Хормонални изследвания - 11

• 57 597
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Може ли коментар:
Скрит текст:
На 4 ден:
LH - 8.29 IU/L
FSH - 5.91mIU/ml
Естрадиол - 177.97 pg/ml
На 22 ден:
Скрит текст:

Правих консултация с хематолог и ми е изписан Сорбифер.
Изследванията са правени по повод смущения в цикъла. На 40 г. съм.
Редактирам: миналият месец бях на гинеколог. Всичко е наред там.
Имам и ехография на ЩЖ без отклонения. Нямам пуснати щитовидни хормони все още.
ЛХ е висок и показва ПКЯ... след като всичко на АГ прегледа е наред, това означава че не е проявена... което означава, че по-лесно може да се коригира или да е нещо инцидентно. Но, ти си го имай предвид.... и това може да е причина за проблем с МЦ.
Според мен имаш ИР. Висок Холестерол - възможно е да е от ИР.
Отрязала си реф. граници за другите ... така, че изводите си правиш сама или ЛЛ Simple Smile

Здравейте,
Скрит текст:
Моля за разчитане на следния резултат от хормон Естрадиол, направен на 19-тия ден от цикъла (лутеална фаза):

Хормон                          Резултат           Ед.                                                Реф. гр.   
Естрадиол/Estradiol       114       pg/ml               жени-фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312;
                                                                                            менопауза до 28; мъже: 11-44   

Много ви благодаря!
Здравей!
Няма как да се коментира само Е2 през ЛФ?!... без никаква допълнителна информация и защото той може да показва много неща - дали е имало или не О., дали има киста - ако се следи киста, дали расте или намалява и т.н.
Най-общо - ако въпросът е дали е имало О. - не мога да отговоря без да зная на кой ден се предполага да е била тази О. и още по-точно без Прогестерон.
Ако е имало киста и тя се следи на УЗ - също не може да се прецени какво се случва с нея.
По-добре лекаря, който е назначил това изследване да го коментира... защото само той е наясно какво го притеснява и/или какво предположение трябва да потвърди или отхвърли с помощта на това изследване.
Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря, че ми е интересно Simple Smile , моля
ПП.
Най-общо - тази стойност, за ЛФ, не показва нищо притеснително... но, само като стойност... което не изключва да има и още нещо Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 07:51 от denis©

# 496
Здравейте , може ли коментар много ли е зле . Скоро ще правим инвитро .

# 497
  • София
Здравейте , може ли коментар много ли е зле .
Скрит текст:
Скоро ще правим инвитро .
Здравей!
Не е толкова зле - може да се наложи терапия... консултирай се с лекар.
Предполагам, не си била болна, когато е правено изследването и не са приемани медикаменти, добавки които стимулират Имунната с-ма ( в случая, NK клетките)?
ПП.
При по-високи нива на NK клетките могат да помогнат: Омега 3 - само DHA, ФК (провери си нивата първо)...

# 498
Не бях болна да , благодаря за отговора ! 💖

# 499
Здравейте и Весели празници на всички!
Моля за мнение,жена на 26г. Изследвания на 2 ден от цикъла

# 500
  • София
Здравейте и Весели празници на всички!
Скрит текст:
Моля за мнение,жена на 26г. Изследвания на 2 ден от цикъла
Здравей!
Андростендион, ДХЕА и Пролактин са високи... това може да е причина за ПКЯ/СПКЯ ... и да е пречка за бременност и дори износване.
Причини - ИР, проблем с НбЖ, с ЩЖ... трябва да се направи консултация с Ендокринолог.
Желателно е да се направят всички базови хормони, да се провери за дефицити на вит. и минерали... където има отклонения, да се коригират/контролират.
Не е страшно, много си млада, така че няма за какво да се притесняваш - почти всичко е поправимо за да влезеш в хормонален баланс.

Christmas Tree Честито Рождество Христово, на всички! ... и нека да се сбъднат всички ваши мечти и желания Christmas Tree

# 501
  • София
код:  OMED30XMAS - 30%  за OMED.BG
- еднократен
-  валиден до 01.01.2024г. вкл.

# 502
Здравейте, тъкмо утре да ходя към лабораторията за хормоните на 3ти ден от МЦ и те работели от 14:30. Това проблем ли е? Трябва ли на гладно, сутрин рано и тн конкретно за тези?

# 503
  • София
Здравейте, тъкмо утре да ходя към лабораторията за хормоните на 3ти ден от МЦ и те работели от 14:30. Това проблем ли е? Трябва ли на гладно, сутрин рано и тн конкретно за тези?
Здравей!
Хормони се изследват сутрин рано, на гладно... зависи и кои точно хормони, напр. за ЩЖ е по-добре да е до 8.30-9.00 ... ако е по-късно, винаги остава едно съмнение доколко са обективни/показателни.
Хормоните си имат денонощен ход - някои повече варират, други по-малко, но в медицината за база е прието да се изследват сутрин рано... освен, ако няма някои "по-особени" случаи и лекаря иска да проследи техния ход и през деня.
На всеки един хормон, влияят и други хормони ( и/или показатели) - пряко или непряко и дори даден хормон да варира по-малко през деня, възможно е друг хормон да му повлияе (грубо казано).
Затова си има правила и условия, които е добре да се спазват, за да са максимално обективни изследванията... защото от тях се прави извод за някакво моментно състояние ... ако не се спазват, освен че се дават пари на вятъра, но и си е за наша сметка Simple Smile

Конкретно на въпроса - ако е толкова важно да се изследват - Ок., след като няма друг вариант.
Ако ли не - оставяш ги за следващия МЦ

ПП. Лично аз винаги проверявам дали дадена лаборатория работи рано - преди време, ползвах една, която работеше от 8.30, но лаборантката много често закъсняваше (даваше нощни дежурства) и затова предварително се уговарях с нея за конкретен ден и час. В момента ползвам една която работи от 8.00 Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 07:54 от denis©

# 504
Благодаря много. Не са спешни, просто ми се искаше да действам вече. Ще го отложа за другия МЦ. Сега ще направя другите, които са на чист ден.
Има ли хора от Плевен или Търново тук? Някой може ли да ми препоръча лаборатория къде да отида?

# 505
Здравейте. Мисед аборт в 9гс, от него са минали 6 дни. Съмненията ни са, че е в следствие на проблем с прогестерона. Изследван е 2 пъти и през седмиците е падал, независимо от прием на утрогестан вагинално и дуфастон. Бил е 17-15-5…
Нормални ли ви се струват стойностите( чак толкова ниски), като са минали само 6 дни от тогава!?
И друго- това като резултати от коагулация- на първо четене става ли дума за тромбофилия?

# 506
Здравейте, накратко да обясня ситуацията. Имам 3 Неуспешни инсеминации, предстои евентуално 4 последна през този цикъл. Хормони си пускам на всеки 6 месеца като на този етап резултатите не се вземат под внимание от репродуктивния специалист.
Живот и здраве ако и последна инсеминация е Неуспешна, на 29.02.24 сме в Тутракан (емблематична дата, която вярвам, че е на късмет😊) за първа среща и пристъпване към ин-витро процедури. Днес съм 3 ден МЦ и си пуснах хормоните, но тъй като ще бъда скастрена, че отново ги пускам, моля за помощ в разчитането им. Виждам отклонение в съотношението LH и FSH. На чист ден ще пусна и на щитовидната, прогестерон ще пусна на 7-я ден след потвърдена ОВУ(в случая и 7дни след ИНСЕ). Благодаря ви

# 507
  • София
Здравейте. Мисед аборт в 9гс, от него са минали 6 дни. Съмненията ни са, че е в следствие на проблем с
Скрит текст:
прогестерона. Изследван е 2 пъти и през седмиците е падал, независимо от прием на утрогестан вагинално и дуфастон. Бил е 17-15-5…
Нормални ли ви се струват стойностите( чак толкова ниски), като са минали само 6 дни от тогава!?
И друго- това като резултати от коагулация- на първо четене става ли дума за тромбофилия?
Здравей!
Много съжалявам. Пожелавам следващият път да е успешен и да си имате здраво и хубаво бебче.
За Прогестерона - нисък е, но той бързо пада, след като бременността спре да се развива. При бременност, не трябва да пада... но, ако има проблем със самата бременност, нищо не може да го спре, така че едва ли той е проблема - според мен. При ранна бременност, причините са най-вече генетични, така че не го мисли и не се обвинявай... това е нещо като естествен подбор, колкото и грубо, жестоко да звучи - остават и се развиват най- здравите и силни ембриони.
За тромбофилия - не виждам проблем.... следи В12, ФК, В6 и Хомоцистеин

Здравейте, накратко да обясня ситуацията. Имам 3 Неуспешни инсеминации, предстои евентуално 4 последна през
Скрит текст:
този цикъл. Хормони си пускам на всеки 6 месеца като на този етап резултатите не се вземат под внимание от репродуктивния специалист.
Живот и здраве ако и последна инсеминация е Неуспешна, на 29.02.24 сме в Тутракан (емблематична дата, която вярвам, че е на късмет😊) за първа среща и пристъпване към ин-витро процедури. Днес съм 3 ден МЦ и си пуснах хормоните, но тъй като ще бъда скастрена, че отново ги пускам, моля за помощ в разчитането им. Виждам отклонение в съотношението LH и FSH. На чист ден ще пусна и на щитовидната, прогестерон ще пусна на 7-я ден след потвърдена ОВУ(в случая и 7дни след ИНСЕ). Благодаря ви
Здравей!
В12 може да е и по-висок, следи и ФК.
Вит.Д е нисък... трябва да е поне 50ng/ml...  нямам идея защо посочват тази стойност за горна граница - за ng/ml някои лекари искат поне 60 дори 70 ng/ml ... ако искаш говори с твоя лекар.
ЛХ и Е2 са високи, може да има ПКЯ, както и ЗФ, киста ... - добре е да те видят на УЗ.
Пролактинът е висок - следи го... защото може да създаде проблем, при ранна бременност

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 15:03 от denis©

# 508
Здравейте, накратко да обясня ситуацията. Имам 3 Неуспешни инсеминации, предстои евентуално 4 последна през
Скрит текст:
този цикъл. Хормони си пускам на всеки 6 месеца като на този етап резултатите не се вземат под внимание от репродуктивния специалист.
Здравей!
В12 може да е и по-висок, следи и ФК.
Вит.Д е нисък... трябва да е поне 50ng/ml...  нямам идея защо посочват тази стойност за горна граница - за ng/ml някои лекари искат поне 60 дори 70 ng/ml ... ако искаш говори с твоя лекар.
ЛХ и Е2 са високи, може да има ПКЯ, както и ЗФ, киста ... - добре е да те видят на УЗ.
Пролактинът е висок - следи го... защото може да създаде проблем, при ранна бременност
[/quote]

Благодаря ти. Водя се с ПКЯ и поддържам положението с инофолик. Пролактина винаги ми е в тази горна граница, ендокринолог не ми изписва нищо. На чист ден ще пусна за ЩЖ. Другата седмица на 9-10ден ще ме гледат на УЗ. Ще се опитам да изкоментирам стойностите, но знам отговора: “стига ги гледа тези числа”. Обаче, как да не ги гледам при положение, че явно някъде нещо е сбъркано и за това не се случват нещата. Общо взето искам по бързо да минава и тази ИНСЕ, за да отидем до Тутракан и там да обърнат внимание на тези стойности🤷🏻♀.

# 509
  • София
Благодаря ти. Водя се
Скрит текст:
с ПКЯ и поддържам положението с инофолик. Пролактина винаги ми е в тази горна граница, ендокринолог не ми изписва нищо. На чист ден ще пусна за ЩЖ. Другата седмица на 9-10ден ще ме гледат на УЗ. Ще се опитам да изкоментирам стойностите, но знам отговора: “стига ги гледа тези числа”. Обаче, как да не ги гледам при положение, че явно някъде нещо е сбъркано и за това не се случват нещата. Общо взето искам по бързо да минава и тази ИНСЕ, за да отидем до Тутракан и там да обърнат внимание на тези стойности🤷🏻♀.
За нищо! Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря, моля Simple Smile ( че ми е интересно).
Пролактинът може да се повишава от ТСХ, Т3 и Т4, от андрогените - напр. Андростендион, от по-висок Инсулин - ИР... ако там някъде е причината много лесно може да се контролира ( чрез тях) .

Общи условия

Активация на акаунт