Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 827
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Привет, дали бихте ме насочили за актуален, или по-скоро достоверен сайт, от който да закупя билети за разходката с корабче по Комо? Намирам няколко, но не мога да преценя дали са ок. Благодаря.

# 511
Привет, дали бихте ме насочили за актуален, или по-скоро достоверен сайт, от който да закупя билети за разходката с корабче по Комо? Намирам няколко, но не мога да преценя дали са ок. Благодаря.
Този
https://www.navigazionelaghi.it/en/

# 512
  • Milano

Ден 2 - забележителности в Милано. Следобяд - Сан Сиро и музея, вечерта концерт.

Имам няколко въпроса:

2. Ако закупим 3 дневен пас за “Аз пътувам в ломбардия” ще важи ли за трансфера от летището, за пътуването до Комо и обратно до Бергамо? Струва ли си според вас?
3. Каналите интересни ли са? 2 пъти съм била в Милано, но не съм ходила там.
4. Какво препоръчвате за Комо - разходка с лодка, качване с фуникулера? Кои градове на езерото ви впечатлиха? Цял ден ли да отделим?
5. На 1ви юли ще бъдем в Бергамо, а видях по-назад в темата, че тогава започват намаленията. Има ли интересни магазини там, различни от мола до летището за който споделихте?
Много благодаря за отделеното време Simple Smile

Отварят вратите на стадиона при концерти ок. h16.00, няма турове при "събития", или са ограничени сутрин. Трябва да следите на сайта им за съответната дата.

2. Паса не важи за шатъли.
3. Около Каналите има основно заведения.
4. Bellagio, Varenna, Menaggio и т.н.
5. По-добре в мола.

VARENNA:

BELLAGIO:

# 513
Здравейте. Някой пътувал ли е по този начин от Стреза до Комо - прекачванията възможни ли са за толкова кратко време?

# 514
  • София
Едва ли някой някога е ползвал точно тази връзка, но принципно времето за прекачване е разумно.
4 часа е много за това разстояние, но имаш заместващ автобус вероятно поради ремонти. За коя дата гледаш?

# 515
Не е кратко времето. На Киасо прекачвания се правят и за 2 минути. Чентрале е голяма гара, но 50 минути ще ви стигнат и да пиете кафе в някоя от закусвалните.

# 516
Едва ли някой някога е ползвал точно тази връзка, но принципно времето за прекачване е разумно.
4 часа е много за това разстояние, но имаш заместващ автобус вероятно поради ремонти. За коя дата гледаш?

Благодаря. По принцип ме интересува 12.06., но все още няма графика за тогава в Omio и пробвах с идния понеделник за ориентир.

# 517
  • София

Благодаря. По принцип ме интересува 12.06., но все още няма графика за тогава в Omio и пробвах с идния понеделник за ориентир.
А, просто изчакай. Наистина е много рано. Основната смяна на разписанията е през декември в цяла Европа, но в началото на юни има още една. Италианците пък почти най-последни си качват разписанията на регионалните влакове.
На 12 юни най-вероятно няма да го има този ремонт, който ти излиза за идния понеделник и ще получиш по-разумни връзки за по-кратко време.

# 518
Здравейте. Тъй като ми предстои пътуване до Италия края на май месец, бих желала да запитам относно стачките по прикачената снимка, по-конкретно тези обявени за 26.05, виждам една локална за Палермо, която не ме вълнува, но още две, които са определени като Национални, какво точно няма да работи и защо са две с един и същ текст, само под Sindacati се различават... Благодаря предварително.

# 519
Здравейте пак. Може би е писано, но не мога да открия нищо. Как мога да разбера от колко часа сутрин тръгва автобус 1, който свързва Бергамо с летището? Става въпрос за неделя. Намерих уж някакво разписание, но е на италиански и нищо не разбрах. Полета ни Бергамо - София е в 8.15 ч. в неделя 07.05.2023 г.

# 520
  • София
6.09 6.28 6.50 7.12 7.32 от гарата за летището в ден неделя според сайта им. Надявам се е актуално, но не мога да гарантирам, разбира се.

# 521
Благодаря. А може ли и сайта, за да си запазя евентуално скрийншот? Blush

# 522
  • София
Благодаря. А може ли и сайта, за да си запазя евентуално скрийншот? Blush
https://www.atb.bergamo.it/en
Menu - Travel - Routes and timetables. Линия 1 излиза отгоре, но разписанието се сваля като pdf и е неудобно за скрийншот, иначе да съм го качил. Първо е делничното в оранжевата таблица, после за събота в синята и накрая за неделя в лилавата. Неделя = Domenica

# 523
Много благодаря. Hug

# 524
Добро утро ! Предстой ни пътуване до Милано ( никога не сме ходили ) дали бихте споделили рент а кар от България ли е по евтин да си наемем или директно в Милано

Общи условия

Активация на акаунт