Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 580
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Milano
Барба, а крайбрежната улица ли е в ремонт отдавна в Комо?
Даваха по новините преди няколко дни заграждения и хората се оплакваха.

Има един израз: "Chi va piano non è di Milano" - "Който кара бавно не е от Милано".

Да, но от 01.01.2024г. максималната скорост в града ще бъде 30км/ч🤦‍♂️.
Взето е решение от Общината.

Малко снимки за цвят😊:
Сан Сиро от снощи (за резултата да не отварям дума😱)

Белия трамвай в памет на Карла Фраччи на бял фон Армани❤️.

И Дуомо:

# 106
Барба, а крайбрежната улица ли е в ремонт отдавна в Комо?
Даваха по новините преди няколко дни заграждения и хората се оплакваха.
Да! Както казах, болезнена тема. Joy
Работят в последната година, преди седеше замразено с години заради караници и неуредици с проекта. Но отново е на ниво строеж със заграждения, багери... в тая зона не става за инстаграм Simple Smile)

Но понеже сравних с Лугано - дори и да завършат ремонта на Комо и направят супер-дупер (ха дано!), чисто "географски" Лугано остава с по-хубавата крайбрежна, така смятам. Там просто е широко, има място градът да се разгърне по брега на езерото и пешеходната алея е много дълга и приятна. Лятото в петък и събота вечер затварят за коли и провеждат концерти и фестивали и атмосферата е супер. В Комо самият терен е ограничен по друг начин и брегът е тесен. В Комо има много красива алея за разходка от Tempio Voltiano до Villa Olmo, като вилата има и свое паркче, но това се пада встрани от центъра, не е част от "витрината" на града, така да се каже. Все пак препоръчвам точно тази разходка, ако някой желае да се наслади на езерото. По централното парче от крайбрежната няма да стане. Simple Smile)

# 107
Здравейте, много ми се искам да планирам посещение на Милано с билет за Формула 1. Някой случайно дали има повече информация за формулата, билетите и т.н. Още не съм решила дали да пътуваме със самолет или с колата и да добавя и Гардаленд. Благодаря на всички предварително

# 108
Здравейте, септември бях на Формулата - билетите закупих от официалния им сайт, съветвам ви да се абонирате да ви пратят мейл, когато ги пуснат, защото свършват за секунди. Пътувахме с Уиз и нощувките ни бяха в Бергамо (тъй като нямаше нищо останало по Монца/Милано на нормални цени). До Монца пътувахме всеки ден с влак (през час минаваше, пътуването беше около 50 мин. през доста приятни местенца със зеленина), след което се взима шатъл от гарата до самата писта в парка. След като ви стоварят там се върви през парка още към 20-30 мин до първите сектори. Организацията беше повече от ужасна за съжаление, имаше над 350 000 души посещаемост мисля, чакахме по 1 час за проверка на чантите, после още толкова за вход с билетите.. Имаше 2 станции за безплатна вода, на която също се чакаше адски много (тъй като охраната хвърляше шишетата по-големи от 500 мл). Системата за храна също беше недоизмислена, човек се реди по 30 мин на гише да си обмени парите в токени, след което се реди още толкова вече на избрания щанд за храна за да си поръча. Първо реално посещение ми беше на Формулата, затова просто приех, че винаги е такава лудница и не се ядосвах Simple Smile но след това интернет гръмна и с други оплаквания от фенове, че това било най-зле организираното състезания до момента. Ако имате други въпроси пишете лично Simple Smile

# 109
Сутринта рано кацаме в Бергамо и се чудя струва ли си да обиколим градчето толкова рано, към 9ч и да обядваме там и после да пътуваме към Милано.
Някой организирал ли е така деня и заслужава ли си?

# 110
  • Варна
Сутринта рано кацаме в Бергамо и се чудя струва ли си да обиколим градчето толкова рано, към 9ч и да обядваме там и после да пътуваме към Милано.
НЕ СТАВА , а и не си заслужава щото трябва да се придвижвате от летището до/от центъра на Бергамо с градски транспорт и ще ви изяде времето , а и голямата  и по важна цел е милано - от самото летище има 3-4 фирми с шатъли до гарата на Милано , и без да губите време се потопете  там

# 111
  • София
Старата част на Бергамо е много приятна и аз бих отделил половин ден за нея. Колко време да изяде автобуса? 20 минути.

# 112
  • Milano
Защо да не си заслужава щом иска да го разгледа? За ок. 30мин. си в стария град от летището с автобус н.1.
Плюс това може да се разходи на спокойствие . След което от гарата си взема влак до Милано.

# 113
Абсолютно си заслужава.
До стария град ви е 30 минути само, а е красиво, гледки, има и чудесни ресторантчета за обяд с традиционна кухня.

# 114
  • In transit
Подкрепям с две ръце последните три мнения. Бергамо си заслужава всяка минута. И с удоволствие бих се разхождала там. Не го пропускайте.

# 115
  • София

Става, разбира се.
Приятен за разходка е стария град, има и къде да се хапне, какво да се види.

# 116
Да изграча и аз в общи хор, да, заслужава си!

Последният път се прибирахме с кола до летището в Бергамо и влезнахме леко в града да заредим, и като видяхме отдалече стария град, така ни се прииска да си бяхме оставили някой и друг час за него!
Една автентична тратория да препоръчам, извън Чита Алта е, но е много приятна разходката. На теория има и нкакъв автобус, но така и не дойде, искахме навръщане да го ползваме.

https://goo.gl/maps/RSPPqb5sagyzFo5z9

# 117
Здравейте, септември бях на Формулата - билетите закупих от официалния им сайт, съветвам ви да се абонирате да ви пратят мейл, когато ги пуснат, защото свършват за секунди. Пътувахме с Уиз и нощувките ни бяха в Бергамо (тъй като нямаше нищо останало по Монца/Милано на нормални цени). До Монца пътувахме всеки ден с влак (през час минаваше, пътуването беше около 50 мин. през доста приятни местенца със зеленина), след което се взима шатъл от гарата до самата писта в парка. След като ви стоварят там се върви през парка още към 20-30 мин до първите сектори. Организацията беше повече от ужасна за съжаление, имаше над 350 000 души посещаемост мисля, чакахме по 1 час за проверка на чантите, после още толкова за вход с билетите.. Имаше 2 станции за безплатна вода, на която също се чакаше адски много (тъй като охраната хвърляше шишетата по-големи от 500 мл). Системата за храна също беше недоизмислена, човек се реди по 30 мин на гише да си обмени парите в токени, след което се реди още толкова вече на избрания щанд за храна за да си поръча. Първо реално посещение ми беше на Формулата, затова просто приех, че винаги е такава лудница и не се ядосвах Simple Smile но след това интернет гръмна и с други оплаквания от фенове, че това било най-зле организираното състезания до момента. Ако имате други въпроси пишете лично Simple Smile

Много благодаря за изчерпателната информация! Ако успея да се снабдя с билети ще ви пиша обезателно Simple Smile

# 118
Здравейте, искам да попитам за аутлети около Милано и по-специално Cesare Paciotti? Ще бъда там за малко и ми се иска да посетя някой аутлет, търсих в нета но тези които открих нямат Пачоти. Предварително Благодаря.
Ако въпроса ми не е за тук моля да ме извините.

# 119
И аз на тема шопинг да помоля за препоръки за магазини за мъжки официални костюми. Бихте ли могли да споделите някакви ориентировъчни цени?
Ориоцентър и Корсо Буенос Айрес добър избор ли са този тип официални облекла?

Общи условия

Активация на акаунт