Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 796
  • 743
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Момичета,
Обмисляме да отидем в Милано като за първа почивка в Чужбина изобщо. Никога не сме пътували със самолет, малко ни е шубе, но за всичко си има първи път.
Събирам мнения за самолетна компания, колко часа е пътя и също така хотелче, от което сте доволни и да е близо до центъра/забележителности или градски транспорт.

Благодаря ви!!!!
А защо се спрахте на Милано?

# 541
Полетът е 1.40-1.50ч, уиз и райън еър са нискотарифни, но вече цените са стабилни.

# 542
Essentiall, благодаря ти Simple Smile Ще чакам и препоръка за хотел
Защо в Милано ли? Ами защо не? Simple Smile

# 543
Милано не е типичен за Италия град.  Милано е по-скоро ориентиран към работа, а не към dolce vita. Затова е въпроса вероятно.

# 544
Здравейте, подходящо ли е според вас пътуване с дете на 3 години до езерото Комо? Цялото това сменяне на влакове, фериботи и авботуси? Много искаме с мъжа ми да се разходим за 3 нощувки, но първо че цените вече са доста високи , както и самолетните билети, а сега и това с нея и е сме на път да се откажем.

# 545
  • София
Здравейте, подходящо ли е според вас пътуване с дете на 3 години до езерото Комо? Цялото това сменяне на влакове, фериботи и авботуси? Много искаме с мъжа ми да се разходим за 3 нощувки, но първо че цените вече са доста високи , както и самолетните билети, а сега и това с нея и е сме на път да се откажем.
Само вие си познавате детето 🙂 Че от дете на 3 до дете на 3 разликата е от тук до Милано. И обратно.
Ако е спокойно, кротко, нищо не пречи разбира се. Ако ще е рев и тръшкания, нито за вас, нито на останалите туристи ще е приятно.

# 546
Съгласна съм. Много е спокойна, разбрана и ще и е интересно. Питах от гледна точка на организация как са нещата от към транспорт. Дали е голямо обикаляне от жп гарата до ферибота, автобусните спирки дали са нагъсто. Четох добри отзиви, че като цяло е безмислено наемане на кола, точно заради добрата транспортна мрежа там, но все пак исках да попитам и тук.

# 547
  • In transit
Съгласна съм. Много е спокойна, разбрана и ще и е интересно. Питах от гледна точка на организация как са нещата от към транспорт. Дали е голямо обикаляне от жп гарата до ферибота, автобусните спирки дали са нагъсто. Четох добри отзиви, че като цяло е безмислено наемане на кола, точно заради добрата транспортна мрежа там, но все пак исках да попитам и тук.
Ако става въпрос за самия град Комо, всичко е на 2 крачки разстояние.

# 548
  • София

Влаковете от гарата Кадорна са директни до Комо и струват 5 евро в посока, на доста често са, спира в самия център и си на две крачки от езерото.Самото градче се обикаля за няколко часа и е според мен спокойно може да го направите с дете на 3 г. Вече на лодка не сме се качвали че валеше но е много бърз и лесен достъпа до всичко там

# 549
Здравейте, дойде дългоочаквания ден за моята изненада за мъжа ми /Милан - Лацио/. Пътуваме към Milano Centrale. Далече ли е гарата от катедралата, става ли за пешеходна разходка или да хващаме метрото? Blush

# 550
  • София
Пеша 🙂 И не само в Милано. Да влизаш зорлем под земята където и да е, само когато нямаш друг начин, гониш време и разписание

# 551
Именно. И аз предпочитам разходка, ако все пак не става за прекалено голямо разстояние. Благодаря. Blush
И още един въпрос се сещам. Предупредиха ме, че в метрото билета се валидира и на влизане, и на излизане. Трябва ли пак да се валидира като се прикача на друга линия и съответно като излизам от второто влакче? Доколкото разбрах може да не се купува билет, а да се използва кредитна карта. И тя се валидира на влизане и излизане, нали?

# 552
  • София
Да на влизане и излизане, вече като сменяш линиите не се валидират отново, ние купувахме билети с карта, важат 90 Мин, т.е и да излезеш от метрото ако си в 90те минути пак можеш да го ползваш

Мисля че Думото е на две спирки от Централето.

# 553
Bobby, страхотна е изненадата!
Да бъдеш на мач на Милан, е велико преживяване!❤️
Forza Milan!🙂

# 554
Благодаря за информацията. Hug
Даа, а той не знае. Мисли, че отиваме на разходка и че ще отидем само да се снима пред стадиона. Там на място ще му съобщя изненадата. Фен е на Милан. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт