Всичко за всички марки гел лакове - тема 43

• 25 994
  • 718
  •   1
Отговори
# 375
Между другото, и аз съм имала този проблем с топ на Клареса - имат един с бляскави частици и той ставаше на дупки.

# 376
Аз реших да почна днес следобеда с първия си опит. Пропуснах да попитам какво да очаквам като усещане при изпичане? Загряване усеща ли се? Как точно да преценя дали продуктът е добре изчечен? С обикновения лак го правех като допирах лакираните плочки една в друга, и ако не лепнега значи е готово. С гела как се процедира?

# 377
Аз лично пробвах на мостра първо дали се изпича добре. Не би трябвало да се усеща нищо по време на работа на лампата.

# 378
База пека 30-60 сек на тънък слой. Като правя укрепване и ако базата е цветна минута и половина, а някои бази камуфлажни или потал де пекат 2 мин. При укрепване т.е. когато имаш по дебел слой продукт база/гел тогава можеш да усетиш парене при изпичане. Обикновено при мен е около 10 сек. Тогава или печеш на 99 сек., ако имаш тази програма, с постепенно увеличение на загряване или вадиш за малко и после пак слагаш и допичаш.
Цвят 60-120 сек в зависимост от това колко е пигментиран, обикновено тъмните са по-тегави. Топ аз пека 2 мин. Ако е с лепкав слой след изваждане изчакай 1-2 мин да изстине преди да махнеш лепкавия, за да е по-лъскав.
Можеш да направиш опита със станиола - взимаш целуфанче(като прозрачното на кутиите  с цигари) и мацваш слой какъвто би сложила на нокът и печеш колкото би пекла ръката си. Като извадиш отлепнаш и гледаш дали долу е изсъхнало или мокро. По това ще се ориентираш как ти се полимеризира продукта.

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 15:13 от karmilla

# 379
Хора, закъсах на основата. Сравнително тънко е нанесена. Пека вече трети път по 120 секунди и като пипам леко лепне. Сега какво? Да пека ли още? Трябва да стане твърда нали преди да продължавам нататък?

# 380
  • Варна
Момиче спри! Ще си изгориш ръцете! Базите са с остатъчен лепкав слой. Нали цветния лак трябва да се залепи отгоре. Господи идва ми да си строша монитора честно. Защо не четете бе хора?????? Оня ден успокоявах Есмералада ама сега аз не издържах! Извинявам се.

# 381
  • Шумен
Много се радвам ,че дойде времето на броката и блестящите нещица 😅 обичам такива 🥰 ето новия ми маникюр,честно казано не знам как се казва този ефект,но много ми харесва 🫠

Жалко за страницата в инста,ще намеря новата и ще я последвам 😊

# 382
Момиче спри! Ще си изгориш ръцете! Базите са с остатъчен лепкав слой. Нали цветния лак трябва да се залепи отгоре. Господи идва ми да си строша монитора честно. Защо не четете бе хора?????? Оня ден успокоявах Есмералада ама сега аз не издържах! Извинявам се.

Благодаря. Продължавам нататък. Никъде не прочетох, че базата остава лепкава. Само за топа видях, че е два вида.

# 383
База, гел, цвят, топ - всичките имат лепкав слой. Изключение е само топът, на който изрично пише, че е без лепкав слой. И не се пипат с голи ръце. Ще си докараш алергия.

Заглавният пост, заглавният пост ... Пиши си и за алергии, и за всичко, за което се сетиш.

# 384
Всички гел лакове имат лепкав слой от основа,.цвят до топ. Вече има топове без лепкав, има и цветове с минимум лепкав, топове без лепкав спецшолнж пише no wipe, no sticky coat. Сего като почнеш цвета пак ще лепне. На първа страница има отговори па много въпроси, пише и за лепкавия слой:
Скрит текст:

И да уточня ув лампа е от сарого поколение, които са с по 4 дълги крушки, тия 3 мин. Не важат за нашите нови лед/ув лампи.
Мимчето7, много як! И цветът е много добър  баш за есента! Флаш лакове се наричат. Прави ми впечатление някои стоят повече като обикновен брокат, а други са по-дълбоки и си бляскат интересно и без светкавица. На вас направилои ви е такова впечатление?

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 18:35 от karmilla

# 385
  • Пловдив
Момичета, трябва ми бърз жокер Joy Ще слагам едни лепенки( но не от тези водните). Махатате ли лепкавия слой преди тях или не? Отгоре слагам още един слой база за по-здраво,ама сега се замислих за лепкавия...

# 386
  • Варна
Аз не го махам нито под ваденки нито под лепенки  Blush. По лесно ми е да пльосна нещото и да го залепя върху лепкавия слой отколкото да го гоня по неизпечена база Grinning.

# 387
  • на брега на морето
Аз не махам лепкав обикновено. Но и да го махнеш - не пречи. Ако мислиш, че може да полепнат боклучета докато лепиш стикера, можеш да махнеш лепкавия слой.

# 388
Аз не съм махала, но последно слагах такива на лак с минимум лепкав. Преди това пробвах на мокра база и не ми хареса-много трудно стана, хръзгаше се и се набръчка. Ако е много и ще ти се хлъзга много може би да махнеш е по мята логика, ако е малко няма смисъл.

# 389
  • Шумен
Всички гел лакове имат лепкав слой от основа,.цвят до топ. Вече има топове без лепкав, има и цветове с минимум лепкав, топове без лепкав спецшолнж пише no wipe, no sticky coat. Сего като почнеш цвета пак ще лепне. На първа страница има отговори па много въпроси, пише и за лепкавия слой:
Скрит текст:

И да уточня ув лампа е от сарого поколение, които са с по 4 дълги крушки, тия 3 мин. Не важат за нашите нови лед/ув лампи.
Мимчето7, много як! И цветът е много добър  баш за есента! Флаш лакове се наричат. Прави ми впечатление някои стоят повече като обикновен брокат, а други са по-дълбоки и си бляскат интересно и без светкавица. На вас направилои ви е такова впечатление?
Благодаря ти!Моят е такъв на различна светлина се променя,но само на светкавица се хваща за снимка 😊

Общи условия

Активация на акаунт