Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 719
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Аутлета до Бреша (Franciacorta outlet Village), ako имаш предвид три години поред го посещавам, последния път останах с впечатлението ,че вече не е така Аутлет като преди. Най- големия плюс е голямото разнообразие на магазините (модели, които изобщо в БГ не идват), цените като цяло са добри, но не е за без пари както ми се е случвало в други държави да пазарувам. Винаги има изгодни неща, ако имаш време да влизаш спокойно. И нещо за майтап- приятелите ми се смеят като им казвам на какви пари взимам бельото СК ( 5 чифта за 40 евро, избор от каквито искаш), такива промоции тук няма. Същите ми гащи в Peek and Klopenburg тук в мола са 49,95 лв за чифт Май се отплеснах, но....хубаво си е на шопинг в Италия Smile

# 646
  • In transit
Гледам прогнозата (за месец напред) и ми се е свило сърцето. Ако вали почти целия план отива на кино. Дайте предложения за разходки при лошо време с деца. Района на Верона, Гарда, Бреша - отпадат топ забележителности с дълго чакане по опашки. Някой ходил ли е до https://www.muse.it/ в Тренто? Също май и аутлета до Бреша не е лош, жалко че си тръгваме преди намаленията да започнат.
Досега дъжд, освен, ако не е потоп, не ме е спирал да се разхождам и разглеждам Италия. Няколко пъти сме случвали доста дъждовно време. Сутрин, на закуска, гледахме къде как го дават времето и така решавахме накъде да поемем за деня. В Торино си купихме чадър единия път.
В Дезенцано бяхме след буря, но това не ни спря да се разхождаме и разглеждаме. Имахме дъждобрани за целта. Корабчетата си пътуват и в дъждовно време. Сирмионе е много романтичен, като вали. И не само той. Всичко е въпрос на гледна точка. Не трябва лошото време да ви разваля настроението и почивката. Hug

# 647
Здравейте, момичета. Предстои ни пътуване до Милано за първи път. Връщам се в темата да чета и да събирам информация. Тъй като е скоро ми се искаше, бързо да взема билети за катедралата, за да не останем без….затова и се извинявам ако е дистутирано.

Засега съм се спряла на опцията само терасите със стълби..Та, исках да ви попитам по този начин ще видими само тях, без катедрлата отвътре? Другата опция включва Катедрала, Музей и Терасите. Коя е по-удачната според вас?

# 648
Привет Blush
Има ли някой в момента в района на Комо, как е времето там.
  Днес по новините съобщиха пък за обърнала се лодка на езеро Маджоре от буря, загинали има чак, а ние утре пътъваме натам, та ме хвана шубето...

# 649
Снощи беше много натежало и задушно, изглеждаше, че ще ни тресне яка буря, но в крайна сметка чувахме да трещи и бучи, а при нас само прокапа, чак късно през нощта заваля. Явно се е чувала бурята на Маджоре. Disappointed Relieved

От днес до събота ще се задържи без големи валежи.

https://www.ilmeteo.it

Влажността е доста висока, от порядъка на 60% и повече. Топло е доста и на моменти се усеща неприятно. Носете си проветриви дрехи и никакъв полиестер Smile на влажен климат много запарва.

# 650
  • Milano
Мен сутринта такъв порой ме валя, гръмотевици, светкавици. Докато стигна до спирката дънките ми подгизнаха до коляно в т.ч. и чорапите бяха мокри. Чак през ципа на куфара беше преминала водата.
Като стигнах на гарата влезнах в тоалетната за цялостно преобличане🤦‍♂️ и докато тръгне влака слънцето изгря.🤣
Междувременно сайта за времето даваше, че в момента е слънчево....и в последната седмица все така "познават" - като предвидят дъжд не вали и обратно.

Така, че оставете ги тези прогнози за месец напред.

В момента съм се излегнала на плажа на Римини, първо къпане за сезона и в очакване на Vasco Live 2023 след 3 дни.❤️

На момичето, което питаше по-горе паса, който включва всичко за Дуомо е по-удачен.

# 651
В района на езерото Комо плажува ли се или само е за разходки подходящо? Тези дни се зачудих ...

# 652
  • на малък остров в океана
Някъде в първия пост помня, че имаше онлайн камери от Комо, насочени към езерото.
Миналата година ми бяха много полезни и следях до последно, защото имаше оранжев код за опасно време. В крайна сметка решихме да не рискуваме и останахме в Милано и обикаляхме безцелно, колкото да се изгубим из уличките.
Надявам се другата пролет да успеем да стигнем до там и да посетим всичко, което си бяхме набелязали с помощта на Barbabeau.

# 653
В района на езерото Комо плажува ли се или само е за разходки подходящо? Тези дни се зачудих ...
Да, има места с малки плажчета или структури от типа Lido (бани).
Но най-хубавото е, ако се организирате да си наемете лодка и хем да обикаляте и да разглеждате бреговете, хем да се печете по диванчетата. При спряла лодка можете и да плувате около нея, ако не ви е страх от дълбочината... Аз плувам и не се плаша, но от предпазливост никога не скачам от лодката във водата, а слизам постепенно по стълбичката. Езерната вода е по-студена и ако човек преди това много се е напекъл, може да получи термичен шок.
Преди covid и войната цените бяха по около 60 евро на час, вероятно сега са скочили. Когато имам време ще проверя. Става дума за лодки за 4-5 човека, с мотор без капитанска книжка.

# 654
Мен сутринта такъв порой ме валя, гръмотевици, светкавици. Докато стигна до спирката дънките ми подгизнаха до коляно в т.ч. и чорапите бяха мокри. Чак през ципа на куфара беше преминала водата.
Като стигнах на гарата влезнах в тоалетната за цялостно преобличане🤦♂ и докато тръгне влака слънцето изгря.🤣
Междувременно сайта за времето даваше, че в момента е слънчево....и в последната седмица все така "познават" - като предвидят дъжд не вали и обратно.

Така, че оставете ги тези прогнози за месец напред.

В момента съм се излегнала на плажа на Римини, първо къпане за сезона и в очакване на Vasco Live 2023 след 3 дни.❤

На момичето, което питаше по-горе паса, който включва всичко за Дуомо е по-удачен.

Благодаря за препоръката! Запазили сме си една нощувка покрай езерето Комо - в Торно. Ще пътуваме с влак от Милано до Комо - а оттам с фери до Торно, за да се настаним и ще имаме 2 дни за обиколка на езерето. Та, опцията ни за придвижване е само с фери и в този смисъл исках да попитам, за да разгледаме градчетата е нужно да купуваме билет до конкретно градче или има нещо като дневни карти?

# 655
Благодаря за препоръката! Запазили сме си една нощувка покрай езерето Комо - в Торно. Ще пътуваме с влак от Милано до Комо - а оттам с фери до Торно, за да се настаним и ще имаме 2 дни за обиколка на езерето. Та, опцията ни за придвижване е само с фери и в този смисъл исках да попитам, за да разгледаме градчетата е нужно да купуваме билет до конкретно градче или има нещо като дневни карти?
Единия ден можете да се възползвате от този "циркулярен" билет (на принципа на hop on hop off) между Комо, Чернобио, Молтразио и Торно. Това е на практика частта от залива пред град Комо. Можете да видите на картата.
https://www.navigazionelaghi.it/en/experiences/first-basin-of-como-2/

За да се качите към централната част на езерото при Беладжо, ще трябва да си купите друг билет.
https://www.navigazionelaghi.it/en/tickets-and-timetables-lake-como/

# 656
Единия ден можете да се възползвате от този "циркулярен" билет (на принципа на hop on hop off) между Комо, Чернобио, Молтразио и Торно. Това е на практика частта от залива пред град Комо. Можете да видите на картата.
https://www.navigazionelaghi.it/en/experiences/first-basin-of-como-2/

За да се качите към централната част на езерото при Беладжо, ще трябва да си купите друг билет.
https://www.navigazionelaghi.it/en/tickets-and-timetables-lake-como/

Много благодаря. Точно това ми беше питането. Сега се връщам да чета из темата. А междувременно приемам всякакви препоръки за комбаниции за 2 дни около Комо без кола! 💐

# 657
За стандартните обиколки в/около Комо има много изписано...

Нещо малко по-различно, което самата аз наскоро открих и навивам сина ми да идем. Нощна разходка до Castel Baradello, който е на един хълм над града. Вижда се и от града, ако се загледате в планината, изглежда като кула, по диагонал на Брунате.

Във фейсбук са публикували "ивент" с предстоящите дати:
https://www.facebook.com/events/584895133676600/584895187009928/

Скрит текст:
В тъмнината на нощта, с фенерчета в ръка, ще вървим през гората с помощта на водач, за да разкрием историята и тайните на замъка Барадело и да наблюдаваме от високо внушителната панорама, светлините на града и езерото.

Възможно е участие във вечерни посещения всяка събота при наличност (ограничени места).
 Nature Star Тръгване и връщане: Комо, Пиаца Камерлата.
 Nature Star Начален час на обиколката: 21.30 (през лятото 22.30).
 Nature Star Продължителност: около 2 часа.
 Nature Star Цена на обиколката: възрастни € 15, деца 6-14 години € 7, до 5 години безплатно.

Задължително записване, ограничени места:
 Hands Point Up http://www.castelbaradello.com/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 Wear Crown Castel Baradello Wear Crown
Замъкът Барадело е символът на Комо и един от най-важните исторически паметници в района на езерото Комо.
Построен от император Federico Barbarossa (Червената Брада) и разположен на забележителна и стратегическа позиция, той доминира над града и първия залив на езерото.
Посещението му е незабравимо преживяване, невероятно потапяне в историята, природата и душата на района.
Освен това през последните години замъкът се превръща във все по-приветливо и оживено място, културен и развлекателен център.

Единственият проблем за туристите е, че piazza Camerlata не е в централната част. Има градски транспорт до там, но все пак, трябва да се предвиди придвижването до там.

# 658
  • у нас
Помощ. Пътувам утре за Милано и куфарът се пръска по шевовете. Може ли някой да ми каже за сандали ли е, поне тях да махна

# 659

Общи условия

Активация на акаунт