🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 9 (30.10 - 06.11) 🐄

• 46 745
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 720
  • При семейството си
“Ударът” на Гечо беше точно шляпване на притеснен родител, когато детето прави/си играе с нещо опасно (подозирам, че девойките се бяха и поразлигавили повече, предвид коментарите и поведението на Лара Крофт след това, по време на играта).  Гечо прие тази игра за игра с оръжие.
Реакцията на Валерия пък беше реакция на порасналото вече дете, което всичко знае и може, и тати/мама не могат нищо да му кажат (тя наистина реши, че е фактор, ключов последните 2 седмици). Девойките приеха играта за игра с безобидни топчета. Коментар на Аксения: да беше я ударил по пистолета/пушката.
Оттам Аксения подхвана ситуацията и наля допълнителното масло…в идеалния момент…Гечо вече не и’ трябваше да реже, кове, майстори.
Гечо, по неговия си начин, се опита да се извини и да обясни защо го е направил.
Яхна се, обаче линията: ама той и Яни го направи, ама ти на него не му се скара, защото си женомразец (може и така да е, по принцип, макар че точно в тази ситуация Гечо си каза, че е следвало да се направи забележка и на мъжа).
И накрая всички, включително и продукцията, подхванаха модерната тематика за домашното насилие.
Неприятно чувство ми остави и последващото отношение към Веселка, женската коалиция, измислена и предвождана от Аксения, постигна целта си, пионките да ходят да си вършат работата.

# 721
Според мен, проблемът е точно там, че всичко беше наистина на границата...Не, не беше насилие, наистина се преекспонира, но и не беше чак пък нищо, че на Валерия съвсем да не ѝ пречи. Какво обаче му пречи на Гечо да се смири и да се извини..., сякаш ще е осмото чудо на света. Виждаш, че си наранил някой, извини се, обясни, че е било с добри намерения, но е излязло грубо в афекта и нерва на играта и не си искал,...Валерия не спираше да повтаря колко го уважава.. Валерия беше от жените, които ми се стори, че и Гечо уважава, но нищо цивилизовано не излезе от устата гечова, само думите на гордият балкански мъж, "Абе мани ги тия женски...то ръцете да му счупиш на такова..." Честно казано не знам как трябваше да постъпи продукцията, но едно знам със сигурност Гечо трябваше искрено да ѝ се извини и всъщност това простичко нещо Валерия не можа да приеме и преглътне. Светът просто е различен и променен, ако в него вече не се приема да кажеш "вкъщи жена ми е под мен" и да пернеш някой,че да го освестиш, защото си последна инстанция, нямам против, нека тоя свят е лигав, префърцунен неолиберален...за мен е по-цивилизован.

# 722
А аз да попитам эащо аджеба Андрей пита Вал 5 пъти. За да я притисне и тя да се отметне. Браво на Вал, че не го направи.
Поведението на Андрей е под всякаква критика. Беше достатъчно и един път да потвърди.

# 723
  • София
Е Андрей просто не искаше да го гонят Гечо, сто пъти му каза, колко го уважава, едва ли не се разграничи по някакъв начин от “решението” на Валерия, защото тя го определи като удар, не те, доста тъпо. Според мен той и не очакваше, че Валерия ще си остане зад думите и ще трябва да го гонят, дори не беше специално за това дошъл, а беше точка 3 от дневния му ред.

# 724
  • София
Самият Гечо определи "нещото, което направи", като удар. „На туй да му счупиш ръцете да му счупиш, не да го удариш”. Това каза дословно.
Той самият смята, че е ударил Валерия. Колко още има да разсъждаваме какво точно е това "нещо, дето е направил" той?

В нито един момент, в който се караше с нея и с останалите жени - и преди, и след играта, той не се опита да отрече, че е ударил Валерия, или да определи "нещото, което направи" по друг начин.

Той искаше да я удари и точно това и направи.

# 725
  • Вестерос
Пуснах новата анкета!

Започнах да ви чета и не мога да повярвам колко много симпатизанти има Гечо... И то когато става въпрос за абсолютния фаворит тук Валерия, която спечели всички възможни анкети...
Но няма значение, уважавам всяко едно мнение, дори и да не съм съгласен с него.
Бъркаш се, това,че мислим, че е преувеличено, не означава, че симпатизираме на Гечо. Трябва да се разграничават нещата 🙄

Реюнион,не мога да цитирам, че е последен моя коментар, но убийството под въздействието на наркотици, дори на алкохол СЕ разглежда по друг начин от умишлено убийство. Отново апелирам да не се сравняват несравними деяния, както с другия пример за блъскане на човек с кола.

Дяволо, не знам къде виждаш прекрасните доводи на двете потребителки, особено на едната коментарите не са много.. стилни, така май ги определи, ама лично мен ме мързи да им се обяснявам просторно, че и с доводи, ще е нечетимо мнението ми, защото ще е ферман и ще е с цитати на членове ..

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 10:00 от Tiffany А

# 726
  • София
Vivi

Уау, направо ги матира всичките, хихи!
Много ми е любопитно дали някой може да ти излезе с поне една смислена реплика.
Да не си адвокат или прокурор? Направо спечели съдебните заседатели с една размазваща противника заключителна реч. 😀😉

# 727
А аз да попитам эащо аджеба Андрей пита Вал 5 пъти. За да я притисне и тя да се отметне. Браво на Вал, че не го направи.
Поведението на Андрей е под всякаква критика. Беше достатъчно и един път да потвърди.
Да,  но тя не потвърди. Подала сигнал, че е ударена, идва Андрей и казва, че ако приема това за удар Гечо ще бъде изгонен и тя започва да увърта. Ами кажи си. Да, Гечо ме удари, аз определям това като удар, а не като неуместна постъпка и точка. Пък тя пак реве. Ето и тук мненията се разделят. Някои го определят като удар, други-не. Тя го е приела като удар. Ако на нейно място беше Веселка мисля, че не би го приела за удар. За това и оставиха Валерия да вземе крайното решение.

# 728
Всички са държали пушки. Само Валерия отнесе удар. Нейната пушка беше насочена към язовира. С какво беше спешен и спасителен този удар, че да се оправдае? Очевидно е...

# 729
Ако някой удари така детето ви на детската площадка, защото според него прави нещо нередно, ще го приемете ли? Ако гаджето на дъщеря ви я удря така пред вас, защото нещо не го кефи, ОК ли ще сте? Ако на работа колега или шеф ви удари, защото нещо бъркате, нормално ли ще е? Мъжът ви да ви посяга така като го ядосате?

Гечо Е типичният насилник. По цял ден викове и крясъци, както каза Аксения,  все трябва да се съобразяват какво и как му казват, да внимават, защото реагира агресивно. На клипчето се вижда вляво как мъж, Яни май, също е вдигнал оръжието, но Гечо се насочи към по- лесната жертва, Вал.

Той дори не осъзнава грешката си и не може да се извини, защото за себе си е прав.

В интерес на истината, очаквах, че Вал ще се пречупи и ще го остави, но тя се оказа неочаквано силна и не подаде на манипулациите на Андрей. Браво, момиче!

# 730
Валерия е била фаворит, но вече в минало време. В началото и аз й симпатизирах и беше в топ 3 на фаворитите ми, заедно с Яни и Веселка.
Сега определено изпадна от тази класация след двете издънки през седмицата - показвайки колко е елементарна на теста и този абсурд от вчера, който дори не мога да коментирам. Преекспонирана истерия. Тотална деградация на това момиче само за няколко дни.

А Аксения мисля, че е голяма причина за тази деградация. Отдавна мина времето, когато беше симпатична и вече е по-анти дори от началото. Много вирна нос, много си повярва, че е велика, сее интриги постоянно. На едно ниво ми е с Камелия и я чакам с голямо нетърпение да изхвърчи. Народът е казал за такива - пази Боже сляпо да прогледа.

# 731
  • Вестерос
И това се сравнява с убийство 🤦

И това определя Валерия като жертва... Молете се да не знаете какво е жертва на насилие...

# 732
  • София
Не само, че нейната пушка сочеше към язовира, но и не е държала пръстите си на спусъка!!!
Около нея всички размахваха оръжия. Включително и самия Гечо.

И отново да се повторя, ако Гечо се бе разкаял и извинил нямаше да се стигне дотук, но той не се спря, а продължи да намила в типичния си нервашки стил. Той утре така ще бутне някоя жена ей така без да иска, в изблик на емоции, а тя ще падне и ще си строши врата. Тогава какво правим??? А то тези инциденти се стига именно защото по-леките изцепки се толерират и на агресорите им се разминава, защото разбираш ли те са си такива, ама не са лоши хора и не мислят лошо.
Искам някой от защитниците на Гечо да ми отговори на тези въпроси ако обича.

# 733
Самият Гечо определи "нещото, което направи", като удар. „На туй да му счупиш ръцете да му счупиш, не да го удариш”. Това каза дословно.
Той самият смята, че е ударил Валерия.
Не е вярно! Тия изрази малко с разбиране трябва да се обясняват... Ама... На ревовете "той ме удариии", отговорът е "такова не да го удариш, ми ръчичките да му строшиш" или така, както дословно го е казал, ако ме разбираш изобщо какво се опитвам да ти кажа.

Vivi

Уау, направо ги матира всичките, хихи!
Много ми е любопитно дали някой може да ти излезе с поне една смислена реплика.
Да не си адвокат или прокурор? Направо спечели съдебните заседатели с една размазваща противника заключителна реч. 😀😉
😂😂😂
Ти понякога направо ме скъсваш от смях! Ама толкова чистосърдечно глупави неща пишеш с такъв патос, че си умирам от желание да те вземат във Фермата. Подозирам, че сезонът им ще е истински цирк! Много губят, че не те взимат...

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 10:17 от Анонимен

# 734

Да не забравяме,че Вал бе с гръб към Гечо и с шлем на главата !!! Около нея има десет човека,викат,подскачат,има и адреналин и тя изобщо няма идея удар ли е,какво е.Даже и гащите да и бяха свалили,щеше да реагира след 2-3мин.
 Тя няма пряка видимост към събитието !!! Може да каже само какво е усетила като допир.....

От другата страна,идиотите от продукцията имат 1000 камери.Те са тези който измислят правилата (макар и да ги сменят през седмица).Те са този който трябва да реши,на база доказателства от камерите,а не на думата на един участник.Щото тя може да каже много неща.Или с умисъл,или не точни факти.

Огромен фал за мен.Един от най-големите даже за всички Ферми !!! Лошото е,че бързо ще се забрави

Направи впечатление и злобното отношение на водещия към Гечо.Човека който им построи две ферми.
Вал също беше използвана в случая от неадкватната продукция,която носи цялата вина за това меко казано осиране от тяхна страна

Общи условия

Активация на акаунт