Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 804
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
За Гардарленд са пуснали намалени билети за конкретна дата, но си е риск ако нещо се обърка. И аз се чудя до кога ли ще са активни. Ние пътуваме юни, плюс ми иска някаква регистрация на сайта и не успявам да се регистрирам

# 286
Излизате от летището в ляво има шатъли. На място плащане - 12 еур кеш, 10 с карта.

# 287
Март месец изобщо заслужава ли си да се ходи до Комо или дя отидем да видим нещо друго?

# 288
Излизате от летището в ляво има шатъли. На място плащане - 12 еур кеш, 10 с карта.
Абе, аз пътувах два пъти този месец и миналия и все 12 плащам, а плащам с карта. Или са го променили, или все попадам на такава фирма. Не помня кои бяха, подбирам ги по първите тръгващи.

# 289
  • София
По-ниската цена би трябвало да е за онлайн билет. На място, дали с карта или кеш, не би трябвало да има разлика.

# 290
Така е. 10 евро е само при закупуване на билети онлайн.

# 291
Абе, аз пътувах два пъти този месец и миналия и все 12 плащам, а плащам с карта. Или са го променили, или все попадам на такава фирма. Не помня кои бяха, подбирам ги по първите тръгващи.
Миналият месец пътувахме. Марочно не взех онлайн билети ( и там цената беше 10 еур), защото искат посочване на час, а с нискотарифните превозвачи час не може да се гарантира.
За детето платих 6 еур.

# 292
  • Варна
Моето притеснение е дали има шатъл в 23 30 ч, когато пристига самолетът , ако не закъснее? Разликата от 2 евро няма чак такова значение?

# 293
Моето притеснение е дали има шатъл в 23 30 ч, когато пристига самолетът , ако не закъснее? Разликата от 2 евро няма чак такова значение?
шатълът го взехме в 0.45.

# 294
# 295
  • Варна и...духом на Босфора
Дордя се наканя да дойда в Милано, детето ме изпревари.
Имало е викторина/ игра/ или нещо такова и е спечелил билет за мача Милан-Аталанта на 26.02.
Отговорил е без грешка на 19/20 въпроса за Милан❤️,Реджи❤️.

Моля за малко помощ-
Ще лети Станстед- Малпенса.
Шатълите пред летището са,нали, няма нужда онлайн да запазва.
Около 16.30 на 24.02 ще пристигне.
Оттам къде трябва да слезе?
Хотела му е - хотел Idea Hotel Milano San Siro.
Близо ли е до стадиона,и как да стигне дотам?

В шатъла може ли да плати с карта,или само кеш?

Може ли да купи тридневна карта за транспорт -за 12 евро?
Дебитни и кредитни карти от Лийдс банк валидни ли са за метрото?

Реджи❤️

# 296
  • Milano
Здрасти, Редеми!❤️

Извинявай за закъснението, но съм отпуска и ни няма.

Браво на сина ти за спечеленият билет.👏

Но е "скъсан" с избора на хотел и местоположение.🤦‍♂️

Трябваше да се допиташ по-рано.

Погледнах му отзивите и не помня да съм чела друг с толкова лоши.

Намира се на 4км от Сан Сиро, близо до Acquatica - воден парк в една деградирала зона с общински блокове на кв. Quinto Romano.
Оставяйки настрана "красотата" по via Novara и ужасният рейтинг на хотела, друг проблем е транспорта.

Оттам минава 423 (от Сан Сиро посока Settimo Milanese - хинтерланд, индустриалната му зона).
В неделя не се движи, в събота са по 2 автобуса на час до 20ч последният.
През седмицата до 20.20.
Друга опция е 78 от метрото на Bisceglie, но и тук транспорта е до 21.30ч.

Прочетох в сайта на хотела, че имат безплатен шатъл от/до метрото на Сан Сиро на половин час 8-11 и 19-22ч с изключение при "събития".
Или иначе казано, ако е вярно няма да може да се прибере с транспорт.

Да пита хотела относно шатъла, ако ли не - пеша.

Шатълите са пред летището, няма нужда да запазва, може да плати с карта.
Трябва да поиска от шофьора да спре на  p.le Lotto (в посока Милано  спира само, ако има желаещи, в посока Малпенса спира винаги) - автобуси на Малпенса шатъл или Аутострадале (Малпенса бус Експрес), на Терравижън (май) не.

Като слезе на Лотто влиза в метрото М5 за три спирки до Сан Сиро стадио, оттам 423 до хотела via Airaghi.
Може да си купи карта за транспорта на машинките в метрото.

Ако желае да плаща с кредитна карта в метрото - важат Visa, Mastercard, American Express, Maestro, Vpay - валидира се при влизане и излизане.

В автобусите още няма масово устройства, с изключение на 73 до Линате.

Това е.😉

Утре свършва Карнавала в Милано, защото е по Амброзиански обред.
Нещо, което може да е интересно на Каналите ще има нещо като дефиле в лодки, тръгващи от Сан Кристофоро към 15.30ч и пристигащи на Дарсена ок. 17ч.

И малко красота:

Последната е и вкусна🤣.

# 297
  • дядовата ръкавичка
Момичета, извинявайте, сигурно е писано много пъти в темата, но нямам време да чета.
Дъщеря ми е сама в Бергамо в момента. Как може да стигне от жп гарата до летището? Автобус 1 близо ли е до гарата? Откъде се купуват билети?

# 298
Момичета, извинявайте, сигурно е писано много пъти в темата, но нямам време да чета.
Дъщеря ми е сама в Бергамо в момента. Как може да стигне от жп гарата до летището? Автобус 1 близо ли е до гарата? Откъде се купуват билети?
Точно пред централна гара Бергамо спира автобуса за летището - No1. Билета е 2,60Е, купува се кеш или с карта от автомат на спирката. Валидира се в автобуса. След около 45 минути пристигам на гарата, ако има нужда от помощ съм насреща.

# 299
  • дядовата ръкавичка
Много ви благодаря Hug. Препратих й.

Общи условия

Активация на акаунт