Хормонални изследвания - 11

• 57 416
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Спокойно. За да има аденом трябват много, много завишени стойности.

Това не е вярно. Аз имах много леко завишени стойности и на ЯМР се видя аденом 4,5 мм.

Чебурашка, това в никакъв случай не значи, че имаш аденом. Както момичетата са писали може и от притеснение да е, може и ИР да влияе. Дори и да имаш - не е страшно, оперативна намеса се налага когато са доста големи, притискат други части и влияят на зрение, общо състояние и т.н. По-малките се контролират с лекарства и дори намаляват с времето. Моят ендокринолог ми обясни, че 20% от хората имат аденоми, но не всеки си прави ЯМР, за да знае, така че определено не е нещо страшно.

# 646
  • 🌊
Честно казано аз искам да мина ЯМР просто и за мое спокойствие, защото четох и в предишните теми, че има шанс. Просто трябва да си махна пиърсингите. Отначало бях стресната от идеята за операция и това, че има някакъв шанс за тумор, но след повече четене съм спокойна.

Реално сега си запазих час за еднокринолог в града ми и под ръка със всички изследвания ще отида и ще видим какво следва.

# 647
Спокойно. За да има аденом трябват много, много завишени стойности.
Това не е вярно. Аз имах много леко завишени стойности и на ЯМР се видя аденом 4,5 мм.
Извинявам се. Така ми е казано от ендокринолог.

# 648
  • София
Misc Bomb  нещо изгодно от мен Hug
БЕЗПЛАТНО!
Тест за определяне на 16,18 и скрининг за други 12 типа HPV (Human papiloma virus) от Лаборатории Cibalab

Валидност на ваучера: 30.07.2024 г. до 30.08.2024 г.
Важи за: София
Има видео как се взема пробата, но може да помолите АГ.
ПП. На място се закупува комплект за пробовземане с включено изпращане с куриер към лабораторията на обща стойност 17 лв.

# 649
Здравейте, миналата седмица установих че съм бременна (5г.с). Т.к имах зацапване посетих спешен кабинет, където ми препоръчаха да пусна прогестерон и ако ми е под долната граница за периода да започна утрогестан сутрин и вечер вагинално по 1 таблетка. Аз обаче реших да го започна още същата вечер и си поставих една, на следващата сутрин също и след това на обяд отидох на кръвния тест. Той ми отчете 29ng/mol, което е добре за този период, но вече бях приемала глобули. Според вас може ли двата приема на утрогестан да са оказали влияние на резултата от изследването, всяка глобула е по 300мг.

# 650
Тихичко честито, повторете теста след 48 часа в същата лаборатория + прогестерон. И не спирайте терапията. Дори и след като спре зацапването, защото обикновенни е причинено от ниския прогестерон. Посетете и лекар, но е рано за да видите нещо на ехографа.
И не, не дава отражение на теста за бременност. Различни хормони са.

Здравейте, миналата седмица установих че съм бременна (5г.с). Т.к имах зацапване посетих спешен кабинет, където ми препоръчаха да пусна прогестерон и ако ми е под долната граница за периода да започна утрогестан сутрин и вечер вагинално по 1 таблетка. Аз обаче реших да го започна още същата вечер и си поставих една, на следващата сутрин също и след това на обяд отидох на кръвния тест. Той ми отчете 29ng/mol, което е добре за този период, но вече бях приемала глобули. Според вас може ли двата приема на утрогестан да са оказали влияние на резултата от изследването, всяка глобула е по 300мг.

# 651
Естествено, че дава отражение на изследването за прогестерон. Ако зацапването е спряло, може да спрете с Утрогестан и след 2 дни да проверите пак прогестерона, сутрин на гладно го пуснете.

# 652
  • Хасково
Докато чакаме часът за ендокринолог може ли да кажете как ви се виждат тези показатели момоче ма 20 г 4 ден на цикъл.

# 653
  • София
Здравейте, миналата седмица установих че съм бременна (5г.с). Т.к имах зацапване посетих спешен кабинет,
Скрит текст:
където ми препоръчаха да пусна прогестерон и ако ми е под долната граница за периода да започна утрогестан сутрин и вечер вагинално по 1 таблетка. Аз обаче реших да го започна още същата вечер и си поставих една, на следващата сутрин също и след това на обяд отидох на кръвния тест. Той ми отчете 29ng/mol, което е добре за този период, но вече бях приемала глобули. Според вас може ли двата приема на утрогестан да са оказали влияние на резултата от изследването, всяка глобула е по 300мг.
Здравей! и Тихичко, Честито!
Нивата на Прогестерона са добре за да се поддържа бременност, така че спокойно.
Когато се ползва някакъв прогестин при бременност, не се спира за да се проверят нивата, а се следи, като се спазва условието изследването да се прави 2-3 часа, след прилагането на прогестина... или тестваш се при едни и същи условия.
Следи ЧХГ, провери ТСХ, Т3 и Т4, В12, ФК, В6 и Хомоцистеин, вит. Д, т.н. Железен панел ... защото те също са много важни за бременността.

Докато чакаме часът за ендокринолог може ли да кажете как ви се виждат тези показатели момоче ма 20 г 4 ден на цикъл.
Скрит текст:
DHEA е висок, трябва да се провери 17ОН Прогестерон ( на 3 ден от МЦ) и Андропстендион  ... и да се консултирате с лекар (Ендокринолог). Може да е нещо инцидентно, не бързай да се притесняваш.
Не виждам Е2?! а той е много важен и се тълкува заедно с ЛХ, ФСХ и в случая с DHEA и Тестостерон.
Пролактинът също е малко висок... споменавам го защото има връзка между тях.
Вит. Д е нисък - също има връзка с Пролактин и оттам с DHEA... трябва да е поне 50-60ng/ml... a към края на есента да е дори 70ng/ml.
Инсулин и КЗ са Ок., но това не изключва ИР - споменавам го защото високата КЗ, може да е причина за по-високи нива на DHEA ... самата възраст + правилно хранене, спорт... могат да попречат на обективния резултат, защото на него се вярва само ако показва ИР.
Проверете цинк, мед и селен ... като причина за по-високите нива на DHEA.
В12 трябва да е на горна граница... 880, нещо такова.
Като цяло са добре, не се притеснявай.

Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекарите (АГ и Ендокринолог), моля

ПП. Ако е приемала някакви спортни добавки, енергийни напитки ( които съдържат DHEA или DHEA добавка за чистене на мазнини, напр.) и т.н. - това също може да е причина за по-високите нива на DHEA

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 08:07 от denis©

# 654
  • София

Здравейте! Моля за мнение за тези хормони за жена на 37 години 🙏
Предистория: три неуспешни ин-витро опита, със сериозен мъжки фактор.....пред дилема за евентуална четвърта стимулация, от която честно казано вече малко ме е страх....Имала съм бременности, за съжаление не завършиха с очаквания финал. И така. Благодаря предварително за отделеното време! ❤️
П.с. забравих да споделя, че изследването е правено на трети ден от последния цикъл, на гладно, бях приела само обичайните 50 гр. Еутирокс сутринта. Благодаря много!

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 22:18 от Ninfa

# 655
  • София
Скрит текст:

Здравейте! Моля за мнение за тези хормони за жена на 37 години 🙏
Скрит текст:
Предистория: три неуспешни ин-витро опита, със сериозен мъжки фактор.....пред дилема за евентуална четвърта стимулация, от която честно казано вече малко ме е страх....Имала съм бременности, за съжаление не завършиха с очаквания финал. И така. Благодаря предварително за отделеното време! ❤️
П.с. забравих да споделя, че изследването е правено на трети ден от последния цикъл, на гладно, бях приела само обичайните 50 гр. Еутирокс сутринта. Благодаря много!
Здравей!
Изследванията са добре, показват че има шанс. Няма от какво да се притесняваш - действайте смело Peace
ПП
При следващи изследвания, изпивай Еутирокса след като ти вземат кръв.
Правилото "на гладно", вкл. и медикаменти - не трябва да е приемано нищо, освен малко вода.

# 656
  • София
Супер! Сърдечно благодаря! ❤️❤️❤️
Следващ път ще пия Еутирокса след даване на кръв. Благодаря отново!
Дай Боже скоро да се сбъдне нашето чудо! 🙏🙏🙏

# 657
Здравейте! Интересува ме, възможно ли е след аборт ФСХ да се повиши? Да уточня, че аборта е спонтанен и беше на 27.08.24г.(т.е. Няма цял месец ), а изследването е пуснато на 6-ти ден от цикъла(днес 24.09.24г), а стойността е 52.

# 658
  • София
Здравейте! Интересува ме, възможно ли е след аборт ФСХ да се повиши? Да уточня, че аборта е спонтанен и беше на 27.08.24г.(т.е. Няма цял месец ), а изследването е пуснато на 6-ти ден от цикъла(днес 24.09.24г), а стойността е 52.
Здравей!
Да, възможно е и е нормално да е висок... ще се нормализира до 2-3 МЦ.

# 659
Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт