Хормонални изследвания - 11

• 56 491
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • София
InnocentHug
Здравейте!

Днес на преглед при гинеколог (репродуктивен специалист) се установи фоликул 23 мм (11 ден от МЦ), лигавица 12 мм.
Скрит текст:
Пуснаха ми естрадиол и прогестерон.

Имаше вероятност да ми сложат днес хориомон, но ми се обадиха от болницата и казаха, че лекарката ми е видяла изследванията и няма да е необходимо, тъй като най-вероятно е настъпила овулация (съдейки по изследванията и да правим днес и утре опити).

Да си призная нищичко не разбирам. Предходния месец не се беше пукнал фоликула (беше 34мм), поради ниска доза хориомон.
Опасенията бяха, че този е остатък, но не било.. Объркана съм много.
Здравей!
Всичко е супер, изследванията показват, че си пред О.... действайте днес, утре, вдругиден  Peace
O. би трябвало да настъпи всеки момент ... ако вече не е настъпила

Много благодаря! Hug Innocent

# 121
Здравейте!
Вчера (трети ден от цикъла) си пуснах FSH, който излезе 16.30.
На 41г. Нямам кисти, всички кръвни изследвания са в норма.
На лекар съм следващата седмица,  до тогава чакам Антимюлеров хормон.

# 122
  • София
Здравейте!
На лекар съм следващата седмица,  до тогава чакам Антимюлеров хормон.
Здравей!
Висок е, но не е редно да се тълкува само той, а заедно с ЛХ и ФСХ... защото той не е висок само при проблем с ЯР, пременопауза и т.н. ... или докато има М., има и други фактори, които могат да го повишат ( напр. ЗФ, киста, ПКЯ...)
Ако са те гледали или ще те гледат, вчера-днес-утре, на УЗ, може и само ФСХ, но при УЗ го има и човешкия фактор, респ. може да има и грешка Simple Smile.

# 123
Здравейте!
Здравей!
Висок е, но не е редно да се тълкува само той, а заедно с ЛХ и ФСХ... защото той не е висок само при проблем с ЯР, пременопауза и т.н. ... или докато има М., има и други фактори, които могат да го повишат ( напр. ЗФ, киста, ПКЯ...)
Ако са те гледали или ще те гледат, вчера-днес-утре, на УЗ, може и само ФСХ, но при УЗ го има и човешкия фактор, респ. може да има и грешка Simple Smile.

Много Ви благодаря! Следващата седмица ми е часа при АГ.
 Дали е късно да пусна LH днес?

# 124
  • София
Здравейте!
Здравей!

Както си прецениш - ако така е назначен от лекар - Ок., той да си преценява.
ПП.
Ако решиш друго - добре е да се пускат заедно трите хормона ( ФСХ , Е2 и ЛХ)... и ако искаш ги пусни днес, малко е късно, но е по-добре днес, отколкото утре .
Отново трите, за да се види и какво се случва с ФСХ.

# 125
Здравейте!
Здравей!

Както си прецениш - ако така е назначен от лекар - Ок., той да си преценява.
ПП.
Ако решиш друго - добре е да се пускат заедно трите хормона ( ФСХ , Е2 и ЛХ)... и ако искаш ги пусни днес, малко е късно, но е по-добре днес, отколкото утре .
Отново трите, за да се види и какво се случва с ФСХ.
Много благодаря за отговорите Ви!

# 126
Здравейте ,
Преди няколко дни изследвах щитовидни хормони и бяха:
TSH-4.36
T3-4.54 ( 3.20-6.80)
T4-17.70 (12-22)
TAT-214 (до 115)
MAT-172 (до 34)
А това са резултати от днес
Въпроса ми е ,дали е реалистично да се надявам при евентуално повишение на Витамин Д , да спадне TSH?
Също цинк и феритин са в референтни стойности, а какви са оптималните ?
Благодаря Blush

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 14:21 от Tokyo0505

# 127
Здравей, Денис! Може ли да погледнеш и моите резултати Simple Smile)
На 25г. съм, репродуктивните хормони са пуснати в 3ти ден от МЦ, а ОГТТ и Прогестерон 21 ден.

# 128
Здравей, Денис! Може ли коментар на резултатите от изследванията ми. Правени са на 10-ти ден от МЦ, като на 9-ти ден при прегледа при АГ лигавицата беше много тънка и нямаше фоликули и ми предписа естрофем за 7 дни и отново на преглед.

# 129
Здравейте
Може ли коментар по тези изследвания. На 48г, последен цикъл октомври. С един яйчник. Предварително благодаря

# 130
  • У дома !
Здравей, Денис! Може ли и разчет и на моите резултати от днес. На 42 г. съм.
Нямам никакви оплаквания и сама си назначих изследванията. Искам профилактично да видя как са ми и хормоните на ЩЖ. записала съм си час и при ендокринолог в понеделник.

# 131
  • София
Здравей, Денис! Може ли
Скрит текст:
и разчет и на моите резултати от днес. На 42 г. съм.
Нямам никакви оплаквания и сама си назначих изследванията. Искам профилактично да видя как са ми и хормоните на ЩЖ. записала съм си час и при ендокринолог в понеделник.
Здравей!
ТСХ е добре, но Т4 и Т3 са ниски и показват, че си с Хипофункция на ЩЖ. Трябва да са в горните 25%
Една от причините за това несъответствие е, да си с по-високи нива на rT3, да имаш много и различни дефицити и т.н.
Попитай лекаря и дано той да ти обясни, защо е така.

# 132

Здравей, Денис.
Може ли мнение?
Благодаря.

# 133
Здравейте, може ли мнение за следните резултати:
TSH   0.6   mU/L   0.55   4.78   
FT4   12.6   pmol/L   11.5   22.7   
FT3   5.3   pmol/L   3.5   6.5

Озадачи ме ниското TSH. Винаги, когато съм го изследвала е около 2. Последно м.октомври 1.9 при Т3 4.2 и Т4 15.
Да уточня, че съм на 45 /не съм вече за този раздел на форума, но видях, че Денис отговаря тук/,  не съм приемала хормон за щитовидната никога /лекарите не са виждали проблем в изследванията/ и нямам оплаквания, като изключим косопад и от време на време нощни изпотявания.

# 134
  • София
Скрит текст:
Здравей, Денис.
Може ли мнение?
Благодаря.
Здравей!
На ЩЖ са добре... но, си с тенденция, към Хипофункция на ЩЖ ( просто  да го имаш предвид... след години).
Скоро да си била болна? Някакво възпаление, грип, настинка... ринит... и ако да - кога? Възможно е това да е причината за това, че ЩЖ е малко по-активна, на база по-ниски нива на Т4?! Друга причина - да имаш някакви дефицити на витамини, минерали...?
Прогестеронът, ако е изследван точно на 7-ми ден след О., е нисък и показва че има проблем - с О., ЖТ, самата ЛФ. Лекар трябва да прецени (АГ, на УЗ). Ако не е спазено условието за 7-ми ден след О., прогестеронът не е показателен/не може да му се вярва.
За да е имало О. и всичко с нея да е наред - трябва да е над 45nmol/L ( на 7-ми ден след О.)
ПП.
На тази лаборатория, рефер. граници, са им доста подвеждащи, според мен?! Ако искаш, говори с лекаря си за това или с лекаря на лабораторията ( не с лаборантите) ... посочили са за овулаторна фаза 38.1... това няма как да се получи Simple Smile . прогестеронът се синтезира бавно, бавно, ден, след ден от ЖТ, а за да се преобразува спукания ДФ в ЖТ трябват поне 2 дни и една след това започва да се синтезира по-голямото кол-во Прогестерон.
За първи триместър посочват долна граница 35? - според мен пак е абсурдно... да е някакво чудо в първите дни на този триместър - Ок., но ако е в края на триместъра?! - как се "изхранва" тази бременност?  
Както и да е.

Коя е тази лаборатория?

ПП. Скоро се разправях с Кандиларов: "защо посочват изследване на Андростендион на 2-5 ден от МЦ " и никой не успя да ми обясни как се влияе от МЦ, защото за да посочват някакъв период от МЦ, трябва да имат и обяснение.
Сега виждам, че в OMed са го променили на: една седмица преди или след менструалния период - пак няма никакво логично обяснение, макар че този вариант е по-приемлив - ако се търсят по-високи нива, на база взаимозависимост с други хормони.

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 08:10 от denis©

Общи условия

Активация на акаунт