото е ацетилсалицилова киселина, а второто е екстракт от домат. Няма нищо общо едното с другото. Натаспин няма как да помогне при риск от прееклапсия. И при риск от прееклапсия се правят специфични изследвания, симптомите се обсъждат със следящия АГ.

Утре влизам в 15 седмица. Приемам Акард по 150 мг на вечер поради риск от прееклампсия, който излезе на БХС 1:180.   Проблема е, че имам кафеникаво зацапване откакто го започнах - 3 дни. Не е много, но е достатъчно, за да се притеснявам. Говорих с АГ и ми каза, че няма как акард да предизвика някакви сериозни последици за бебето и е хубаво да продължавам да го приемам. Много съм объркана.. Някоя от вас имала ли е подобни оплаквания след прием на акард?

Здравей, Аспирин Акард ли приемаш? Попитай дали не можеш да го заменил с Натаспин. Аспирина често прави такива бели като зацапване. От друга страна пък Натаспина не може да причини такива неща. И относно преекламсията - за нея се ходи при Хематолог. Успех.

# 603
  • Варна
Здравейте,

Днес пуснах изследвания за коагулация за втори път и виждам, че aPTT ми е извън норма.
Естествено изпратих на д-р Константинова/ тя ми назначи терапията/, но докато отговори ще се пръсна от притеснение. Какви се струва? В 9 г.седмица съм.

# 604
Здравейте,

Днес пуснах изследвания за коагулация за втори път и виждам, че aPTT ми е извън норма.
Естествено изпратих на д-р Константинова/ тя ми назначи терапията/, но докато отговори ще се пръсна от притеснение. Какви се струва? В 9 г.седмица съм.

С повишено внимание съм относно назначената ми терапия от нея. Игнорира напълно отлепянето и хематома, който имах и ми кaза да спра с терапията за 2-3 дни и след това да подновя абсолютно същата (0,6 клексан + аспирин протект вечер).

Всички лекари изразиха съмнение, че терапията ми идва силна. Не знам дали аз самата съм вече предубедена, но от 5 различни доктори и всеки да каже едно и също ми се струва голяма конспирация…

И сега със страх тръпна дали ще премина опасния период на 12-те седмици. Не знам дали не сбърках с това, че се доверих само на нея и не потърсих втори специалист във Варна.

# 605
  • Варна
Nomadgirl, попринцип съм ходила и при д-р Стайкова, тя всъщност ми назначи терапията.
д-р Костантинова също ми назначи същата терапия и се спрях на нея, защото и лекарят ми я препоръча.
Ти при кой се следиш вече?

Здравейте,

С повишено внимание съм относно назначената ми терапия от нея. Игнорира напълно отлепянето и хематома, който имах и ми кaза да спра с терапията за 2-3 дни и след това да подновя абсолютно същата (0,6 клексан + аспирин протект вечер).

Всички лекари изразиха съмнение, че терапията ми идва силна. Не знам дали аз самата съм вече предубедена, но от 5 различни доктори и всеки да каже едно и също ми се струва голяма конспирация…

И сега със страх тръпна дали ще премина опасния период на 12-те седмици. Не знам дали не сбърках с това, че се доверих само на нея и не потърсих втори специалист във Варна.

# 606
Rali - д-р Евгения Георгиева, прекрасен човек. Много е внимателна и ми обърна голямо внимание предвид проблемите. Все още треперя, понеже е рано :/

# 607
Здравейте, трябва да пусна изследвания за коагулация - д димер, фибриноген, аптт обаче пих кафе.. да ги оставя за утре или да ги пусна?

# 608
Пускай. Не се влияят от храната

# 609
Здравейте, има ли други жени с мутация на Фактор 13? Правили ли сте някакви вливания? В малкото информация в интернет намерих това...

# 610
Аз съм с Ф13 , но това за първи път го чувам. Освен нмх през бременността,никой нищо не е казвал за вливки. Но информацията е интересна,особено за при раждането за предотвратяване на кървене Thinking

# 611
Аз съм с Ф13 , но това за първи път го чувам. Освен нмх през бременността,никой нищо не е казвал за вливки. Но информацията е интересна,особено за при раждането за предотвратяване на кървене Thinking

Моите спонтанни аборти винаги са започвали в 5 седмица и до началото на 6 та всичко е свършило. Утре влизам в 5 седмица и като го прочетох това... изпаднах в тих ужас. Дано всичко да е наред! ❤️❤️❤️ Аз живот и здраве, дано всичко да е наред - след 10 дни ще питам хематоложката си и ще пиша тук в темата!

# 612
Ще бъде полезно, благодаря! Иначе си на нмх.нали? Би трябвало всичко да е наред,ако и коагулацията е добре

# 613
Ще бъде полезно, благодаря! Иначе си на нмх.нали? Би трябвало всичко да е наред,ако и коагулацията е добре

Да, на Клексан 0,4 и на Натаспин всеки ден по 1. Кога най - рано да отида на изследвания Д-димер, Анти Ха и другите...? Иска ми се да се презастраховам..

# 614
Ами звучи ми рано засега,аз обикновено 5гс още нямах потвърдена бременност.
Питай хематолога,ти скоро си при него. Може би ще ти каже около 11-12гс.

Общи условия

Активация на акаунт