Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 910
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Бих отишла отново заради експозицията на Леонардо, но за нея си бих взела гид. Когато бяхме имаше групи ученици с гидове и им разказваха доста.

# 406
И сега имаше групи ученици и бяха ужасни. Доста по зле се държаха от нашите.
И да, има определени експонати, на които няма надписи на английски, ни говоря конкретно за макетите на Леонардо.

Навгили според мен няма много общо с каналите на Венеция. Един канал е точно със заведения от двете страни. Седнахме в едно от тях, с висок рейтинг,  много слабо беше като храна.
Добре че по принцип сирената им и прошуто и др.салами са вкусни, но според мен бяха избрали доста ниско качествени такива и малко количество.
За хляба да не говорим че беше на 5дни поне и твърд като камък.
Добре че си порачахме отделно.

# 407
  • София
А как седи въпросът с билетите зармутрота/автобусите? Може ли да се плаща с дебитна/кредитна карта или някакви билети трябва да се купят и откъде?

# 408
А как седи въпросът с билетите зармутрота/автобусите? Може ли да се плаща с дебитна/кредитна карта или някакви билети трябва да се купят и откъде?

Не съм гледала изобщо за плащане с карта.
Ние си взехме карта за целият градски транспорт, далеч по удобно е.

# 409
  • София
Откъде се взема тази карта, има ли дневни карти или такива за три дни?

# 410
Откъде се взема тази карта, има ли дневни карти или такива за три дни?

Има и за ден има и за три дни.
Ние я купихме от гара Centrale.

# 411
  • Бургас/София
За метрото се плаща с банкова карта. За автобусите не знам как е (ние не сме ползвали).

# 412
В автобусите аз видях само машинки за чекиране на вече закупена хартиена карта. Не мисля че имаше за плащане с банкова карта.

# 413
Ползвала съм приложението на ATM (миланския обществен транспорт). Ако го изтеглите, може да си купите онлайн билети. Те стоят там, като в портфейл, докато не ги активирате. Когато се качите в превозно средство, отваряте приложението и активирате билета. При прекачване - пак. Не ми се видя удобен този вариант, но ако няма откъде да си купите хартиен билет, това също е вариант.

# 414
Влизам с важен въпрос.
От днес, 12:00ч. ит.време, пуснаха в продажба билетите за мача на Милан.
Дава ми, че задължително трябва да въведа номер на фен клуб карта( която нямам).

От кога започва продажбата на билети за посетители без фен клуб карта?

# 415
  • Milano
Бисерка, от утре 31.03. в 12.00ч.
Защо ти излиза, че мача е в 7.00 p.m., като е от 18.00ч.? Явно английската версия е сбъркана.

Апарати за карти вече има във всички автобуси и трамваи - в средата, на малките трамваи (н.1; 33 и т.н.) е в края.

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 16:00 от regina di cuori

# 416
Благодаря, Реджина!
Да,  вероятно от английската версия ми дава такъв час за начало на мача, но видях, че е от 18:00ч.ит.време.
Дано да се доредя  до билети и да не сменят деня  защото на  24.04. имаме нощувка в Пиза

# 417
  • Milano
Няма да го сменят, защото се знаят датите на Шампионската лига.

# 418
Реджина, а мога ли да използвам номера на CRN карта на друг картодържател за купуване на билети без той да е един от посетителите на мача?

Прочетох, че за сезонната карта е задължително картодържателят да е купил билет и за себе си, но за CRN картата, е написано, че могат да се купят 4 билета  максимум, като не е уточнено, че единият билет трябва да е за собственика на картата.

# 419
  • Milano
В момента нищо не можеш да купиш Бисерка.
Предварителната продажба свърши в полунощ и беше за абонати, които можеха да купят 4 билета (те си имат абонамент).

Общи условия

Активация на акаунт