Хормонални изследвания - 11

• 57 649
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, имам много висок естроген. Гинеколожката ми препоръча противозачатъчни за половин година. Аз ли нещо не разбирам или така се намалява естроген? Отказах, ще опитам с промяна на храненето и Витекс…

# 406
Момичета, имам много висок естроген. Гинеколожката ми препоръча противозачатъчни за половин година. Аз ли нещо не разбирам или така се намалява естроген? Отказах, ще опитам с промяна на храненето и Витекс…
И аз съм така, след 1 месец противозачатъчни с естроген го свалих, но на следващия месец без да ги пия пак го качих.
Сега ще пробвам с натурални продукти да изчистя малко, че съвсем ми се объркаха хормоните.

# 407
И аз съм така, след 1 месец противозачатъчни с естроген го свалих, но на следващия месец без да ги пия пак го качих.
Сега ще пробвам с натурални продукти да изчистя малко, че съвсем ми се объркаха хормоните.
Спазвате ли хранителен режим? И казаха ли защо ви е завишен естеогена?

# 408
Винаги съм била с по-високи нива, предположения много, на всеки лекар различно, от възрастта, от кисти,  заради задържан фоликул, заради по-ранна овулация...в крайна сметка аз си го следя, че съм с поликистозна мастопатия и хич не е ок са съм постоянно с високи нива.
Един от естествените продукти които можете да ползвате за изчистване на високия естроген е суровото зеле.

# 409
Винаги съм била с по-високи нива, предположения много, на всеки лекар различно, от възрастта, от кисти,  заради задържан фоликул, заради по-ранна овулация...в крайна сметка аз си го следя, че съм с поликистозна мастопатия и хич не е ок са съм постоянно с високи нива.
Един от естествените продукти които можете да ползвате за изчистване на високия естроген е суровото зеле.
Привет на всички, изчетох доста за дисбаланса на всички хормони участващи в овулацията, без да имам претенции да съм капацитет в областта. Това, което мога да споделя за повишения естроген е, че освен че се дължи на замърсена храна, вода и неправилен начин на живот( чели сте за бисфенолите и техните естрогено подобни ефекти) може да се дължи и на повишени нива на андрогени. Андростендиона претърпява метаболизиране в организма и може да премине в тестостерон, естрадиол и естрон. При мен ситуацията е сходна - имам СКПЯ, повишен андростендион, тестостерон в норма, но към горна граница и повишен естрадиол. Вярно с ранна овулация съм, имам овулация и цикъл, сравнително редовни и нямам задръжка на фоликули за сега. Та мисълта ми е, че всички са стресови хормони, особенно изброените, допълнително от всички естрогено подобни вещества които поемаме още повече се повишават нивата в организма. За себе си съм решила да пробвам лечение с билка - шатавари. Питах тук в друга група дали някой има опит, но не получих коментари. Ако някоя от вас е пробвала, нека сподели. Всичко, което изчетох насочва, че ще е полезна точно при подобни случаи с повишени нива на естроген. Пише, че е билката на плодовитостта … не искам да правя реклама, а само да дам идея на тези като мен, които се лутат!
ПС: Не съм го обсъждала с лекар до сега.

# 410
Аз ще пробвам с Вечерна иглика, Витекс, спиране на млечни и явно ще си взема и кана за вода с филтър…А винаги съм имала самочувствие, че водя здравословен начин на живот, но явно ядем боклуци чисто като качество на храната. Стискам палци да проработи и при теб и при мен.

# 411
Винаги съм била с по-високи нива, предположения много, на всеки лекар различно, от възрастта, от кисти,  заради задържан фоликул, заради по-ранна овулация...в крайна сметка аз си го следя, че съм с поликистозна мастопатия и хич не е ок са съм постоянно с високи нива.
Привет на всички, изчетох доста за дисбаланса на всички хормони участващи в овулацията, без да имам претенции да съм капацитет в областта. Това, което мога да споделя за повишения естроген е, че освен че се дължи на замърсена храна, вода и неправилен начин на живот( чели сте за бисфенолите и техните естрогено подобни ефекти) може да се дължи и на повишени нива на андрогени. Андростендиона претърпява метаболизиране в организма и може да премине в тестостерон, естрадиол и естрон. При мен ситуацията е сходна - имам СКПЯ, повишен андростендион, тестостерон в норма, но към горна граница и повишен естрадиол. Вярно с ранна овулация съм, имам овулация и цикъл, сравнително редовни и нямам задръжка на фоликули за сега. Та мисълта ми е, че всички са стресови хормони, особенно изброените, допълнително от всички естрогено подобни вещества които поемаме още повече се повишават нивата в организма. За себе си съм решила да пробвам лечение с билка - шатавари. Питах тук в друга група дали някой има опит, но не получих коментари. Ако някоя от вас е пробвала, нека сподели. Всичко, което изчетох насочва, че ще е полезна точно при подобни случаи с повишени нива на естроген. Пише, че е билката на плодовитостта … не искам да правя реклама, а само да дам идея на тези като мен, които се лутат!
ПС: Не съм го обсъждала с лекар до сега.
Благодаря за информацията!
Видях, че я има в Iherb. Ще си я поръчам.
Лека вечер на всички!

# 412

Здравейте. Може ли малко разяснение относно изследванията. Предстои ми пункция другата седмица, в момента съм в стимулация с Декапептил и Гонал (62.5) сутрин и вечер. Първата снимка е от днес -10ти ден от стимулацията, а втората е от 19.09 бях само на декапептил. Освен това приемам е преднизолон кортико, еутирокс и други витамини.

# 413
Здравейте!
След оскъден цикъл в два поредни месеца и след спонтанен аборт в 9 ГС през март съм. АГ ме насочи за изследване на прогестерон (21 ден от МЦ) и Естрадиол, ЛХ, ФСХ, АМХ, Тестостерон и Пролактин на 3ти ден от МЦ.
Днес пуснах с прогестерона няколко други изследвания. Виждам на първа страница, че АМХ се изследва с Inhibin-B, ще гледам да не забравя да пусна и него, че го няма описан в амбулаторния лист. Юни съм правила изследване на ЩЖ, всичко беше наред там. Някакви препоръки какво друго да не забравя да изследвам за пълна картина на ситуацията? Благодаря предварително!

На ЩЖ нямам снимка на резултатите, само така съм ги записала:
TSH - 1.94mU/L, ft4 - 12.85 pmol/L, ft3 3.78 pmol/L, MAT - 4.68 IU/ml,  TAT - 1.69 IU/ml.

На 27 години съм, беше ми първа бременност, отне 5 месеца опити. Изчакахме 3 цикъла след аборта и имаме още 3 месеца неуспешни опити след това.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 21:34 от Среднощно Слънце

# 414
  • София

Здравейте. Може ли малко разяснение относно изследванията. Предстои ми пункция другата седмица, в момента съм в стимулация с Декапептил и Гонал (62.5) сутрин и вечер. Първата снимка е от днес -10ти ден от стимулацията, а втората е от 19.09 бях само на декапептил. Освен това приемам е преднизолон кортико, еутирокс и други витамини.
Здравей!
Посочвайте или само дни на МЦ или само дати... че лично аз, нищо не разбирам така... и не мога да се ориентирам.

На 1-ва снимка - има ДФ - един или два, не мога да преценя.
На 2-ра снимка - според мен е имало О., освен, ако не е някаква лабор. грешка... защото няма как Е2 да е под 5 pg.ml... освен, ако това не са 2-3 часа веднага след О.?!
По-добре лекар да прецени... или повтори изследването Е2, ЛХ и Прогестерон.
По принцип е трябвало да следиш и Прогестерона

# 415
Прочетох из темите, че прогестерона се изледвал 7 дни след доказана овулация. Мисля че и преди съм го мяркала, но като не ми е било на главата не съм запомнила. Защо всички АГ-та го изписват на 21-ви ден без да питат даже каква е средната продължителност на цикъла. Какво се изследва изобщо така? Направо ми писна вече да чета и да се обучавам все едно аз съм лекаря, при положение, че ми е тъмна индия всичко това. Как може масово едно и също.. Като знам след четене колко глупости съм направила по време на бременността. Утрогестан пих като луда, при положение, че съм с тромбофилия, прогестерон не бяхме изследвали въобще, пиех АП, Натаспин И клексан. Пък за ТСХ дето в лабораторните граници е до 5 сигурно, а то трябвало да е под 1?, не ми се коментира. Извинявам се за офтопика, явно предцикълно добре съм се напрегнала.

# 416
Прочетох из темите, че прогестерона се изледвал 7 дни след доказана овулация. Мисля че и преди съм го мяркала, но като не ми е било на главата не съм запомнила. Защо всички АГ-та го изписват на 21-ви ден без да питат даже каква е средната продължителност на цикъла. Какво се изследва изобщо така? Направо ми писна вече да чета и да се обучавам все едно аз съм лекаря, при положение, че ми е тъмна индия всичко това. Как може масово едно и също.. Като знам след четене колко глупости съм направила по време на бременността. Утрогестан пих като луда, при положение, че съм с тромбофилия, прогестерон не бяхме изследвали въобще, пиех АП, Натаспин И клексан. Пък за ТСХ дето в лабораторните граници е до 5 сигурно, а то трябвало да е под 1?, не ми се коментира. Извинявам се за офтопика, явно предцикълно добре съм се напрегнала.

Съжалявам за преживяването ви.
Бих ви посъветвала да посетите репродуктивен специалист, не защото си нуждаете асистирана репродукция, а защото те имат генерално много по-различен поглед и интерпретация. Ще ви помогнат да оптимизирате лабораторията на тялото.
Относно прогестерона - да, изследва се 7 дни след доказана ехографски настъпила овулация. Вашият е много нисък - или не е имало овулация и няма жълто тяло, което да го произведе, или имате дефицит.
Щитовидните хормони са в референтна граница, но не са оптимални. При тази стойност на TSH FT4 трябва да е по-високо.
Имате дефицит на витамин D, за който трябва да вземете крути мерки - препоръчвам силните дози на Jarrow 5000 iu + витамин К. Позволявам си да направя коментар най-добронамерено и на база почти 5 годишни опити за забременяване и 6 ин витро процедури зад гърба си, но апелирам да се обърнете към лекар специалист и да спазвате само и единствено неговите препоръки.

# 417
Благодаря за отговора, Карамела! Имате ли препоръка за репродуктивен специалист, който така детайлно да гледа нещата и да ги оптимизира, както тук чета, а не само да погледне че са в границите на лабораторията.
Витамин Д пръскам от април месец и съм вдигнала с 20 единици резултата, но ще увеличат дозата.

# 418
Витамин Д - 52.9 nmo/L граници - 80-250.
Може ли да се навакса със спрея на Better You с витамин К.?

Бяха ми изписали Вигантол по 30к. на седмица, но за половин година стойностите не мръднаха…

# 419
Благодаря за отговора, Карамела! Имате ли препоръка за репродуктивен специалист, който така детайлно да гледа нещата и да ги оптимизира, както тук чета, а не само да погледне че са в границите на лабораторията.
Витамин Д пръскам от април месец и съм вдигнала с 20 единици резултата, но ще увеличат дозата.

Витамин Д е мастно разтворим и се усвоява само когато се приема с мазна храна. При такъв дефицит този спрей няма да ви свърши работа. Аз самата приемах 10 000 iu ежедневно при резултати уж в норма, но на долна граница. Ползвала съм какво ли не, включително и Better you.

Относно специалист - избягвам да конкретизирам, защото дълбоко вярвам, че е безкрайно субективно. Ако желаете, пишете ми на лично съобщение.

Общи условия

Активация на акаунт