🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 9 (30.10 - 06.11) 🐄

• 46 828
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 600
  • на село
Да дават наградата пак на Веселка, поне тя все се нуждае от тях или Яни, да си  трупа в банката, поне те са си селски, работливи, добродушни хора, останалите- един не става за свят. Като изключим Финци, той не ме дразни Grinning

# 601
Не е важна силата,а злостта, с която Гечо посегна. Агресия в чист вид. За мен тоя човек е агресор и беше въпрос на време, да се прояви.
И потупването е съвсем друго нещо. Никой не би го приел като агресия. Сега жертвата виновна. Отвратително.

# 602
  • Асеновград
Еее голям рев , голяма работа.
Не харесвах Гечо , но и Валерия прекали с превземките.
Аксения и Лила веднага на всяка ,,манджа мерудия,,. Трябваше да наливат масло в огъня.
Вече има един фаворит и това е Яни и може би Финци. От жените Валерия ми отпада , едвам ги трая с тези сълзи.
Мъжът ми по едно време ме пита . Какво става в тази Ферма , да не умря някой? Та всички реват.

# 603
  • при късмета
Явно гледаме различни предавания - Валерия рева от обида, не щото я е пребил. Никой, никъде не твърди такова нещо, освен привържениците на стабилно потупване по рамото под съпровод от обиди.
Когато миналия път Валерия рева преди дуела, именно Гечо отиде при нея да пита как е, какво става, иска ли нещо и какво да направи. Само той от мъжете и Веселка.
Не, не съм привърженик на стабилното потупване по рамото, но съм привърженик на справедливостта. А не е справедливо точно това потупване да се квалифицира като нападение

# 604
  • Вестерос
Чак пък жертва, моля ви се...

# 605
svetlaangel, защо трябва да е определяща силата на удара? Никой не го е твърдял. И се определя дали е насилие или не, според умисъла за действията, ако не си наясно. Ако някой го прави с цел да нарани, независимо дали физически или психически, да уязви или унижи конкретен човек, да това е насилие. Ако е реакция в някаква ситуация и целта не е тази, тогава, за мен не може да говорим за насилие.

А Аксения ми замина, както мааалко се беше издигнала. Защото се взе много на сериозно и най-вече за фактор. За стари, за нови, помисли се за последна инстанция. По тази причина и в комбинация с представянето ѝ в началото, повече няма да се качи и на милиметър към някакъв плюс

И от продукцията се изложиха. Хем казват, че те са властта, хем едната страна в конфликта да решава еднолично. Това драги продуценти не е справедливост

Това за силата на удара го написах, тъй като в редица коментари прочетох, че въобще не е било силно, не бил силен удара, и т.н. Изумително, щом е слаб, може!
Или понеже не било шамар по лицето, а просто "потупване" по рамото!
 А иначе по въпроса за умисъл в действията, не я е "бутнал" неволно. Направи съвсем умишлено 2-3 крачки към нея, и съвсем волево я удари по рамото. Иначе да, не е искал да я нарани, но беше пренебрежително удряне, така, както ще ритне куче/ коте, да се научи!

# 606
Явно гледаме различни предавания - Валерия рева от обида, не щото я е пребил. Никой, никъде не твърди такова нещо, освен привържениците на стабилно потупване по рамото под съпровод от обиди.
Ама тя през цялото време твърдеше точно това, че проблемът е, че е получила УДАР от Гечо... Айде, моля и Валерия трябваше да си излезе.

# 607
Не разбирам какво толкова й треперят на тая Мажена - освен да яде и да спи, друго не я видях да прави. И на какво отгоре иска да остава още?

Не им се кара две седмици на половин дажби, на никой не му пука за Мажена, всичко е заради негативите от загубването на отборната битка.

Валерия рева по много поводи, но накрая рева, че предаването изхвърли Гечо. А можеше да си го спести, искаше да го изхвърлят - изхвърлиха го, нямаше нужда да замазва това. Когато е пуснала оплакването, е знаела, че ще стане нещо подобно, ако се чувства права - ок, но тя го изхвърли съвсем съзнателно, не възползвайки се от възможността да го спаси. Тогава няма смисъл и от циркове.

# 608
Много спорна ситуация.
Едно е сигурно, това си беше удар от страна на Гечо, но го оприличавам по скоро на някаква спонтанна реакция, не умишлено нараняване.  Не мисля, че беше силно, микрофона го направи да звучи така. Липсата на адекватно извинение след това не му помогна.
Вал, като участник за втори път, трябва да знае отлично правилата. Удар- вън. Ако не е искала Гечо да бъде дисквалифициран, да не беше сигнализирала на продукцията. Един последен- ясен, категоричен и безкомпромисен разговор, а после тотален игнор от нейна страна, щяха да са добро и подходящо изявление.
Той ме удари, ама не искам да го гоните беше глупаво, наивно и детско. Такава опция нямаше.
Жалко и за двамата.

# 609
  • на село
Удари я Гечо по рамото в гръб с цел да я възпре,  Валерия наруши забраната да се вдига въздушната пушка, а ако тя беше наранила някого неволно!?

# 610
  • при късмета
Скрит текст:
svetlaangel, защо трябва да е определяща силата на удара? Никой не го е твърдял. И се определя дали е насилие или не, според умисъла за действията, ако не си наясно. Ако някой го прави с цел да нарани, независимо дали физически или психически, да уязви или унижи конкретен човек, да това е насилие. Ако е реакция в някаква ситуация и целта не е тази, тогава, за мен не може да говорим за насилие.

А Аксения ми замина, както мааалко се беше издигнала. Защото се взе много на сериозно и най-вече за фактор. За стари, за нови, помисли се за последна инстанция. По тази причина и в комбинация с представянето ѝ в началото, повече няма да се качи и на милиметър към някакъв плюс

И от продукцията се изложиха. Хем казват, че те са властта, хем едната страна в конфликта да решава еднолично. Това драги продуценти не е справедливост

Това за силата на удара го написах, тъй като в редица коментари прочетох, че въобще не е било силно, не бил силен удара, и т.н. Изумително, щом е слаб, може!
Или понеже не било шамар по лицето, а просто "потупване" по рамото!
 А иначе по въпроса за умисъл в действията, не я е "бутнал" неволно. Направи съвсем умишлено 2-3 крачки към нея, и съвсем волево я удари по рамото. Иначе да, не е искал да я нарани, но беше пренебрежително удряне, така, както ще ритне куче/ коте, да се научи!
Имах предвид умисъл за нараняване, което е задължително, ако ще определяме нещо като насилие. Явно не си разбрала изобщо какъв е смисъла на написаното.

Удари я Гечо по рамото в гръб с цел да я възпре,  Валерия наруши забраната да се вдига въздушната пушка, а ако тя беше наранила някого неволно!?

Валерия на кръга каза, че опитала да обясни на Гечо защо е вдигнала оръжието. А това не беше вярно, единственото което му каза беше "Какво правиш бе, Гечо?". От самото начало си измисли, още със задаването на казуса от Андрей. 100 пъти повториха момента, Гечо казва защо го прави, а тя не.
Аз отначало чух, че той тръгвайки към нея казва "обърни се", защото не го е чела какво ѝ говори, а то било "спри се". Той е този, който се опитва да обясни каквото и да е, не Валерия. Тя само мрънкаше

# 611
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Аз да попитам много принципните Валерия и саконспираторки. Ако тя, както си играеше с оръжието преди да започне играта и без да иска уцелеше някой в око/шия и му нанесеше сериозни травми какво правим? Дали тогава принципния и държащ на правилата Андрей щеше така да плещи "ама то в чужбина". Ама то в чужбина и ПЕТА щеше да ви подпука, че свят да ви се завие от неустойки ама нейсе. С ревове тогава Валерия дали щеше да компенсира осакатяването на човек? Щото видяхме нагледно как от играчка стана плачка. Аксения се опияни от властта и лустрото и при старите и се пропука. По какъв хитър и тарикатски начин наля масло в  главицата на "не можах да си спомня река Тунджа", не е истина.

# 612
На горния коментар - има хора, които инструктират, не е на фермерите работа. Ако това, ако онова. Ако баба беше мъж щях да и викам дядо.

Той от доброта Гечо и Яни, здрав, прав мъж разплака.

За удара някой питаше - няма ли кръв, не се брои.

Интересно ми е в коя къща ще живеят след обединението и ратаите ще бъдат ли двама. Също ми е интересно как ще се раздаде Мажена на арената, може пък да ни изненада. И си мисля - то не е лесно да знаеш, че противника ти е слаб. Ако е силен - излизаш, бързаш, падаш, ставаш, бориш се със зъби и нокти. Ама така… колко да бързаш и да бързаш ли изобщо?

# 613
  • Варна
Чак пък жертва, моля ви се...

Че и с изнасилване имаше сравнения.
Кво ви става, хора? Съвсем изплискахте легена.

# 614
Изкоментирах цялата ситуация, но за мен едно е ясно - Валерия изгуби голяма част от почитателите си (включително и мен). Бях си казала, че ако стигне на финал, ще бъда за нея, тъй като виждах изключително положителна промяна в поведението й и тя не е печелила сезон досега, а беше много близко, но след тази седмица вече едва ли.....Ако стигне до финал, според мен тази седмица изгуби доста голям процент от зрителите.

Общи условия

Активация на акаунт