🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 9 (30.10 - 06.11) 🐄

• 46 742
  • 1 033
  •   2
Отговори
# 705
Тъй като спорът започна за това удар ли е или не, аз завършвам коментарите си по въпроса без да си променя мнението - не, това не е удар! Виновен ли е Гечо за поведението си - да, защото е невъздържан и груб, и не умее да се извинява. Итова го казах още като написах "да си ходят и двамата".
Валерия да ми се е издигнала в очите след случката, няма как да стане. Такава патетика чета у някои тук, че ме напушва смях. За мен тя от тук, до където ще ми идържи търпението да гледам, е Жертвата на Фермата 8. Жертва, принуждавана от отбора да избере опонент, който не иска, рев; жертва на ирационален страх от гръмотевици, рев; жертва на докосване, рев; жертва на продукцията, принудена да взима решения, които са тяхно задължение, рев; жертва на насилие по аршина на част от зрителите; жертва на поколението, което натвори деца, неспособни да пораснат твърде дълго на години, на които предни поколения носеха отговорности за семейства. Валерия=Жертва.
Нямам какво да кажа повече по въпроса. Направих си изводите за себе си. Иска ли някой да те прецака, ще го направи. Иска ли някой да те изкара жертва, ще намери думи за това. Иска ли да те очерни, също. Хората са способни на всичко и всеки има своя истина, извъртяна без да назовава нещата с точните им имена.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 09:25 от Анонимен

# 706
Аз пък мисля, че да наричаме Валерия жертва на насилие е доста пресилено. Жертва  заради едно тупане по рамото, в повече ми идва. Но пък тя доброволно се изкара жертва, толкова цирк, толкова сълзи направо ме изуми. Реакцията и беше огромна грешка и подклаждана от другите кокошки забърква голяма каша. Тя сама каза първо, че не я е заболяло физически, а после нарече Гечо чужд човек, ами къде е драмата тогава няма причинена болка и Гечо не й е никакъв, защо бяха тия сълзи, сополи и циркове, ако е засегнато достойнството ти, ми извика продукцията, обясни мнението си без драми, а тя направо нервни кризи разигра. Не харесвам Гечо все ми е пет, че си тръгна, не го оправдавам за действията му, но чак такива драми дето Вал ги сътвори егати. Освен това Андрей 10 пъти обясни, че ако определи това, като удар Гечо е аут и тя 100 го определи като удар и обясняваше, че не иска чак да гонят Гечо, ами малоумна работа сори. Аксения яхна вълната и показа колко и е капацитета.Ок, не твърдя, че държанието на Гечо е нормално, но нито реакцията на Вал беше адекватна, нито наказанието. Затвърдих си подозренията, че Валерия е просто едно кифла без потенциал,спортист уж, трньор уж, а с такава лабилна психика.Тази ако беше в сезона миналата година не я виждам как щеше да оцелее психически,при една атака на Киро и Иво.Честно да си кажа малко подигравка и с жертвите на насилие стана в този епизод, ако тези глупави кифли си мислят, че това се визира под жертва на насилие, да те бутнат, спънат или щипнат еднократно значи изобщо не живеят в тази реалност.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 08:57 от renji

# 707
А не мислите ли, че Андрей поне 5 пъти пита Валерия дали е имало удар и дали тя го квалифицира като удар, защото от продукцията не са убедени, че е удар. Когато изгониха Милин нямам спомен тогава да разпитваха така Елизабет. Дойдоха от продукцията, казаха, че има удар и го изгониха. Сега, обаче, както някой по назад писа, изглеждаше все едно дете посяга към огъня и баща му инстинктивно го перва по рамото.  А Валерия, милата, изглеждаше сякаш я питат коя река минава през Ямбол. Тотално объркана и не можеща ясно да обоснове мнението си.

# 708
  • при късмета
Ако това на Гечо е удар, физическо посегателство и насилие, то тогава Аксения и Радо също трябваше директно да ги изгонят. Радо заради душенето на патицата, а Аксения заради това, че докара мастит на кравата и така ѝ оставяше храната, че тя не можеше да я достигне. Това беше направо инквизиция и измъчване, защото определено и без съмнение се отрази физически на кравата и то дълготрайно. Да, ама патките и кравите не могат да пишат писма

# 709
А не мислите ли, че Андрей поне 5 пъти пита Валерия дали е имало удар и дали тя го квалифицира като удар, защото от продукцията не са убедени, че е удар. Когато изгониха Милин нямам спомен тогава да разпитваха така Елизабет. Дойдоха от продукцията, казаха, че има удар и го изгониха. Сега, обаче, както някой по назад писа, изглеждаше все едно дете посяга към огъня и баща му инстинктивно го перва по рамото.  А Валерия, милата, изглеждаше сякаш я питат коя река минава през Ямбол. Тотално объркана и не можеща ясно да обоснове мнението си.
Точно така беше, Андрей като на малоумна и обясни 10 пъти, при какви условия ще изгонят Гечо, само ако тя го определи това, като удар.Но Валерия изобщо не вдена какво й говори. Продукцията не определя това, като удар и даде шанс Валерия да вземе решение.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 09:28 от renji

# 710
Точно така беше, Андрей като на малоумна и обясни 10 пъти, при какви условия ще изгонят Гечо, само ако тя го определи това, като удар.Но Валерия изобщо не водена какво й говори. Продукцията не определя това, като удар и даде шанс Валерия да вземе решение.
Вдена, вдена и НАРОЧНО се направи на гламава, и както и да се опитваше да обясни какво е направил Гечо, "удар" като дума неизменно присъстваше. Това не се прави без да искаш. Малката лисица Аксения така я изманипулира, че мислите бяха на Аксения, думите излизаха от устата на Валерия. Още като излезе на куиз "Тунджа", казах, че Валерия е тъпичка. Ами такава е. Както виждаме Аксито я е взела под крилото си и в реала, и така я е обработила, че я е моделирала по свой образ и подобие. От всички вътре Аксения е най-хитра. От всички вътре само Яни, Влад и Веселка според моите виждания са достойни да осребрят престоя си във Фермата. Дано не ме разочароват! Може би щях да добавя и Финци, ама той театралничи твърде много за изграждане на цялостен положителен образ и това ме дразни.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 09:00 от Анонимен

# 711
За мен направиха правилно, че изгониха Гечо. Поведението му се толерира твърде дълго. Можеше да я потупа по рамото, не да я удря така отзад. Отношението му към мъжете винаги е било по-търпеливо, отколкото към жените. И друго - да се поставяме в обувките на хората. Ако сте родители на Валерия или сте на нейно място, ще ви бъде ли приятно така да се обръщат физически към вас? Не е като да е направила нещо супер опасно...
А дали се изкарва жертва или не-вси0ки реват там за месеците, в които са, да не забравяме, че виждаме малка част от ежедневието им там. Не е като да е ревла Валерия. Ванчето, Аксения, Лили дори я бият по това.

# 712
Валерия не е жертва и случката не е насилие ! Направо е страшно, че тези които оправдават Валерия, смятат, че умисъл, намерение, мотивите на Гечо, са понятия, които нямат значение. Излиза, че според субективната преценка на "жертвата" трябва да решаваме каква е истината и отговорността на Гечо, което е пълен абсурд...Ако ваш брат, приятел, син, близък бъде обвинен и осъден по този начин, само по обърканите възприятия на някаква лабилна госпожичка, как ще се чувствате ? Заради слабите нерви и голямото его на Валерия, Гечо беше унижен пред цяла България ! Реакцията му беше инстинктивна и единствено с цел да предотврати едно нещастие. Валерия е типична представителка на поколението самовлюбени, елементарни хора, с вирнат в облаците нос, които не дават дума да им се каже. Все са унизени, все са наранени. Извинявам се за грубите думи на поддържащите Валерия, но целия театър бих го описала като мръсни женски номера.

# 713
Точно така беше, Андрей като на малоумна и обясни 10 пъти, при какви условия ще изгонят Гечо, само ако тя го определи това, като удар.Но Валерия изобщо не водена какво й говори. Продукцията не определя това, като удар и даде шанс Валерия да вземе решение.
Вдена, вдена и НАРОЧНО се направи на гламава, и както и да се опитваше да обясни какво е направил Гечо, "удар" като дума неизменно присъстваше. Това не се прави без да искаш. Малката лисица Аксения така я изманипулира, че мислите бяха на Аксения, думите излизаха от устата на Валерия. Още като излезе на куиз "Тунджа", казах, че Валерия е тъпичка. Ами такава е. Както виждаме Аксито я е взела под крилото си и в реала, и така я е обработила, че я е моделирала по свой образ и подобие. От всички вътре Аксения е най-хитра. От всички вътре само Яни, Влад и Веселка според моите виждания са достойни да осребрят престоя си във Фермата. Дано не ме разочароват! Може би щях да добавя и Финци, ама той театралничи твърде много за изграждане на цялостен положителен образ и това ме дразни.
Азалия, права си, че вдена какво я питат и че нарочно го направи, но аз имах предвид друго. Тя не вдена, че продукцията се измъкна от това да определя това удар ли е, Андрей дори  директно даде да се разбере, че не го определят като удар, но си имат правилата, и тя се вкара в филма, да  поеме отговорност за целия цирк и това ще й струва финала, ей този тънък момент не го вдена. Но тя толкова си може.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 09:22 от renji

# 714
Ми хак да и е, глупостта до това води.
Пише се "вдена" без "о" Simple Smile

# 715
  • при късмета
Хора, вие на пейнтбол не сте ли били? За да има инструктаж, хора, които отговарят за сигурността и оръжията да са различни за деца и възрастни, значи опасност има. Даже патроните с боя са различни. И въздушната пушка стреля със съчми, но е опасно. Ако от близко разстояние те целнат дори по тялото, може сериозно да нарани. Даже тези уцелени от разстояние, после със седмици носят синини. А ако те уцели в лицето от близо, ще ти отнесе половината, в която те у уцелило. Да не говорим за око примерно, какво мислите, че ще стане? И това е нещо, което няма да ти мине утре или с лепенка. Това беше причината поради която реагира Гечо, не друга. И причината да я тупне по рамото беше, че беше с гръб към него и изобщо не го чуваше какво ѝ говори

# 716
  • София

И аз ще се изкажа. Може и да стане дълго, ама - това е положението.

Напълно съм съгласна с EsmeW, sineva 1 и Дявола.
Гечо удари Валерия. Удари я силно. И й крещеше, и я обиждаше. Това е агресия. И той не агресира за първи път в предаването. Както вече стана ясно – много хора тук смятат, че и вербалната агресия е точно толкова опасна и травмираща, колкото и физическата. Досега Гечо агресираше вербално – постоянно, по всякакви поводи, до степен всички да се съобразяват с него, само и само той да е мирен и кротък - и го оставяха да му се размине. Вече се стигна и до физическа агресия. Аз не съм изненадана. Той Е такъв. Агресор.

Освен това – Гечо И излъга, за да замаже положението. Излъга, че Валерия е нарушила инструкциите и била взела в ръка пушката. Огледайте останалите участници в кадъра. Самият Гечо държи пушка. Около тях – Яни, Аксения, Финци, Нина, Лили  – всички държат пушки. Обаче – Валерия взема пушката и отнася удар. Изобщо не й се нахвърли, защото само една Валерия, разбираш ли, била пипнала оръжието. Причината е друга.
Ама ако била гръмнела пушката? Как пък ще гръмне точно и само пушката, която държи Валерия? Защо няма риск да гръмне пушката, която държи той самият, или пък някоя от другите, които държат останалите? Хайде, моля ви се! Причината за агресията на Гечо изобщо не е, че е много загрижен. Ама пушка била гърмяла един път н а100 години сама. Глупости на търкалета! Колко пък да гръмне една пушка за пейнтбол? И колко може да бъде опасна? Нали след няколко минути всички ще си играят с тези пушки! Кой тук преиграва и преекспонира?

Ако е искал да я спре да прави нещо – да беше застанал пред нея, до нея, да й беше казал. А не да я удря в гръб, неочаквано, без да й даде възможност да се защити по какъвто и да е начин.

Ударът не е никак лек, и изобщо не е потупване или перване с върха на пръстите. Гечо удари Валерия силно. В сезона на Веселка, когато мъжът й влезе в децата и замахна – само замахна, без да успее да удари – детето, за да го спре да прави нещо, което според него е било беля – тук почти всички се нахвърлиха срещу него. Дали и той тогава е щял да пребие детето? Вероятно – не. Така и не разбрахме, защото Сами го спря. Но той замахна. Каква е разликата между тогавашното неуспяло замахване, което тогава определихме като насилие, и сегашното – когато Гечо удари Валерия? И мъжът на Веселка, и Гечо не виждат нищо лошо в това да плеснеш някого. Защо омаловажаваме постъпката на Гечо?

Гечо не съжалява за това, което е направил. След играта отиде и продължи да се кара на Валерия. На масата каза „На туй да му счупиш ръцете да му счупиш, не да го удариш”. Дали би счупил ръцете на Валерия? Не, разбира се, но смята, че да я удариш й е малко! И при излизането -  прегръща се с Иван и му каза: „Мани ги тия жените. Мъжете винаги са били мъже за мене.” Малко му е изгонването! „Мани ги тия жените” !?!?!? Казва го „мъж”, който остави жените да му свършат мръсната работа и да ходят на арената три седмици по ред, за да чистят слабите играчи на другия отбор, за да може той – големият „мъж” да се пише участник в отбора-победител.

Дали е било удар или незнамсикакво поведение? Самият Гечо определи нещото, което направи, като удар. „На туй да му счупиш ръцете да му счупиш, не да го удариш”. Това каза дословно. Щом правилата в прав текст забраняват да удряш друг участник – какво има да разсъждаваме? Той иначе се заиграва с думите и – виждаш ли, Валерия била нарушила инструкциите, пък държавността, пък Белгия…. – но замотава, че самият той е нарушил Правилото, забраняващо да удряш. Беше грозно и крайно нечестно Андрей да оставя Валерия да решава какво да се случи с Гечо. Да, тя беше ударена. Не, тя не искаше Гечо да напуска. Тя искаше той да разбере, че е сгрешил, че поведението му е недопустимо, да си вземе поука. Огромната й грешка беше да допусне, че човек като Гечо може да се поправи. Не, няма да се поправи. Ще продължи да бъде същият – избухлив, нервен, груб.

Валерия беше ударена и беше недопустимо Андрей да издевателства над нея и да я кара да избира как да се чувства. Остави й две възможности – да се чувства лично виновна за изгонването на Гечо, въпреки че той е този, който нарушава правилата, или да се чувства безсилна заради това, че на насилника му се е разминало – пак и отново.

Това е моето мнение за ситуацията. Не съм склонна да сравнявам удара на Гечо в конкретния случай, с домашните насилници, които малтретират и убиват жените си – защото насилието има различни лица. Но само защото не сме видели Гечо да пребива Валерия или която и да е друга жена, не означава, че в ситуацията нямаше агресия, че не е имало удар.

По-голяма Драма Куин от Андрей няма. Иван би бил същият, ако беше негов ред да отиде при фермерите. За да придадат допълнителна тежест на изгонването на Гечо, чак не избраха най-полезен и най-безполезен фермер. Та всички да останат под емоцията и под впечатлението на това, че Гечо си тръгва….. Прав му път на Гечо! Ако правилата са такива – удариш ли участник – тръгваш си, какво има да драматизираме? Спазено е правило! Играта продължава.

Много жалко за начина, по който оставиха да се чувства и Веселка. Да, всички очакват, чак знаят, че тя ще победи. И какво от това? Тя имаше нужда от своите 5 минути, в които да почувства благодарността на отбора, която заслужава – за това, че отиде в обора за втори път, че е толкова всеотдайна, че е готова да поеме риска да напусне, но да се бори за заветната точка, че пое „срама” да избере Мажена, че остави Гечовците да се скрият зад женските гърбове. Права е да бъде огорчена.

ПП Допълвам ... защото отново видях откъса, който Дяволо качи. Валерия е вдигнала пушката, но се вижда ясно, че се е обърнала в посока, където няма никой - само водата на язовира. Пред нея няма хора. Не е поставила никого в риск. Само в главата на Гечо е имало опасност. Явно много се е превъзбудил заради това, че след малко ще си играе на война.

ПП и пак се допълвам. Миг преди Гечо да удари Валерия, Финци също е вдигнал пушката си. И то в посоката, в която Радо е седнал върху бала слама. Но удар отнася само Валерия.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 09:39 от Vivi

# 717
  • Асеновград
За мен също нямаше никакво насилие. Валерия си е глупава , то ни е ясно , от предното и участие. Тя не може едно смислено изречение да върже. Дори си мисля , че тя изобщо не разбра защо Андрей я попита 100 пъти едно и също. Че после пак голямо реване.
Харесвах я до момента , но вече отпада от моят списък за фаворит.
Гечо изобщо не го харесвам и ако аз бях с такъв човек като него , нямаше да му позволя това поведение. Щях да си го поставя на мястото , не само да хленча.

# 718
А не мислите ли, че Андрей поне 5 пъти пита Валерия дали е имало удар и дали тя го квалифицира като удар, защото от продукцията не са убедени, че е удар. Когато изгониха Милин нямам спомен тогава да разпитваха така Елизабет. Дойдоха от продукцията, казаха, че има удар и го изгониха. Сега, обаче, както някой по назад писа, изглеждаше все едно дете посяга към огъня и баща му инстинктивно го перва по рамото.  А Валерия, милата, изглеждаше сякаш я питат коя река минава през Ямбол. Тотално объркана и не можеща ясно да обоснове мнението си.

Да, за го писах, и колкото повече гледам инцидента, толкова по- твърдо стоя зад думите си.
Също така писах снощи, че въпросите на Андрей не бяха за сеир. Ако Гечо беше извъртял шамар на Вал, за да свали пушката си, то нито продукцията, нито в темата щеше да има колебание. Явно и те са счели, че нещата не са категорично черни или бели.
За мен е еднакво гадно да си насилник и да бъдеш набеждаван за такъв. Гечо прекали, но и Вал направи същото.
Не знам, дали това ще се отрази на Валерия, чрез гласовете на зрителите. Аз, никога не гласувам. Но знам, че хората обичат жертвите, и като нищо ще спечели от това. Много зависи как се държи до края на престоя си, и колко хора са били против Гечо, като персонаж.

# 719
Ми хак да и е, глупостта до това води.
Пише се "вдена" без "о" Simple Smile
Ясно е как се пише, коректора ми  обаче, е решил явно, че такава дума няма😂😂😂Спам е, но така и не разбрах, как да го махна, това предлагане и заменяне на думи, което е ужас, сменя, заменя, разделя думи😥.
Иначе си права и, че Акси водеше парада.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 09:34 от renji

Общи условия

Активация на акаунт