Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 912
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Преди точно 20 години бяхме на автобусна екскурзия в Италия, включваща карнавала във Венеция, Верона, Падуа, Флоренция, Монте Катини. След тридневния блясък и лудница от туристи във Венеция, Падуа ме очарова със спокойствието и красотата си. Беше студентско градче с много млади хора и този младежки дух се усещаше навсякъде. Площадът на Падуа е един от най-красивите площади в Европа, на които съм била, за мен дори по-красив и от Свети Петър в Рим. Надявам се, че ще имам възможност скоро да посетя Падуа отново.

# 376
Подкрепям за Бергамо - който не го е посещавал, да му отдели поне половин ден, определено си заслужава и има какво да се види. На мен лично, ми хареса много повече от Комо, например.
В Бергамо ние се качихме с фуикуляра до горе, разгледахме града и после обикаляхме стария град, там и обядвахме, ресторантът беше много хубав и е в стара църква.

# 377
  • Dublin
Mikkey, RebelHeart, благодаря много! И аз се чудех за разходка до Падуа с влак от Венеция, но пък така ще ми останат по-малко дни за самата Венеция, та ще го помисля още малко. В Падуа има ли смисъл да се влиза в Палацо дела Раджоне и в Университета? В Бергамо какво е задължително в рамките на 3-4 часа (мисля преди самолета доколкото е възможно с раниците)?

Ако имате възможност посетете Университета в Падуа - Палацо Бо, те предлагат обиколни исторически турове - https://www.unipd.it/en/guidedtours
Не оставяйте купуване на билети за деня, има само няколко тура дневно и билетите свършват бързо, има на английски и италиански. Заслужава си определено! 

Докато сте в Падуа не пропускайте и Капела дели Скровени с фреските на Джото - http://www.cappelladegliscrovegni.it/index.php/en/. Задължителна предварителна резервация, билетите са за определен час.

# 378
  • Варна
Здравейте отново, планираме разходка на Милано с две тинейджърки.Пристигаме късно вечерта в Бергамо( 23 30 ч) и имаме 3 пълни дни.Целта е един ден Милано, един ден Комо и Варена , 3-ти ден Гарда ленд, който е под въпрос тъй като не знам дали ми се дават 380 лв за вход  за 4 -ма възрастни, не видях да има семейни билети. Та питането ми е къде е по- удачно да нощуваме - в Бергамо или в Милано?

# 379
Хора, имам въпрос относно разплащанията в Италия - може ли навсякъде да се плаща с карта или да си предвидя и достатъчно кеш?

# 380
  • София
Хора, имам въпрос относно разплащанията в Италия - може ли навсякъде да се плаща с карта или да си предвидя и достатъчно кеш?
Трябва ти кеш за някои малки магазинчета, билети за автобуси. Когато туристическият данък се плаща на място, то и за него съм имал случаи да отказват карти.
Трябва ти някакъв кеш, не много.

# 381
  • Стара Загора
Както е споменала RebelHeart трябва кеш,за местния данък и билетчетата. Например за местния данък домакина беше човек на възраст и нямахме опция да платим с карта при настаняването. Остана ни кеш,но все пак бяхме за първи път и незнаехме как е положението.Например имах на две  места проблеми с виза, но с револют плащането мина без проблем.

# 382
Здравейте,
За Дуомо се колебая дали билетите да са с или без асансьор. По принцип нямаме проблеми и по стълбите да се качваме, разликата в цената за нас не е определяща, по-скоро има значание за кое се чака повече - за асансьора или за качване по стълбите.
Та въпроса ми е за къде опашката за качване е по-малка - асансьор или стълби.

И още нещо - бях чела по-напред, че часа, за който се купува билета се отнася  само за качване на терасата. Още ли е така?
Благодаря

# 383
Да раздвижа малко темата Simple Smile обзе ме носталгия и реших да кача снимки от преди точно 6 години. Уцелихме посещение на папа Франциск

# 384
Да кажа че и аз следа темата с интерес. Резервирах 2 нощувки Бергамо, 2 Комо, и 2 Милано. Един ден мисля да прекараме на езерото Изоа, един Комо и един на Мажоре. Реших че може да пренощуваме в Комо и да отидем до Стреза и оттам с корабчетата..

# 385
  • In transit
Бимба, да имаш предвид, че от Комо няма директен влак до Стреза. Ще ви се наложат две-три прекачания. По-удобно се стига от Милано до езерото Маджоре.

# 386
Бимба, да имаш предвид, че от Комо няма директен влак до Стреза. Ще ви се наложат две-три прекачания. По-удобно се стига от Милано до езерото Маджоре.
Ние сме с колата.  Така че сме флексибъл.. Мисля си от Бергамо да отидем във Варена , около 1.5 часа го дават пътя , после със ферибот до вила Карлота и оттам до Комо където е апартамента.  Въпросът е дали ще успеем този маршрут за около един ден без да тичам..  и какво може да се види в Варена?

# 387
Здравейте, самолетът ни каца на летището в Бергамо 00.30ч., въпросът ми е, денонощни ли са автобусите до Милано?
В предишни теми от минали години разбирам, че са денонощни, но дали и към момента е така, търся актуална информация.

# 388
Здравейте, самолетът ни каца на летището в Бергамо 00.30ч., въпросът ми е, денонощни ли са автобусите до Милано?
В предишни теми от минали години разбирам, че са денонощни, но дали и към момента е така, търся актуална информация.

Да и от летището и към него са на всеки 30мин.

# 389
Благодаря за бързия отговор 😊

Общи условия

Активация на акаунт