Всичко за всички марки гел лакове - тема 43

• 25 990
  • 718
  •   1
Отговори
# 390
Приключих. Направо съм скапана. Над два часа занимавка. Резултата не ми харесва. Ужасно трудно ми беше да лакирам с базите. Аз сложих праймер (четката беше някак странна, разделяща се). После сложих тъничко обикновена база, отгоре камуфлажна база и накрая топ без лепкав слой. Единствено топа ми беше лесен за нанасяне. Базите ми взеха здравето. Гъсти, лепкави, теглещи се...стоят странно на четката. Все едно с баданарка се лакирах. Имам и лак по кожата...абе не се получи акуратно лакиране, при все, че с обикновен лак се справям прилично. Надявам се да посвикна. От сега виждам, че бързо ще се обели заради разливането по кожата. Направо се приготвям психически за свалянето, че и там подозирам ще е приключение голямо.

# 391
На коя марка взе, припомни ми, моля те. Като току-що започваща може би ще  ти е по-лесно да си вземеш цвят и да пробваш с база и цвят само. Каучуците са много яки, но зависи от марката, за начинаещ воже да са малко тегави и за видиш грижа. Ако се разтече по кожа чистиш с дървената пръчка/избутвач. Може и с плоска четка(изглежда като тези за темперните бои) натопена с спирт да обираш материала. Чудесно си се справила като за първо лакиране сама!

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 09:37 от karmilla

# 392
На коя марка взе, припомни ми моля те. Като току-що започваща може би ще  ти е по-лесно да си вземеш цвят и да пробваш с база и цвят само. Каучуците са много яки, но зависи от марката, за начинаещ воже да са малко тегави и за видиш грижа. Ако се разтече по кожа чистиш с дървената пръчка/избутвач. Може и с плоска четка(изглежда като тези за темперните бои) натопена с спирт да обираш материала. Чудесно си се справила като за първо лакиране сама!

Всичко взех на клареса.
Камудлажната я доизкусорявях с мн тъничка четка като писец. С четката, която е към базата изобщо не мога да се приближа към кутикула без да се нацапам. Тя и плочката ми е малка.
Към камуфлажна база се насочих, понеже ми харесва точно този ефект с глитер вътре. Ако споделите лак, който да докарва същия вид бих пробвала с лак. Ако лаковете са като топа определено ще ми е много, по-лесно.

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 19:22 от беба28

# 393
Кларесата са доста гъсти и  не на всеки се харесва и му е удобно, а сега зимата лаковете още повече се сгъстяват, ако да на по'хладно. Аз преди да почна с каучуковата база си я слагам за някакво време в джоба или сядам на нея, за да де затопли и втечни. Някои ги слагат и на водна баня-на мен не ми де занимава и процедирам със сядане или джоба. За кажем сато почна с обезмасляването и слагам. Зокато се мацотя схцонд, база и пека се е затоплила. Лятото пък ж жегите страшно много текат и си слагам лаковете в хладилника за 10-15 мин преди да почна да ползвам, за да не текат по кожи. Колекцията на клареса celebration има такива шимъри и лакове от по-бюджетните. Това на прима виста се сещам.

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 19:38 от karmilla

# 394
  • Пловдив
Благодаря ви, момичета! Ще видя сега в процеса какво ще реша Simple Smile
А някакви хубави клещи за кожички да препоръчате? Знам, че на Сталекс (дано го казвам правилно) са хубави,ама май са скъпички...Пробвах се и с ножички, не е моето нещо Joy

# 395
Кажете ми от Мейкъп ли купувате тези блестящите красоти ?
Ще поръчвам като имам време тези дни. Също така, къде има/очаква се да има черен петък ?

# 396
Моите флаш лакове всички са от мейкъп. Едните са на молекула, соито сега ги няма, а последният син е hi hybrid зодиакалната серия. Имат още флаш лакове във серията, но в мейкъп няма всички, за жалост. Peridot leo имаше и е 100 хро флаш. Полинка в сайта си в момента е пуснала съноне лакове и майлак с 30 %. Съноне излиза 6 и нещо цвят, база 15. Има и  някакви фреци на хромоция, но не загредах много. Дебна за черни петъци, но никъде няма за лакове ни бютимол, ни маникюрзоун, нито еленанейларт или майнейлс. Клещи имам едни на 100 години на стар нейлз, бяха 20 и нещо лева и още ми вършат работа. Сега купих сталекс, но ррядко ги ползвам след като взех да се разбирам с топчето на ел пилата. Само знам, че преди години бях купила едни клещи на b-max  от артеката и от ден 1 бяха мега зле, кожите ми бяха ужасни и като наръфани лично от мен.

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 20:33 от karmilla

# 397
Също така, къде има/очаква се да има черен петък ?
Тъкмо ми излезе във Фейсбук, че Manicureworkshop има намаление на продукти на SunOne този уикенд. 30% отстъпка на бази, топове, цветове, което не е никак зле. 15% на лампи.
Аз лично имам няколко лака на SunOne и съм с добри впечатления - качеството е като на Клареса и HiHybrid.

# 398
В крайна сметка точно две седмици издържах с първия маникюр. Свалянето беше много лесно (най-голямото ми притеснение). От вчера:

# 399
В крайна сметка точно две седмици издържах с първия маникюр. Свалянето беше много лесно (най-голямото ми притеснение).
Браво! А някакви трикчета за лесно? Blush

# 400
С киснене във памук и фолио (купих си и щипки) за около 10 минути и избутах с дървен избутвач.

# 401
С обикновени лакове съм върху база, гел и гел топ, просто давам идея за смесване на база или гел с малко холо лак/лак с частички. Предполагам, че и с гел лакове не е проблем да се направи:
Скрит текст:

В случая холо топът е нанесен върху много бледо и полупрозрачно розово и има голяма дълбочина.
Ок ли е киселинен праймер (Neess) да се нанесе само по връхчетата или е задължително да е на цял нокът?

# 402
  • Пловдив

Ето ги и моите нокти от вчера 😊

# 403
  • София
Пускам един линк от инстаграм, за да покажа какъв полигел харесвам, направо се влюбих в брокатениа тренд, но в мейкъп и другите сайтове не намирам брокатени, а само обикновени едноцветни полигелове. Да не би аз грешно да търся в сайтовете!? Или пък не се предлагат много... Или бързо се изкупуват и рядко зареждат... ако случайно някой е виждал такива някъде и да са налични, може да ми каже 😅 ето https://www.instagram.com/p/Ck39bMyOa5T/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 404
В lilacare.bg ми излиза реклама в иг, че има лакове веналиса по 3.99 лв. За феновете на марката. Те съм преглеждала целия сайт за цени, но да сш знаете.

Общи условия

Активация на акаунт