Къдрокоси красавици - 8

• 54 522
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Чак пък страдания за едната коса, моята дори не бих нарекла точно къдрава… обмяна на опит и светски разговор по-скоро. Приятно ми е да черпя идеи от темата.

# 211
Аз май не съм хвалила една находка. На Лореал Профешънъл един крем-мус за къдрава коса 10 в едно. Супер ми действа на косата. Стои мека, с оформени къдрици и без скъсяване на дължината. Единственият минус е, че има много трайна химическа миризма.

# 212
здравейте дами,
Имам коса тип 2b или 2c, с нищо за сега не можах да я оформя без изправяне
Ползвам тази четка на Ровента за сушене и изправяне, но ми се иска да мога и без нея да премахна фриза и да са по прибрани и по изразени вълните.

Прическата ми е на етажи, тип “shag”
Просто косата ми е много твърда и искам да я омекотя и хидратирам, но не искам да я утежня, защото по природа е порьозна и попива всичко.
Търся крем, пяна, маска .

Ако някой е с подобна конфигурация, какви продукти ползвате?

# 213
На етажи(не shag), 2c-3a порьозна и твърда...това е моята Grinning Аз съм и със среден на дебелина косъм, но много, много гъста. А, да, и чувствителен скалп Grinning
Пробвала съм доста продукти. От скоро започнах ойлинг преди всяко къпане. И понякога изплакване с бял оцет преди стилизант. Косата ми се подобри много и като изключим, че скоро прекалих с протеина, най-добре ми действат:
0.Ойлинг
1. Шампоанов бар - davines. Това нещо няма общо с другите барове, които съм пробвала и оплитат или замазват, все едно е течен шампоан, но не ми дразни скалпа, а почиства супер.
2. Редувам протеинова и хидратираща маска, като марка за сега не мога да препоръчам, тук още нацелвам.
3.Балсам на Maui, с хибискус. Много добре прибира и омекотява, почти като маска, без да идва тежък. Ползвала съм и много скъпи, или са ми твърде леки, или обратното.
4.Оцет(веднъж-два пъти месечно)
5.Ако ползвам leave-in редувам според нуждите два на shea-moisture и един на Macadamia.
5.1 Ако реша само с крем, за сега този на Marc Anthony жълтия ми обира най-много фриза и ми оформя. Ползвала съм Лакме, Dessata, Curlsmith...или ми хвърчи косата, или утежняват или нещо подобно. Подарих ги.
6. Ако съм ползвала leave-in, после слагам желето за къдрици на As I am и категорично това е продукта, с който постигам най-добри резултати - почти без фриз (моята е много податлива, а аз не я плескам излишно, за да го избегна напълно), силно дефинирани къдрици като за мен и издръжливост.
Почти всичко на Керастаз ми се отразява ужасно на косата, за скалпа да не говорим. Само за справка.
Определено по-изчистени неща, с понякога вкарване на силикони, вършат най-добра работа за мен.
Забравих 7: Термик - Чи, Керастаз, олиа..нищо не ми беше ок. Сега съм с Олиосета и до тук само това ми харесва, но отново - лятото не ползвам сешоар, освен първите 10-тина минути от сушенето.

И горе долу е това. Ако нямам повод, никога не ползвам всички стъпки наведнъж и за себе си съм избрала да търся здрав скалп и коса повече, отколкото дефиниция и перфектна прическа.
Мия си косата веднъж седмично и пак не изглежда мръсна, просто ми е такава, а понякога ми се иска по-често, за да пробвам нов продукт, но го избягвам, освен ако не съм тренирала интензивно през седмицата.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 09:05 от DivaOrhideq

# 214
На етажи(не shag), 2c-3a порьозна и твърда...това е моята Grinning Аз съм и със среден на дебелина косъм, но много, много гъста. А, да, и чувствителен скалп Grinning
Пробвала съм доста продукти. От скоро започнах ойлинг преди всяко къпане. И понякога изплакване с бял оцет преди стилизант. Косата ми се подобри много и като изключим, че скоро прекалих с протеина, най-добре ми действат:
0.Ойлинг
1. Шампоанов бар - davines. Това нещо няма общо с другите барове, които съм пробвала и оплитат или замазват, все едно е течен шампоан, но не ми дразни скалпа, а почиства супер.
2. Редувам протеинова и хидратираща маска, като марка за сега не мога да препоръчам, тук още нацелвам.
3.Балсам на Maui, с хибискус. Много добре прибира и омекотява, почти като маска, без да идва тежък. Ползвала съм и много скъпи, или са ми твърде леки, или обратното.
4.Оцет(веднъж-два пъти месечно)
5.Ако ползвам leave-in редувам според нуждите два на shea-moisture и един на Macadamia.
5.1 Ако реша само с крем, за сега този на Marc Anthony жълтия ми обира най-много фриза и ми оформя. Ползвала съм Лакме, Dessata, Curlsmith...или ми хвърчи косата, или утежняват или нещо подобно. Подарих ги.
6. Ако съм ползвала leave-in, после слагам желето за къдрици на As I am и категорично това е продукта, с който постигам най-добри резултати - почти без фриз (моята е много податлива, а аз не я плескам излишно, за да го избегна напълно), силно дефинирани къдрици като за мен и издръжливост.
Почти всичко на Керастаз ми се отразява ужасно на косата, за скалпа да не говорим. Само за справка.
Определено по-изчистени неща, с понякога вкарване на силикони, вършат най-добра работа за мен.
Забравих 7: Термик - Чи, Керастаз, олиа..нищо не ми беше ок. Сега съм с Олиосета и до тук само това ми харесва, но отново - лятото не ползвам сешоар, освен първите 10-тина минути от сушенето.

И горе долу е това. Ако нямам повод, никога не ползвам всички стъпки наведнъж и за себе си съм избрала да търся здрав скалп и коса повече, отколкото дефиниция и перфектна прическа.
Мия си косата веднъж седмично и пак не изглежда мръсна, просто ми е такава, а понякога ми се иска по-често, за да пробвам нов продукт, но го избягвам, освен ако не съм тренирала интензивно през седмицата.

май много ни приличат косите, и аз не се разбрах с нищо на Керастаз, с изкл. на Архитект серията
Също имам много чувствителен скалп. Много благодаря, ще изпробвам и аз този Marc Antony и Мауи Simple Smile

Между другото на Лакме лосиона за къдрици ми даваше идеален ефект, но мирише ужасно и затова не повторих

# 215
Привет, има ли къдрокоски от Бургас тук? Търся съвет за фризьор, ако е възможно и такъв, който ще ми препоръча как да се грижа за косата си. Много се влоши положението с косата ми и се лутам безрезултатно Cry

# 216
Ъпдейт , след като спрях силикона и понамалих сулфатите, положението е ето така...

Скрит текст:

А това с diy солен спрей и балсам на alverde + гел.

# 217
Преди време Iseis беше споделила мнение за спрея на Rene Furterer Sublime Curl и си го харесах за бъдеща покупка.
Сега марката има намаление в Софармаси, където видях, че има и крем за къдрици без отмиване. Него някой ползвал ли го е да сподели отзив?

# 218
  • София
Момичета някой ползвал ли е ТикТок хитачката 😂 Bounce curl brush?

# 219
Купих на сляпо  Балсам за къдрава коса без изплакване CHI Aloe Vera Curls Defined Leave-in Conditioner 177ml
Влязох да купя на Дессата, който ми върши най-добра работа, и излязох с двата.
Съжалявам за първия. Косата става мека, почти без фриз и се изправя.Обемът се смъква, къдриците се разплитат.  Може би за много суха афро коса ще е ок, но не и за букли и къдри.
Подариха ми проба на олиото от същата серия, ще го пробвам на връхчетата. Нямам големи очаквания.

# 220
Здравейте, бихте ли ми препоръчали серия за деца къдрокоски. Дъщеря ми е на 2, но косичката продължава да се къдри. За момент използвам детски шампоани на биодерма, микса и Бочко. Плюс спрей балсам без отмиване за по- лесно разресване. Реша я само докато е мокра след баня и пооправям положението сутрин с вода и спрей. Аз съм с права коса и нямам опит в поддръжката на къдрици.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 20:30 от CandyY

# 221
Не мисля, че на 2 е необходимо повече, отколкото правите. Тя е още с бебешка косица, не я тормозете с продукти.

# 222
  • София
Изрусена, дълга под раменете, 2с-3а
Вечер преди лягане я връзвам на "ананас". На сутринта, обаче, на тила имам заплетени кичури. Реша косата си само когато я мия - 2 или 3 пъти седмично, но тези кичури на тила трудно разресвам и се налага понякога да включвам ножицата. Ама то не може да се реже непрекъснато... Съвети, моля?

# 223
От няколко месеца използвам само 100% boar bristle brush и дървен гребен препоръчвам да пробвате

# 224
  • София
А след спане с коса вързана на ананас, на сутринта в каква форма е? Моята ако е вързана и спя така, на другия ден на нищо не прилича. Има ли някаква тайна
Изрусена, дълга под раменете, 2с-3а
Вечер преди лягане я връзвам на "ананас". На сутринта, обаче, на тила имам заплетени кичури. Реша косата си само когато я мия - 2 или 3 пъти седмично, но тези кичури на тила трудно разресвам и се налага понякога да включвам ножицата. Ама то не може да се реже непрекъснато... Съвети, моля?

Общи условия

Активация на акаунт