Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 860
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
До Верона ни излязоха около 100 евро -миналия месец ,в двете посоки.

# 331
  • Варна
Здравейте ммомичета! Mоля препоръчайте настаняване около гара Centrale-2 възр. и две тинейджърки , самолетът пристига много късно в Бергамо и ще използваме трансфера до гарата. Районът безопасен ли е или да се ориентираме към по-добра локация? Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 19:57 от jivota e hubav

# 332
  • In transit
За коя гара питате? Бергамо или Милано?

# 333
  • Варна
За Милано

# 334
  • In transit
В Милано, близо до гарата съм спала в този хотел: https://www.booking.com/hotel/it/venini-milano.bg.html Беше преди години, но хотелът беше много приличен, чист, с добра закуска. В района има доста емигранти, но не сме имали проблеми, за мен беше спокойно. Сега нямам идея как е там, обаче.

# 335
Здравейте, знаете ли къде мога да намеря варианти за транспорт от Венеция до Милано? Искам да комбинирам разходка из Венеция с посещение на концерт в Милано Simple Smile Мисля да разервирам 2 нощувки във Венеция и 2 в Милано, кой е най-удобния транспорт между двата. Благодаря предварително!

flixbus
https://shop.flixbus.bg/search?departureCity=40dea03b-8646-11e6- … 8c6b-8e23d2f2fec1

# 336
  • Anywhere
Благодаря на всички за коментарите относно транспорта, златни сте! Heart Eyes Предполагам че няма смисъл толкова рано да купувам билети.
А район Зара добър ли е за хотел?
Харесах този https://www.booking.com/hotel/it/atahotel-contessa-jolanda.bg.ht … =total;type=total&
И още един пак в района ...

# 337
  • Milano
На 8-ми март всички  ДЪРЖАВНИ МУЗЕИ ще са безплатни за жените в цялата страна.

Тогава има и стачки - на ГТ, на влакове, здравеопазване и др.

В Милано метрото е гарантирано до 18ч., автобуси, трамваи - до 8.45ч и 15ч-18ч.

# 338
Един малко странен въпрос имам за тези който живеят в Италия.
имам кола на мое име с БГ регистрация--отивам да живея в Италия и взимам техни документи--"Лична карта". Колата е с мен в Италия с БГ номера --Вярно ли е че не мога да карам тази кола в Италия след придобиване на Документите с БГ номера и на мое име. и Възможно ли е да продам колата и да я карам същата със Бг номера, но вече с пълномощно.
Въпроса не е продиктуван от това че искам да спестя от Италианската застраховка , а от това че колата е нова и още се изплаща в БГ.

# 339
  • In transit
jijo99, ако колата е на изплащане, значи не е на твое име, или бъркам?
И втори въпрос, как мислиш да вземеш италианска лична карта, ако не е тайна?   

# 340
  • Milano
Мики, ЛК може да вземе всеки чужденец с резиденция (местоживеене) тук. Важи само като документ за самоличност, но не може да се излиза в чужбина с него.
Пише " non validà per l'espatrio" (не важи за излизане в чужбина).

По отношение на каране на автомобили с чуждестранна регистрация:
- ако си резидент - до 90 дни трябва да се регистрира автомобила в P.R.A. и да му се издаде италиански номер, или си го връща в чужбина.
- ако не е резидент, може да се движи до 1г. (365 дни).
- ако е резидент и колата е на името на друг с местоживеене в чужбина и ще се ползва над 30 дни трябва специален документ с точна дата и за колко време се преотстъпва  автомобила. След което следва регистрация в R.E.V.A.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 19:30 от regina di cuori

# 341
  • In transit
Реджи, аз си мислех, че за ЛК освен резиденцията трябва да имаш определено време престой в Италия. Затова се подведох.

# 342
  • Milano
Не,  Мики. Определен период от време се изисква само за Attestato di soggiorno permanente.

Което не означава, че за резиденцията няма реквизити.

# 343
Много благодаря значи ще я прехвърлям на мое име и тогава ще сменям номерата с италианските.

# 344
Има ли смисъл да се качваме на покрива на Дуомото?
Гледах снимки и не ме впечатлява кой знае колко?

Общи условия

Активация на акаунт