Хормонални изследвания - 11

• 57 609
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте момичета! Вчера бях при гинеколожката ми. Защото получих розово зацапване в период от 2-3 дни. По
Скрит текст:
календар трябва да ми дойде на 18.11.
Та видя че имам кистичка на левият яйчник. Пусна ми хормони. Интересува ме дали Прогестерона ми е наред, утре ще ходя пак при нея, за да ми каже как е всичко, но все пак реших и да пиша тук. Благодаря предварително😊 .
Здравей!
Не разбирам много въпроса?! Не е имало О., а се изследва Прогестерон?!
Когато не е имало О. - няма прогестерон... както е при теб - тези нива  на Прогестерона показват, че не е имало О.
За кистата, беше по-добре, да се пусне и Е2?! ... според мен Simple Smile
Ще чакам да споделиш, какво е казал лекаря... че ми е интересно. Попитай за размера на тази киста и дали намалява, поне. (  ще имаш два прегледа с УЗ...  поне да има полза от тях Simple Smile ) ... дали ще е пречка за О. през следващия МЦ, каква е дебелината на МЛ, дали се очаква ( на база УЗ) да има скоро М. и т.н. ... защото, ако МЦ е ановулаторен, не се знае кога ще има М.

За да се прецени дали нивата на Прогестерона са Ок. - трябва да се пусне прогестерон на 7 ден след доказана О.... + Е2, ако ще искаш коментар в тази тема Simple Smile ... може и без него, ако ще те гледат отново на УЗ, макар че и за лекаря ще бъде от полза да погледне тези нива... защото много лекари бъркат О. с ЛУФ ... и им отнема време докато го установят и то, ако те следят на УЗ по-често.
Не искам да те плаша, а да ти покажа, къде може да има проблем... за да не губиш време, пари и нерви Simple Smile

Благодаря много за адекватното мнение! 😊 Ще послушам съвета ти🤗 Иначе каза, че кистичката е с размера на лешниче.

# 466
Denis, имам въпрос относно изследването на прогестерон и Е2. Ако се приема дуфастон след предполагаемата овулация ,това били дало фалшиво завишен резултат на изследването или въпреки дуфастона ще може да се проследи реално случила ли се е О?

# 467
Денис, здравей.
Много те моля да погледнвш резултатите, много се притесних.
Направени са на 20-ти ден от МЦ.
За какво говори този ужасно висок естроген и прогестерон също не е в референти. Откриха ми Хашимото преди 3 седмици и съм без глутен, млечни, алкохол и захар. Приемам селен, цинк, ашваганда, магнезий, ензимил, витамин Д, Б12.

# 468
  • София
Denis, имам въпрос относно изследването на прогестерон и Е2. Ако се приема дуфастон след предполагаемата овулация ,това били дало фалшиво завишен резултат на изследването или въпреки дуфастона ще може да се проследи реално случила ли се е О?
Ако се изследват точно на 7-ми ден, след предполагаемата О., би трябвало да покажат дали е имало О. или не, въпреки приема на Дуфастон. Ако приемаш Дуфастон сутрин - не го приемай преди изследването, изпий го след това. ... и да има, поне 12 часа интервал, от последния прием (вечер) и пробовземането.

Денис, здравей.
Скрит текст:
За какво говори този ужасно висок естроген и прогестерон също не е в референти. Откриха ми Хашимото преди 3 седмици и съм без глутен, млечни, алкохол и захар. Приемам селен, цинк, ашваганда, магнезий, ензимил, витамин Д, Б12.
Здравей!
Бременност? Направи тест - ЧХГ.

# 469
Здравейте, днес пуснах хормонални изследвания за проверка за предменопауза. На 32 години съм, цикълът ми дойде в петък следобед. Как ви се струват?

Денис, здравей и от мен,  дали би могла да ми кажеш как ти се струват?

# 470
Ако се изследват точно на 7-ми ден, след предполагаемата О., би трябвало да покажат дали е имало О. или не, въпреки приема на Дуфастон. Ако приемаш Дуфастон сутрин - не го приемай преди изследването, изпий го след това. ... и да има, поне 12 часа интервал, от последния прием (вечер) и пробовземането.

Денис, здравей.
Скрит текст:
Здравей!

Със сигурност няма бременност, не съм имала сексуален контакт последните месеци. Sad
Други идеи? Имам час за ендокринолог във Вторник и ще се побъркам.

# 471
Денис, здравей.
Скрит текст:
Здравей!
[/quote]

Със сигурност няма бременност, не съм имала сексуален контакт последните месеци. Sad
[/quote]

Здравейте violetka,  една от причините за висок естрадиол е проблем със щитовидната жлеза. Аз съм с Хашимото и винаги съм с висок, като през годините чух всякакви мнения от лекари, дори ми махаха киста която уж влияела на синтеза, но се оказа че не е това проблемът, в крайна сметка изчетох доста и всъщност проблемът явно си остава щитовидната жлеза.
Не съм сигурна дали ашвагандата също не влияе, прочетете повече за ефектите от нея. Освен това хормоните много бързо се променят, направете си ново изследване на 3-ти ден от цикъла.

# 472
Денис, здравей.
Скрит текст:
Здравей!

[/quote]

Здравейте violetka,  една от причините за висок естрадиол е проблем със щитовидната жлеза. Аз съм с Хашимото и винаги съм с висок, като през годините чух всякакви мнения от лекари, дори ми махаха киста която уж влияела на синтеза, но се оказа че не е това проблемът, в крайна сметка изчетох доста и всъщност проблемът явно си остава щитовидната жлеза.
Не съм сигурна дали ашвагандата също не влияе, прочетете повече за ефектите от нея. Освен това хормоните много бързо се променят, направете си ново изследване на 3-ти ден от цикъла.
[/quote]

Привет, ще я спра. И аз прочетох противоречиви мнения. Иначе да, с Хашимото съм и лека хипофункция.
На 4 ден правих - тогава май беше добре - 184 ( 114-332 са референтите ). Какво може да направим, за да го балансираме? Чувствам се ужасно просто физически. Благодаря ви за отговора.

# 473
Денис, здравей.
Скрит текст:
Здравей!

[/quote]

Привет, ще я спра. И аз прочетох противоречиви мнения. Иначе да, с Хашимото съм и лека хипофункция.
На 4 ден правих - тогава май беше добре - 184 ( 114-332 са референтите ). Какво може да направим, за да го балансираме? Чувствам се ужасно просто физически. Благодаря ви за отговора.
[/quote]

На мен много ми помогна тази книга:
Тиреоидит на Хашимото. Първопричината
Автор: Изабела Уенц
Препоръчвам да я прочетете, със сигурност ще намерите полезни неща за вас, включително и обяснение защо хората с Хашимото често се чувстваме ужасно изтощени физически.
Има групи във фейсбук, в които много от членовете дават съвети от личен опит, които също са от полза.
Аз се опитвам да спра глутена, но засега само съм го ограничила, с лактозата не успявам да се разделя, макар че навсякъде се твърди че и тя вреди, ще откриете верния път за вас, но трябва постоянство и следене на нивата на хормоните, гледайте да са в оптимални граници.
И още нещо се сещам, антителата при мен са били винаги високи, е и с това не успявам да се справя.
Успех на вас и спокойно, ще ги урегулирате тези хормони 😊

# 474
  • София
Скрит текст:
Здравейте, днес пуснах хормонални изследвания за проверка за предменопауза. На 32 години съм, цикълът ми дойде в петък следобед. Как ви се струват?

Денис, здравей и от мен,  дали би могла да ми кажеш как ти се струват?
Здравей!
Това кой ден от МЦ е?... тези изследвания се пускат на 3 ден от МЦ?!

# 475
На трети ден са пуснати.

# 476
  • София
На трети ден са пуснати.
Горе-долу са добре... малко по-високи са ФСХ и ЛХ ( за годините ти) и е желателно да се провери ЯР (АМХ и Инхибин В - на 3 ден от МЦ ... а и те по-добре показват, дали си вече в пременопауза )... за да си прецениш, ако правите опити на ЕЦ, с колко време разполагате ... поне, според мен Simple Smile
ПП.
Пременопаузата трябва да те притеснява, не на база нива на хормоните, а неприятни и тежки симптоми, резултат на хормоналния дисбаланс.

# 477
Благодаря, гинеколожката ми е дала да направя и прогестерон на 21 ден. Ще говоря да направя и другите изследвания при следващия цикъл,за да имаме поглед над цялата картина. Аз засега не съм усетила симптоми на пременопауза, единствено заради генетичната предразположеност - баба ми в менопауза на 38, а майка ми и леля ми - на 45. Пък и ми се искат още деца.

# 478
Мили дами, моля за мнение и съвети относно моя проблем. Нямам 40 години, но съм дългогодишен пушач. От две години насам имам особености покрай цикъла - безпричинно въздишане, топли вълни, зачервяване на лицето, стягане в гърлото, сухота в гърлото, горене в ушите, раздразнителност. Съответно първо заподозрях хормонални проблеми, свързани с Щитовидната жлеза. Тази година бях на два прегледа при ендокринолог. И двата доктора ме увериха, че нямам проблем с щитовидната жлеза, даже я гледаха на ехограф и че нямам преддиабет. Резултатите на щитовидните хормони са в норма (не са извън границите - долна и горна), но някои приятелки мислят, че имам някаква форма на хипофункция, понеже Т3 и Т4 са ниски. ТСХ е оптимален като резултат.
Но в изследване на половите хормони се вижда нисък Естрадиол - кръвното изследване е правено на 3-тия и на 14-тия ден от месечния ми цикъл. Съответно на 3-тия ден от цикъла резултатът ми е 25 при долна граница 21 до горна граница 251, а на 14-тия ден ми е резултата 80 при долна граница 38 и горна 649.
Притеснява ме, че изглеждат ниски тези стойности. Чувала съм да казват други жени, че идеалния резултат е 200 при овулаторната фаза, а моят е 80.
Моля, посъветвайте ме.
Благодаря ви!

# 479
Лилиа 238, изследвали ли сте FSH и LH между 3 и 5 ден от цикъл? Също прогестерон седмица след ову. Може би и АМХ...

Общи условия

Активация на акаунт