Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 717
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, планирам пътуване през март до Милано, като 2 от дните искаме да отделим на езерото Комо. Възможно ли е в 1 ден да съчетая пътуване с влак Милано - Комо, разглеждане на град Комо, след това отпътуване Комо-Лугано и връщане до Милано. Как може да се ползва карта Аз пътувам в Ломбардия в този случай?
За другия ден планът е влак до Варена и фериботи между Беладжо, Менаджо, връщане пак през Варена. Благодаря!

# 211
  • In transit
Комо е малко и ако само ще разгледате центъра, става. Съчетано с лежерна разходка до Лугано мисля, че ще се получи.

# 212
  • София
Здравейте, планирам пътуване през март до Милано, като 2 от дните искаме да отделим на езерото Комо. Възможно ли е в 1 ден да съчетая пътуване с влак Милано - Комо, разглеждане на град Комо, след това отпътуване Комо-Лугано и връщане до Милано. Как може да се ползва карта Аз пътувам в Ломбардия в този случай?
За другия ден планът е влак до Варена и фериботи между Беладжо, Менаджо, връщане пак през Варена. Благодаря!
Можеш да ги съчетаеш, да.
Картата "Аз пътувам...." важи до първата швейцарска гара - Киасо. Нагоре - отделен билет.

# 213
Благодаря! А билетите Киасо-Лугано, съответно Лугано Киасо, ги купувам предварително и ги представям заедно с картата Ломбардия  при проверката ли? Може ли да се ползват швейцарски железници, щом сме с карта Ломбардия или само италиански влакове до Лугано да търся?

# 214
  • София
Благодаря! А билетите Киасо-Лугано, съответно Лугано Киасо, ги купувам предварително и ги представям заедно с картата Ломбардия  при проверката ли? Може ли да се ползват швейцарски железници, щом сме с карта Ломбардия или само италиански влакове до Лугано да търся?
Картата Ломбардия след Киасо вече няма никакво значение - не е нужно да я представяш заедно с билета.
Можеш да купиш предварително онлайн, можеш и от машина на гарата.
С швейцарските билети купувай внимателно - там по подразбиране първата показана цена е с 50% отстъпка за притежателите на Swiss Half Fare Card, защото те масово имат такива. Трябва да превключиш на редовен билет за 9.40 франка.

# 215
Здравейте,
в момента на официалния сайт може да се купуват билети за Cenacolo Vinciano за 31/01/2023 -30/04/2023.
Кога ще пуснат билетите за месец май?
Благодаря предварително

И още нещо, какво препоръчват тези, които са ходили - билети за а Guided Tour ли да взема или не ? 

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 11:42 от kate_d

# 216
  • София
...

И още нещо, какво препоръчват тези, които са ходили - билети за а Guided Tour ли да взема или не ? 
Аз съм била и по двата начина.
Ако предварително добре се запознаете със стенописа, няма смисъл от гид. Поне аз когато бях, не каза нищо, което не го пише в нета или в книгите.

# 217
Здравейте! И аз планувам празнуване на рожден ден на двете ми деца /на 11 и 20 г./ в Милано. Може ли да препоръчате подходящ ресторант, в който да се почерпим?
Опитваме се да купим и билети за Тайната вечеря, но за нашите дати /1 и 2 март/ не дава опция да махнем гида. Дали бъркаме нещо или не може без гид?
Предварително благодаря!

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 15:36 от stella1977

# 218
  • на малък остров в океана
Здравейте! И аз планувам празнуване на рожден ден на двете ми деца /на 11 и 20 г./ в Милано. Може ли да препоръчате подходящ ресторант, в който да се почерпим?
Опитваме се да купим и билети за Тайната вечеря, но за нашите дати /1 и 2 март/ не дава опция да махнем гида. Дали бъркаме нещо или не може без гид?
Предварително благодаря!

Най-вероятно са свършили часовете без гид. И аз много се чудех дали не пропускам нещо, но няма как да го махнеш. За нашите дати имаше час без гид само 8:30 сутринта. И какво гледах, какво правих, ама бях запазила час с гид на италиански. 😜 Аз малко разбирам, така че беше интересно.

# 219
  • дядовата ръкавичка
Здравейте и благодаря за полезната тема!
Оттук разбрах за сайта, в който се обявяват предстоящите стачки.
Дъщеря ми пътува на 17 февруари за Бари, когато е обявена стачка, но не ми е съвсем ясно кого включва. Пише
SOCIAL STAFF EXPLOSION AND SON OF BARI BUS LINES
http://scioperi.mit.gov.it/mit2/public/scioperi
...... или гугъл ми го превежда по някакъв странен начин...
Дали се отнася до всички видове транспорт - автобуси, метро, влак? Чудя се как ще се придвижи от летището до Бари. За нея не е проблем, каза пеша Smirk

# 220
Здравейте! Привет от слънчев Милано!
Включвам се с едно бързо питане, касаещо билетите за градски транспорт. Трябва да се придвижим с автобус 74 , след което да се прехвърлим на автобус 2, за да стигнем до Дуомота. Въпросът ми е от къде да купя билети. На самата спирка няма автомат.

# 221
По улиците трябва да има т.нар. табачета, т.е. магазини, в които продават вестници, тютюневи изделия и т.н. Там продадат и билети.

# 222
По улиците трябва да има т.нар. табачета, т.е. магазини, в които продават вестници, тютюневи изделия и т.н. Там продадат и билети.

Благодаря!

# 223
Здравейте!
Чудим се дали да не вземем билети и да  пътувам в началото или средата на април.
Бихте ли споделили какво време да очаквам  традиционно през този период- предполагам като в България или е по-меко?
И по време на Католическия Великден /09.04./-дали има нещо ,което местните традиционно празнуват на площада?
Също така транспорта работи ли нормално?За музеите не питам-били сме вече 2 пъти и нямам намерение да обикалям,но виж до Комо бихме  прескочили.

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 04:44 от macapisa

# 224
Здравейте! Мислите ли, че парка Леоландия е подходящ за тийнейджърка на 13 години? Много обича животните и бях планирала да посетим зоопарка до Бергамо преди полета, но пише, че е временно затворен.

Общи условия

Активация на акаунт