Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 713
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте, пристигам в Торино (вероятно от Рим) на 6 март вечерта, достатъчно ли е като време да разгледам града за един цял ден , защото на 8 март пътувам за Милано ?
Да добиеш представа и да усетиш атмосферата му - да. Аз съм го разглеждал с ранно тръгване и късно прибиране от/в Милано.

# 196
  • In transit
Здравейте, пристигам в Торино (вероятно от Рим) на 6 март вечерта, достатъчно ли е като време да разгледам града за един цял ден , защото на 8 март пътувам за Милано ?
Да добиеш представа и да усетиш атмосферата му - да. Аз съм го разглеждал с ранно тръгване и късно прибиране от/в Милано.
Много точно написано... аз се върнах втори път за седмица и пак останаха места, които не успях да видя.

# 197

Да, това е и моето усещане, когато преди четири години бяхме за един ден в Милано.
Затова сега се връщаме в града за три дни🙂

# 198
Можете ли да ми кажете някой локални ресторантчета, там където местните се хранят, криктите съкровища на града

# 199
  • In transit
Можете ли да ми кажете някой локални ресторантчета, там където местните се хранят, криктите съкровища на града
Ако питаш за Торино, ние бяхме много доволни от тези: Trattoria da Camisa( с пиемонтска кухня), Il Tabisca(сицилиански ресторант с разкошни пици и плата).

# 200
Интересуват ме за Милано.

# 201
Благодаря за споделеното за Торино. В такъв случай може и да остана два пълни дни.

# 202
  • София
Не знам за кой район е питането, но попаденията от последното ни посещение бяха тези трите (близо до Буенос Айрес):

Пицария Portobello - карта
На вид е много неугледно, като някоя селска кръчма, обаче пиците са топ. Средно по 8-9 евро бяха. Първия път случайно отидохме рано и ни намериха маса, но втория път си взехме за вкъщи. Отпред имаше голяма опашка с чакащи (италианци) за пица за вкъщи.

Ресторант Consorzio Stoppani - карта
Сезонно меню с локални продукти, имаше по 2-3 предложения от категория. Адски вкусна храна.

Ресторант SuperFiciale - карта
Менюто е изненада. Избираш само дали да е вегетарианско, с риба или месо. Тристепенно меню беше 35 евро, а меню с 2 основни - 45. Една идея по-гурме изпълнение, без да е много префърцунено.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 12:27 от MojaveGhost

# 203
В страничните улички на Навили
https://goo.gl/maps/4egnWDnLt1dAR7269

# 204
  • Sofia
Здравейте,

Днес от апартамента, в който съм резервирала ми изпратиха техен сайт с полезна информация за Милано. Споделям го тук с вас.
https://visit.primopiano.milano.it/

# 205
Здравейте!
Живот и здраве утре летим с детето за Милано! Много благодаря за съветите, което получих в темата.
Още един въпрос имам. Тъй като съм с група инвалидност и ползвам син талон за паркиране, какви са правилата за този режим на паркиране в Милано? Имам предвид като часове престой, тъй като навсякъде е различно?

# 206
  • София
Някой да е позвал готварски урок в Милано?
Гледах много варианти на различни цени, но ще съм доволна, ако някой сподели личен опит.

# 207
  • София
Някой да е позвал готварски урок в Милано?
Гледах много варианти на различни цени, но ще съм доволна, ако някой сподели личен опит.
Препоръчвам да потърсите в Airbnb в Experiences секцията. В Милано не съм ходила, но в Рим бях на курс за паста, който намерих в Airbnb. Две баби италианки ни посрещнаха у тях, правихме 3 вида паста, внучката превеждаше на английски. Накрая се наплюскахме подобаващо Grinning Беше много яко!

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 11:57 от MojaveGhost

# 208
Здравейте, нахлувам в темата с малко необичаен въпрос.Има ли тоалетни във влаковете в Италия, по-конкретно тези около Милано, Бергамо?

# 209
  • София
Здравейте, нахлувам в темата с малко необичаен въпрос.Има ли тоалетни във влаковете в Италия, по-конкретно тези около Милано, Бергамо?
В абсолютно всички влакове има, да.

Общи условия

Активация на акаунт