Къдрокоси красавици - 8

• 54 550
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
Изрусена, дълга под раменете, 2с-3а
Вечер преди лягане я връзвам на "ананас". На сутринта, обаче, на тила имам заплетени кичури. Реша косата си само когато я мия - 2 или 3 пъти седмично, но тези кичури на тила трудно разресвам и се налага понякога да включвам ножицата. Ама то не може да се реже непрекъснато... Съвети, моля?
Ако се случва и лятото,т.е. няма яки,жилетки и т.н. обърни внимание на какво спиш.Копринената или сатенена  калъвка много помага да не се заплита и изтощава косата.
Направи си смес от балсам и вода и овлажнявай вечер преди лягане въпросните кичури.Или просто ги масажирай с някакъв хидратиращ финиш.
Понеже ножица рядко или никога достига до тях,от боядисването,триенето в дрехи и спално бельо се поизтощават.Аз когато нанасям финиш при миене,нанасям първо по краищата и после нагоре до корена,може би на 1см разстояние от корена.Много фризьори са против,но гледах преди време едно видео на фризьор и той настояваше,че финишите се нанасят на цялата коса,почти до корена.При мен работи,много рядко ми се заплитат кичурчетата на врата.

# 226
  • София
Vanessa, благодаря за съветите. Звучат логично. Задължително ще опитам.
Krisinka, aми, не е в лош вид - използвам копринен ластик. Като помасажирам скалпа с пръсти, придавам малко обем,  размачквам дължините ръце (по-често мокри или някакъв продукт) и се получава нещо.😀 Най-добре ми е сутрин, ако от вечерта съм я вдигнала високо и съм я сплела някак. Пиша "някак", защото самото сплитане е малко трудно.

# 227
Здравейте, знаете ли дали в София има магазин който продава Shea Moisture?

# 228
За тези, които са по към чупливите коси, отколкото къдравите, мога да препоръчам този спрей на Алфапарф.
Скрит текст:

Аз съм класически 2b тип коса и това е резултат след миене и само този спрей, без особено старание в сушенето.
Скрит текст:

# 229
Здравейте!
От дълга къдрава коса тип 3а, след прекаран ковид, а и силен стрес, косата на дъщеря ми е на половина, отпред на бретона е все още 3а, но останалата и коса е 2а, 2б и 2с. Постригана е до раменете. Има израстнала нова коса, постоянно прави маски, пие витамини. Шампоаните, кото използваше за стимулиране на разтежа и против косопад изсушиха доста косата и и също допринесоха за недобрия и вид.
По принцип косата и е с тънък косъм и при създалата се ситуация не може да намери подходящата грижа за косата си. Спи на копринена възглавница, връзва я с копринена връзка, в последно време даже не я връзва като спи и на другия ден на нищо не прилича.
Моля да споделите от собствен опит каква цялостна грижа използвате за такъв смесен вид коса!

# 230
Мая,ако кажеш какви продукти ползва и какви протоколи прави може би някой ще помогне.

# 231
За тези, които са по към чупливите коси, отколкото къдравите, мога да препоръчам този спрей на Алфапарф.
Скрит текст:

Аз съм класически 2b тип коса и това е резултат след миене и само този спрей, без особено старание в сушенето.
Скрит текст:

Iseis, този спрей има ли фиксация, втвърдява ли в някаква степен?

# 232
  • Пловдив
Скрит текст:

Скрит текст:

Iseis, този спрей има ли фиксация, втвърдява ли в някаква степен?

Не, имам и спрея и крема от тази серия и определено не втърдяват.Има оформяне/фиксация на кичурите, но много слаба.

# 233
Точно, мнооого слаба фиксация.

# 234
Здравейте, къдрокоси момичета! Искам да попитам дали сте доволни от серията на Chi с алое за къдрава коса. Предстои черен петък в Златната рибка и много му се чудя.

# 235
Здравейте, къдрокоси момичета! Искам да попитам дали сте доволни от серията на Chi с алое за къдрава коса. Предстои черен петък в Златната рибка и много му се чудя.
Имам само маслото и някакъв регенератор за къдрици, който май нищо не върши. Кога им е черният петък?

# 236
  • Пловдив
Тази нощ започва в 00,01, според сайта им Blush

# 237
А за Dessata  имате ли наблюдения? Също мисля да се възползвам от черния петък и харесах крема за къдрици и маската на тази марка.

# 238
А за Dessata  имате ли наблюдения? Също мисля да се възползвам от черния петък и харесах крема за къдрици и маската на тази марка.

Кремът е по-скоро с консистенция на гел, но аз съм много доволна. Добра фиксация, не скъсява косата и минимизира фриза.

# 239
  • В полите на Пирин планина
Аз също харесвам крема. Косата ми е фина и мека, някъде 2с, 3a според желанията й в момента. 😋

Общи условия

Активация на акаунт