Хормонални изследвания - 11

• 57 612
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, преди месец пуснах хормонални изследвания в Бодимед. Естрадиолът тогава ми излезе изключително висок 1600 при граници до 330.
Месец по-късно повторих изследванията в друга лаборатория /на същия ден от МЦ/ и резултатът си е напълно нормален - в референтни граници. Не е предприемано лечение. Меко казано съм ядосана, че се наложи да повтарям изследвания, които струват не малко. Как се случват такива грешки?

На мен ми се случи в Геника същото! Беше 2100! Лекарят ми каза тогава, че е невъзможно и е грешка.. Не знам и аз Sad
Добре, че смених лекарят, който ме посъветва да повторя изследванията и не се хвърлих в ненужни хормонални лечения.. Нямам думи, уж големи лаборатории, а правят безумни грешки.

# 451
Здравейте,моля за разчитане на резултатите,направени на 4 ден от м.ц. жена на 40 години.
Търсим причина за обилна менструация и анемия.

# 452
kriani, ФСХ-то е завишено, но тези изследвания сами по себе си не дават отговор за анемията и обилната менструация. Аз бих направила доста по-обстойни изследвания. Високото ФСХ на 4ти ден от цикъла може да е сигнал за намаляващ резерв, което да предизвиква и смущения в менструалния цикъл. АМХ изследвали ли сте и брой антрални фоликули?

# 453
Здравейте, днес пуснах хормонални изследвания за проверка за предменопауза. На 32 години съм, цикълът ми дойде в петък следобед. Как ви се струват?

# 454
Happi Feet благодаря ти много за отговора.
Изследвала съм много показатели,само тези хормони не бях,доктор ми препоръча да се видят нивата на пролактина защото влиаел на цикъла,отделно си имам и киста и липси на витамини.
Та аз реших да пусна пакет хормони направо.
Ще съм благодарна за разчитането на всички показатели,защото лекарите неглежират някой.

# 455
  • София
Здравей Денис, може ли коментар на следните резултати. АГ ми ги назначи след биохимична бременност. На 36г. съм и изследването е правено на 3ти ден.

# 456
Здравейте. Искам малко помощ относно изследванията ми.
Жена на 29години, имаме със съпруга ми едно детенце на 5години. От 1+ година правим опити за бебе.
Предния месец бях при АГ, която ми назначи изследванията.
Та, докторката ми направи обстоен преглед:
-оказа се,че имам раничка на шийката голяма колкото 20ст.
-че имам кисти около левия яйчник
АГ ми назначи изследвания:
Тези са правени на 21 ден от цикъла.

Тези са правени на 4ден от цикъла.

Да спомена,че нямам никакви други оплаквания,заболявания, нямам наднормено тегло и подобни.
В момента приемам всяка вечер Фолацид-1таблетка и едно прахче Сайкъл Баланс.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 05:34 от Moonmama91

# 457
Moonmama, LH и FSH се изследват на 4ти ден, а прогестерон на 21ви. Според реда на снимките излиза, че е обратното. Ако LH & FSH действително са тествани на ден 4, значи резултатът е супер. Този прогестерон обаче определено отговаря на ден 4 и никаква информация не носи... За ден 21 е нисък категорично (при минала овулация хипотетично на ден 14).

# 458
Moonmama, LH и FSH се изследват на 4ти ден, а прогестерон на 21ви. Според реда на снимките излиза, че е обратното. Ако LH & FSH действително са тествани на ден 4, значи резултатът е супер. Този прогестерон обаче определено отговаря на ден 4 и никаква информация не носи... За ден 21 е нисък категорично (при минала овулация хипотетично на ден 14).

Точно така са снимките.
Направил съм изследванията на точно тези дни, в които ми беше написала АГ.

# 459
За мен LH и FSH би трявало да се изследват м/у 3 и 5ти ден, а прогестерон седмица след ову. Нека и другите дами изкажат мнение, но може би е добре да проверите с АГ-то каква им е била идеята така да назначат тестовете.

# 460
  • гр. София
За мен LH и FSH би трявало да се изследват м/у 3 и 5ти ден, а прогестерон седмица след ову.

Точно така е. Обратното не би дало смислена информация. Има някакво объркване тук.

Относно останалите изследвания, лично мнение на база доста изчетени теми тук: глюкозата и инсулинът са високи, HOMA индексът също. Възможно е да има инсулинова резистентност. Аз лично бих направила ОГТТ, за да проверя.

# 461
Здравейте, днес пуснах хормонални изследвания за проверка за предменопауза. На 32 години съм, цикълът ми дойде в петък следобед. Как ви се струват?

Самоцитирам се да питам пак. Лекарката ми каза, че ще обсъждаме чак след като тествам и прогестерона, а има 2 седмици до тогава.

# 462
  • София
Здравей Денис, може ли коментар на следните резултати. АГ ми ги назначи след биохимична бременност. На 36г.
Скрит текст:
съм и изследването е правено на 3ти ден.
Здравей!
Показват НЯР,... но шанс има, така че не го мисли - действайте и дано скоро да се похвалиш с най-прекрасната новина Peace

Скрит текст:

Самоцитирам се да питам пак. Лекарката ми каза, че ще обсъждаме чак след като тествам и прогестерона, а има 2 седмици до тогава.
Здравей!
По тези изследвания, не може да се прави много извод, дали си или не, в пременопауза. Вярно, малко са високи   ФСХ и ЛХ, но и Е2 е висок, така че трябва да се направи и преглед с УЗ - ако има напр. киста, ЗФ ... те също може да са причина за тези, по-високи нива (т.е. причината да не е ЯР). Потърси и второ мнение.
Изследвай АМХ и Инхибин В - точно на 3 ден от МЦ - те дават някакъв ориентир за ЯР... макар че и при много намален ЯР, шанс има... просто са ти една червена лампичка, за да не го отлагаш много Simple Smile, да побързате
От мен - Успех!

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 14:56 от denis©

# 463
Здравейте момичета! Вчера бях при гинеколожката ми. Защото получих розово зацапване в период от 2-3 дни. По календар трябва да ми дойде на 18.11.
Та видя че имам кистичка на левият яйчник. Пусна ми хормони. Интересува ме дали Прогестерона ми е наред, утре ще ходя пак при нея, за да ми каже как е всичко, но все пак реших и да пиша тук. Благодаря предварително😊 .

# 464
  • София
Здравейте момичета! Вчера бях при гинеколожката ми. Защото получих розово зацапване в период от 2-3 дни. По
Скрит текст:
календар трябва да ми дойде на 18.11.
Та видя че имам кистичка на левият яйчник. Пусна ми хормони. Интересува ме дали Прогестерона ми е наред, утре ще ходя пак при нея, за да ми каже как е всичко, но все пак реших и да пиша тук. Благодаря предварително😊 .
Здравей!
Не разбирам много въпроса?! Не е имало О., а се изследва Прогестерон?!
Когато не е имало О. - няма прогестерон... както е при теб - тези нива  на Прогестерона показват, че не е имало О.
За кистата, беше по-добре, да се пусне и Е2?! ... според мен Simple Smile
Ще чакам да споделиш, какво е казал лекаря... че ми е интересно. Попитай за размера на тази киста и дали намалява, поне. (  ще имаш два прегледа с УЗ...  поне да има полза от тях Simple Smile ) ... дали ще е пречка за О. през следващия МЦ, каква е дебелината на МЛ, дали се очаква ( на база УЗ) да има скоро М. и т.н. ... защото, ако МЦ е ановулаторен, не се знае кога ще има М.

За да се прецени дали нивата на Прогестерона са Ок. - трябва да се пусне прогестерон на 7 ден след доказана О.... + Е2, ако ще искаш коментар в тази тема Simple Smile ... може и без него, ако ще те гледат отново на УЗ, макар че и за лекаря ще бъде от полза да погледне тези нива... защото много лекари бъркат О. с ЛУФ ... и им отнема време докато го установят и то, ако те следят на УЗ по-често.
Не искам да те плаша, а да ти покажа, къде може да има проблем... за да не губиш време, пари и нерви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт