Хормонални изследвания - 11

• 57 464
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте , ще гледам дългото да е накратко 😀
Дълго време опити, биохимична края на март, изследвана щитовидна жлеза след това- няма проблем.
Следене на овулация от репродуктивен специалист, май месец задържан фоликул и кистичка съответно. Юни и Юли стимулация с летрозол от 3 до 7 ден, след това таймираща инжекция.
За този месец я поставих на 11-ти вечерта, сутринта пуснах тези изследвания, като приемам от 16-ти вечер прогестерон 1х2.
През април месец пусках хормонални изследвания, lh fsh бяха 1:1.
На следващ цикъл отново трябва да ги пусна + инхибин.

# 631
Здравейте,моля за разчитане

# 632
Колко време след раждане може да се изследва TSH профилактично? Какви други показатели е добре да се изследват след бременност (нямам хронични заболявания, не пия лекарства)? Имам направление за ПКК.
Колкото по-рано, толкова по-добре.
ТСХ се тълкува заедно с Т3 и Т4.
Може да провериш за дефицити на вит. и минерали.
Ако кърмиш, по-добре изчакай с изследването на полови хормони, Пролактин и т.н.

здравей Денис,
Искам да попитам, тъй като приемам всяка сутрих хормон за ЩЗ, а ми предстои гинекологична операция с краткотрайна упойка, редно ли е преди операцията да си изпия хормона или е по-добре да го пропусна в деня на операцията?
Не мога да отговоря - попитай лекаря, който ще извършва операция.
Според мен, няма проблем да го изпиеш, но все пак лекар трябва да си каже мнението.

Денис, първо искам да благодаря за това,
Скрит текст:
което правиш! Ако всички хора бяха като теб солидарни и добросърдечни, земята щеше да е съвсем различно място!
Жена, на 24 години почти, миналата година ме диагностицираха с поликистоза на основание изследвания на хормоните. Докторите тогава казаха, че не е страшно и ако пожелая да имам дете да действам смело. На 29.06.24г. др. доктор каза, че поликистоза няма. От година насам с ММ не се пазим, но и не сме целяли твърдо да се случи чудото, за разлика от сега. Искаме, но решихме преди да работим сериозно над това де се поинтересувам от здравето си. Моля за мнение на тези изследвания, половите хормони са правени на 3ти ден от цикъла.

последното е правено през март.
Имам задържан фоликул с размери 1,47см., както и раничка, която доктора изследва и още чакам резултати.
Предварително благодаря! ❤️
Здравей! Hug
ТСХ е добре, но Т4 показва Хипофункция на ЩЖ. .. на долна граница си, а трябва да е над 18.
Има още едно ТСХ ( 1,16) - добре е, но трябва да се тълкува с Т3 и Т4.
ЛХ,ФСХ и Е2 са добре - не показват ЗФ, възможно е да търпи обратно развитие?!
Пролактинът е малко висок, най-вероятно от ЩЖ.
Хемоглобинът е нисък - отиваш към ЖДА, вземи мерки ( повече желязо, вит. С...)
И още едно изследване при което отново е нисък.
Добре си хидратирана, браво.
И още едно изследване на ЩЖ, с трите хормона - отново показват, че си с Хипофункция, макар ТСХ да е добре. Просто го имай предвид при бременност.
При тези изследвания не виждам причина за незачеване... освен този ЗФ, който е възможно да пречи на О.
Дано по-бързо да изчезне.
Хормоните в момента не показват ПКЯ, което е добре - но следи за това и не допускай да се прояви.
Инсулин и КЗ са добре, не показват ИР.

Денис, здравей! На 23г. съм, писах и по рано този месец за помощ. Пуснах днес на 7-ми ден след овулация (поне смятам, че я нацелих) и на 22ри ден от цикъла тези изследвания, моля за помощ отново с разчитането им.  Благодаря ти предварително!

# 633
  • София
Здравейте , ще гледам дългото да е накратко 😀
Скрит текст:
Дълго време опити, биохимична края на март, изследвана щитовидна жлеза след това- няма проблем.
Следене на овулация от репродуктивен специалист, май месец задържан фоликул и кистичка съответно. Юни и Юли стимулация с летрозол от 3 до 7 ден, след това таймираща инжекция.
За този месец я поставих на 11-ти вечерта, сутринта пуснах тези изследвания, като приемам от 16-ти вечер прогестерон 1х2.
През април месец пусках хормонални изследвания, lh fsh бяха 1:1.
На следващ цикъл отново трябва да ги пусна + инхибин.
Здравей!
Прогестеронът е добре, показва че е имало О. Само един ДФ ли имаше или повече?! тези по-високи нива на прогестерона, освен ако не е инцидент, могат да показват, че повече от един ДФ се е спукал.
Изследване на Прогестерон се прави 2-3 часа ( като се спазва винаги това време) след поставяне/приемане на Прогестин.... за да са съпоставими резултатите.
В12 може да е по-висок...550
ФК е Ок.
Вит. Д е много нисък, трябва да се приема ... около 6000 IU или попитай лекаря за дозата... високите дози, не са много Ок. при бременност (особено за начална)... затова и лекарите искат, дефицита да се попълни и държи около 125 -150 ng/ml ( лятото)...+ К2 (МК-7) но, ако си с генетична мутация ( вродена тромбофилия) след консултация с генетик... той да посочи оптимална доза, за конкретния пациент ... че и там се подхожда много индивидуално... според мен около 120мкг/дн
Включи и магнезий и го следи, за да приемаш оптимална доза... опитай с 300-400мг/дн., като начало.
Провери цинк. мед, селен...т.н. Железен панел ... следи Хомоцистеин
Стискам палци да е станало Peace

Здравейте,моля за разчитане
Скрит текст:
Здравей!
Добре са. Провери за дефицити на витамини и минерали. При следваща контрола пускай и трите ( ТСХ, Т3 и Т4)
ТАТ и МАТ са добре и ако не боледуваш тежко от нещо ( вирус, бактерия, К19.... и т.н. силен стрес...) може да ги провериш отново след повече от 6 месеца.

Денис, здравей! На 23г. съм, писах и по рано този месец за помощ. Пуснах днес на 7-ми ден след овулация
Скрит текст:
(поне смятам, че я нацелих) и на 22ри ден от цикъла тези изследвания, моля за помощ отново с разчитането им.  Благодаря ти предварително!
Здравей!
Не си я нацелила Simple Smile
Прогестеронът е нисък, Е2 е добре - имало е според мен О., но не са изследвани точно на 7-ми ден след нея.... и респ. нивата на прогестерона не са обективни.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 18:48 от denis©

# 634
Здравейте, момичета! Моля за съвет откъде да я подхвана Sad
След осем месеца неставане на бебе се захванах с хормонални изследвания. ЛХ:ФСХ е 7:5, а тестостеронът 2,13 при горна граница 1,67 😐 Пролактинът също е завишен. Изследвани са всички в 4-ти ден от М. Съответно показа и завишен риск от инсулинова резистентност при изследвани инсулин и глюкоза. Имам час и за цветна снимка при репродуктивен специалист в края на август, защото съм с една тръба след извънматочна бременност. НО сега, виждайки си хормоните, се чудя трябва ли ми ендокринолог преди това или репродуктивните ще се заемат с всичко?
Чувствам, че земята се отваря под краката ми и пропадам в нея 😢

# 635
Само бъдете спокойна, ще се намери решение. Репродуктивен лекар ви трябва, ако бебето се бави, а щом има проблем с репродуктивните хормони си запишете час, моя съвет е при двама поне, за да чуете какво ще ви кажат. И две мнения са мнг ценни, така ще усетите.
За добрите лекари се чака, но си заслужава. Препоръчвам единия да е Калчев, защото той не прави инвитро и ако могат нещата да станат без асистирана помощ, той ще ви насочи.

Отделно ендокринолога ще ви насочи какво да правите в за инсулина и захарта. Но с малко повече старание с храненето и движение, не се мятайте на лекарства веднага.

След осем месеца неставане на бебе се захванах с хормонални изследвания. ЛХ:ФСХ е 7:5, а тестостеронът 2,13 при горна граница 1,67 😐 Пролактинът също е завишен. Изследвани са всички в 4-ти ден от М. Съответно показа и завишен риск от инсулинова резистентност при изследвани инсулин и глюкоза. Имам час и за цветна снимка при репродуктивен специалист в края на август, защото съм с една тръба след извънматочна бременност. НО сега, виждайки си хормоните, се чудя трябва ли ми ендокринолог преди това или репродуктивните ще се заемат с всичко?

# 636
Само бъдете спокойна, ще се намери решение. Репродуктивен лекар ви трябва, ако бебето се бави, а щом има проблем с репродуктивните хормони си запишете час, моя съвет е при двама поне, за да чуете какво ще ви кажат. И две мнения са мнг ценни, така ще усетите.
За добрите лекари се чака, но си заслужава. Препоръчвам единия да е Калчев, защото той не прави инвитро и ако могат нещата да станат без асистирана помощ, той ще ви насочи.

Отделно ендокринолога ще ви насочи какво да правите в за инсулина и захарта. Но с малко повече старание с храненето и движение, не се мятайте на лекарства веднага.

Много благодаря! Насочиха ме към доктор Чапанова и доктор Персенска - и двете от "Надежда". За съжаление, спокойна няма как да съм Sad Освен разиграните хормони, за които се надявам, че могат да ги регулират, предстоящата цветна снимка и резултатът от нея ми изправят косите отсега, защото имам много лошо предчувствие 😐😢

# 637
+1 за д-р Персенска!
Макар че, които и да изберете в Надежда няма да сбъркате!

Много благодаря! Насочиха ме към доктор Чапанова и доктор Персенска - и двете от "Надежда". За съжаление, спокойна няма как да съм Sad Освен разиграните хормони, за които се надявам, че могат да ги регулират, предстоящата цветна снимка и резултатът от нея ми изправят косите отсега, защото имам много лошо предчувствие 😐😢

# 638
  • 🌊
След вчерашните изследвания и стабилен рев вечерта моля за мнение. Направени са на 3 ден от МЦ
Скрит текст:
Това са референтните стойности
Скрит текст:

Ще повторя отново Пролактина, защото съм притеснена за него като след това ще се консултирам отново с ендокринолозите. Притеснявах се за аденоми, но в един момент се замислих, че дори да се открие нещо, операцията не звучи като нещо ужасно и няма от какво да се страхувам.

Наскоро ми диагностицираха ИР, не правим активни опити за дете.

# 639
Спокойно. За да има аденом трябват много, много завишени стойности.

# 640
След вчерашните изследвания и стабилен рев вечерта моля за мнение. Направени са на 3 ден от МЦ
Скрит текст:
Това са референтните стойности
Скрит текст:

Ще повторя отново Пролактина, защото съм притеснена за него като след това ще се консултирам отново с ендокринолозите. Притеснявах се за аденоми, но в един момент се замислих, че дори да се открие нещо, операцията не звучи като нещо ужасно и няма от какво да се страхувам.

Наскоро ми диагностицираха ИР, не правим активни опити за дете.

Този рев кога е бил, че ако е вечерта преди изследването, може да е причина за по-високия пролактин

# 641
  • 🌊
След това, когато го видях и прочетох какво може да значат високите нива. Иначе е павен сутрин преди работа с 20 минути седене на стол в лабораторията, кратко седене изправена и това е.

# 642
Пролактина е много чувствителен, а и завишаването е малко. И аз давам с завишени стойности на 2-3 ден от МЦ и затова започнах да го тествам в чист ден, когато и гърдите са ми спокойни.
Повторете го пак, като спазвате изискванията- без стрес и секс последните 24 часа, наспала, покой преди взимането на пробата.
Не се филмирайте излишно, коментирайте го и с лекаря си, за да ви обясни и той реалната ситуация

След това, когато го видях и прочетох какво може да значат високите нива. Иначе е павен сутрин преди работа с 20 минути седене на стол в лабораторията, кратко седене изправена и това е.

# 643
Преди време бях с доста завишени нива на пролактин, не помня точно колко, но около 5 пъти над нормата бяха. Ендокринолог ме изпрати на ЯМР, всичко беше наред там. Назначи ми Достинекс по веднъж на седмица и след месец всичко се оправи. За жалост и след това не настъпи бременност и пристъпихме към инвитро. Дано съм била полезна.

# 644
  • София
Който ползва Кандиларов Simple Smile - нещо изгодно от мен Hug
- заплаща се само пробовземането (  за всеки град е различно - между 2 и 5 лв., за СФ е 5 лв) ... или купувате си и други ваучери + този и минавате с едно пробовземане

Общи условия

Активация на акаунт