Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 927
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Хоп и аз тук. На 5 април заминаваме (двама души) за Милано (за първи път в града) и имам доста да чета и да проверявам. Ще кацнем в Бергамо и гледах, че има някакви автобуси до Милано. Надявам се, че ще ни стоварят из центъра, за да може да се придвижим до хотела.
В кои райони е хубаво да резервирам хотел? (не искаме в апартамент, така че по старомодния начин Simple Smile)

# 391
Автобусите от Бергамо спират на централната гара - Milano Centrale. От там с метрото може да се стигне навсякъде. Район за отсядане не мога да препоръчам. Скоро не съм ходила там, но преди сме отсядали около гарата, защото сме си правили еднодневни екскурзии с влак и ни беше удобно.

# 392
  • In transit
Бимба, ще успееш за един ден. За Варена: https://www.cities-of-europe.com/varenna-ezeroto-como-italiya/

# 393
Автобусите от Бергамо и обратно вървят постоянно. На всеки 15мин има такъв, защото са 4ри фирми.

За район, вече зависи и от бюджета.
Всичко в централната част и на километър и нещо от Дуомото е идеално.

И сега да споделя малко впечатления.
Сравнявайки с храната в Рим, тази в Милано не ми хареса толкова.
Супер популярната прекарна Luini отстрани на Дуомото и предлагаща така известните Panzerotti, всъщност това се оказаха просто пирожки с моцарела, прошуто и т.н. Не са лоши, но нищо уау поне за българи.
Иначе курабийките им са хубави и не толкова сладки.

Старбъкс,  който се намира посока замъка Сфорцеско е интересен да се види вътре (само за това отидохме до там)но си има големи опашки, а обслужването е бавно.
Но все пак по път за замъка може да се отбие човек.

Музеят на Леонардо да Винчи е интересен, но при хубаво време не бих отишла там. Отнема доста време, и спокойно може да пропуснете първият етаж., че и част от втория.
На втория етаж са чертежите и макети на изобретения на Леонардо, които заслужават внимание.
Отвън има експозиция на влакове и кораби.

Дуомото няма да споменавам, там е ясно.

Мога да кажа,  че градският транспорт е невероятно добре уреден и удобен.

# 394
  • София
Essentiall , много благодаря за информацията. Резервирах хотел в близост до гарата, който има 8.8 оценка в Букинга и много положителни коментари в Трипадвайзър, така че се надявам на добро попадение. Бях харесала един друг, доста по-близо до центъра, но за няколко часа цената се увеличи с близо 200 евро и реших, че не си заслужава. За жалост вече няма билети нито за Ла скала, нито за Тайната вечеря, които искахме да посетим, но може би този път просто ще бъде спокойна разходка из Милано. Надявам се да е великденски украсено Simple Smile) Гледах и местата за пазаруване, но... никак не ми се пътува 100 километра зо Серавале. Четох, че предлагат основно малки номера и ще го пропуснем. Може би в някой друг аутлет за няколко часа...
Препоръчаха ми музея на Леонардо и се надявам да не е загуба на време. Планът включва и разходка по каналите, както и на ул. Буенос Айрес. Планове много, никакво време за организация е моята работа.

# 395
Yellow_girl, музеят на Леонардо в никакъв случай не е загуба на време. Изключително интересно ни беше и на двете с дъщеря ми да го посетим преди 5 години, тя тогава беше на 12 г.

# 396
Музеят е хубав да, но човек трябва да се подготви предварително с информация.
Има и други интересни неща там, но на повечето надписите са само на италиански.

В централната част 90% от магазините са висок клас и цени стартират от 300Е нагоре. И стигат до...хиляди. ако човек може да си го позволи е супер.
Отстрани на Дуомото има голям търговски център на 8етажа и са събрани световноизвестни марки.

Каналите са супер мръсни, и като цяло не видяхме нищо интересно там.

# 397
Аз също не видях никакъв чар в Navigli, не бих препоръчала губене на време там .Може би преди пандемията е било оживено място за вечерни излизания, но сега с половината затворени кепенци е тъжна гледка

# 398
За " Музеят на науката и технологията" ли става въпрос, защото него плануваме да го посетим. Или е друг музей?

# 399
  • Бургас/София
На нас пък ни допадна там. Беше оживено и приятно местенце за разходка и питие. Ето така го видяхме ние в началото на март:
Скрит текст:

# 400
  • София
Това, което четох е, че навява духа на Венеция. Винаги като пътувам на ново място и правя такава тежка програма, че все бързам. Доволна съм в 95% от случаите, но този път съм решила да изпробвам метода - "да усетиш духа на града".

# 401
За " Музеят на науката и технологията" ли става въпрос, защото него плануваме да го посетим. Или е друг музей?
Предполагам за него. Има навсякъде надписи и на английски. Според мен 1 ден е недостатъчен за там.

# 402
Ние имаме 3 нощувки в Милано, като единият ден е за посещение на мач, но останалите ни дни са свободни за посещения на интерисни( за нас) места🙂

# 403
Има трип адвайзор и др сайтове. Гледате, четете отзвуци и си запазвате час за посещение.

# 404
Предполагам за него. Има навсякъде надписи и на английски. Според мен 1 ден е недостатъчен за там.
Да, точно за него става въпрос, времето мина неусетно.

Общи условия

Активация на акаунт