Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, Ноември 2022 (Тема 26)

• 146 546
  • 1 927
  •   1
Отговори
# 1 740
До 40 нямах нито една бръчица (благодарение на пазене от слънце още от детска възраст) та ако на 30 бях ползвала антиейдж продукти, щяха да дават перфектен резулат. Това за Карма 🙂

Почистване, хидратация и слънцезащита са трите неща за които в Кожния диспансер са единодушни 🙂

Ретинола ме притеснява, доста стряскащи резултати съм виждала на някои дами, предполагам на някои просто не им понася или прекаляват.

Фдт и пудри никога не съм ползвала, не ми е приятно усещането.

# 1 741
  • тук-там
Ретинол се въвежда много внимателно. И задължително на сутринта силна слънцезащита. Ако започнеш с подходящ продукт веднъж седмично и спазваш някаква подходяща за случая рутина, не вярвам да имаш каквито и да е проблеми.
За сега аз от рет ефект не виждам. Но знам, че трябва да почакам за това. От новите серуми на шисейдо био пърформънс резултатът беше по-бърз и видим. Сега чакам да видя от рет кога и какво ще бъде.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 22:31 от mtz

# 1 742
  • София

Кой Вит. С ползва и имаше реакция? Има активен и несктивен Вит. С. Аз почнах с последния и вече кожата ми толерира активен такъв.
Този: THE ORDINARY VITAMIN C SUSPENSION 23% + HA SPHERES 2% ФЛУИД ЗА ЛИЦЕ

# 1 743
  • някъде под слънцето...
Ефектта на  Рет  не е мигновен.Както и с всичко останало.
По мое скромно мнение козметиката служи по скоро за  забавяне на процесите,  от колкото за прекраттяване и  обръщане не процеса на стареене.
Съществуват обратимини необратими процеси.За съжаление стареенето е от първия тип.За сметка на това си   има своите катализатори и инхибитори .
ФДТ  аз ползвам рядко, но  държа да е със слънцезащита, че прим мен  слънцето освен интензивно, лятото е досадно и залязва след 22.30.
 TF e от малкото сус защито  50.Това беше импулса да го взема.

# 1 744
Mtz, а резултата остана ли? Аз ги ползвам 2-3 поредни дни, а в останалите лек хидратиращ крем

С ретинол не мисля да се занимавам, чак такова религиозно преклонение към лицето си нямам Grinning
Дамите с някой и друг килограм в повече изглеждат по-добре в лице и деколте, стара истина е това Simple Smile

# 1 745
  • София

Дамите с някой и друг килограм в повече изглеждат по-добре в лице и деколте, стара истина е това Simple Smile
Не е като да е лъжа, да. Обаче пуста суета, как да избереш едното, като искаш и двете?

# 1 746
  • тук-там
Един ретинол според мен е далече от религиозно преклонение към лицето. Дали ще е крем с ретинол или с други съставки  - все тая. Мацаш върху лицето. Нищо особено според мен. Не е като да си правиш процедури. Аз съм от тези, които сутрин прекарват в банята не повече от 5 мин. Щом се справям, значи е лесно и бързо. Иначе серумите на шисейдо ги ползвам вс ден. В началото имаше уау ефект, сега не виждам нищо, ама по-скоро има задържане. Както каза sl, целим да задържим процеса, няма как да го обърнем.

# 1 747
Скрит текст:

Не е като да е лъжа, да. Обаче пуста суета, как да избереш едното, като искаш и двете?
Не знам.... спорта за мен удоволствие, ако натежа няма да ми се получава така....
Сложни въпроси за следобедно време Grinning

# 1 748
За сега аз от рет ефект не виждам. Но знам, че трябва да почакам за това. От новите серуми на шисейдо био пърформънс, резултатът беше по-бърз и видим. Сега чакам да видя от рет кога и какво ще бъде.
^^^ Видимият резултат идва от хиалурона, колкото бързо идва, толкова бързо си и заминава при спиране на продуктите. Докато ретиноидите са съвсем друга бира.

При липса на рутина последните години или както при Карма - неправилно подбрани продукти, въвеждането на нов и коректно подбран продукт дава много видими, бързи резултати. Но ако последните 10-15-20 години си поддържал дори най-качественият продукт не дава очеваден резултат. Или както каза SL:
Съществуват обратими и необратими процеси. За съжаление стареенето е от първия тип. За сметка на това си   има своите катализатори и инхибитори .

И аз предпочитам едновременно да ползвам продукти от една серия на един бранд. Но по-често се случва да ползвам продукти от 2-3 подобни серии (т.е. серумът ми за очи със женшен е различен бранд от серума ми за лице със женшен, но и двата продукта са от сериите за доста дърти на съответните си брандове Grinning )

PS Според мен има 2 проблем с рет - едните смесват много активи накуп и се получава проблем, въпреки, че ретиноловият им продукт сам по себе си не е много силен/дразнещ; другите се мятат на трет с надеждата за бързи и видими резултати, а третът си е сериозна работа и от него до болезнено, лющещо се лице има една крачка.

За трет се иска много дисциплина!

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 16:56 от Agent Provocateur

# 1 749
Е такива лица съм виждала - зачервени, подпухнали, белещи се, като да са изгорели на слънце и да е паднал/да пада слой кожа. Стряскаща гледка

# 1 750
  • София
Е такива лица съм виждала - зачервени, подпухнали, белещи се, като да са изгорели на слънце и да е паднал/да пада слой кожа. Стряскаща гледка

По-вероятно е това състояние да е след химичен пилинг или нещо подобно.

# 1 751
Не задавам въпроси като видя такова нещо, може да е от всякакви процедури

# 1 752
Аз, да си призная, даже не знам за какво говорите. Чувала съм имената на тези неща и дотам. Веднъж се зачетох в тема тук и веднага се отказах.
Нито дисциплина имам за такива работи, нито желание. Каквато съм, най - много проблеми да си докарам, като забравя слънцезащитата, примерно.
Ползвам тоник, серум, крем, през лятото хидратиращ лосион  вместо крема, като гледам да ги въртя на различни марки.
От скоро ползвам разни пачове - поне е приятно, както и слънцезащита, с която съм безнадеждно закъсняла.
Иначе и моята рутина е 5 - 10 мин. в банята и дотам.
Грим нося всеки ден, с цел да не изглеждам гримирана, ако това има някакъв смисъл, но се чувствам по - добре така. Еднакво се гримирам и за парти, и за работа.
Открих си даже специален фдт за ски и съм много доволна от него.

# 1 753
  • някъде под слънцето...
Фен съм на пачовете. От поне 10 години са включени в "събуждането "  ми.
По едно време бяха поизчезнали от магазините и резултатът, поддържам  запас от поне 15 кутии гел пачове и поне 10 с целулоза.
Успях да заразя и дъщеря ми, нейни те са с кофеин  , най вече за "събуждане" ,

# 1 754
Аз пък ги ползвам вечер, след почистване. Сутрин не ми достига време.
Вечер гледам някой филм с тях и използвам случая да се излегна. Ще погледна има ли целулоза в моите, щом е важна.

Общи условия

Активация на акаунт