Кралски работи и клюки - ноември 2022

• 49 548
  • 590
  •   1
Отговори
# 225
  • в сърцето на един мъж...
Роклята на Максима малко ми прилича на перде, съчетана с всички перли и тиари не ми е много ок

# 226
Рания не е към тези седем жени, на които е позволено да носят бяло при папата, но явно има някаква вратичка за нея. Този път не ми харесва тоалета.

# 227
Катрин му е подарила мака си, има видео от майката.

# 228
Абдула днес е наминал и през Лондон за аудиенция с Чарлз.

# 229
Рания да не прави някакви намеци с това бяло Simple Smile
Ама пък щом не я върнал папата, значи е ок и така Simple Smile

Максито отдалеч е ок, отблизо е доста перлена наистина Simple Smile но пък тя си е великолепна както обикновено.

# 230
Рания все пак е кралица!
Нищо чудно белият цвят да е за коронованите особи въобще, не само за въпросните седем.
Просто те вече са били, журналистите са ги видели и ги знаят и правят някакви свои си изводи за привилегированите седем!

# 231
  • Някъде там
Рания все пак е кралица!
Нищо чудно белият цвят да е за коронованите особи въобще, не само за въпросните седем.
Просто те вече са били, журналистите са ги видели и ги знаят и правят някакви свои си изводи за привилегированите седем!
Птичке не е приумица на журналистите, католически обичай си е. Ето  подробности от Уикипедия..
Скрит текст:

Le privilège du blanc ( произнася  се [lə pʁivilɛʒ dy blɑ̃] („привилегията на белите“) е термин, използван за католически обичай, според който на определени женски кралски особи и кралски съпруги е разрешено да носят бяла рокля и воал по време на аудиенции с Папа , изключение от традицията повечето жени да носят черни дрехи в такива случаи.
Традиционно протоколът за папските аудиенции изискваше жените да носят дълга черна дреха с дълги ръкави и черен воал, чийто цвят означаваше добродетелите на благочестие и смирение. Кралиците на Италия, Белгия и Испания [2] бяха освободени от това правило, както и Великата херцогиня на Люксембург и принцесите от Савойския дом.

Тези, на които в момента е разрешено да носят бели дрехи, включват кралиците на Испания , Белгия и Италия , Великата херцогиня на Люксембург , принцесата на Монако и принцесите от Савойския дом , накратко тези кралски къщи, чиито регенти са получили титлата „(Най-)католическо величество“ (Rex catholicissimus)

# 232
  • Майничка
Само за католическите кралици и принцеси е. Елизабет II  беше изключение, защото самата тя се явява глава на църква, но май и тя ходеше в черно.
Рания реално е в черна дреха, само воалът й е бял.😉

# 233
# 234
  • София
Не ми се струва подходяща думата "аудиенция", когато става дума за двама крале. По-скоро е среща.

Традициите не са, това което бяха е положението...(по повод Рания).

# 235
  • София
Само за католическите кралици и принцеси е. Елизабет II  беше изключение, защото самата тя се явява глава на църква, но май и тя ходеше в черно.
Рания реално е в черна дреха, само воалът й е бял.😉
Напротив английската кралица при папите ходеше в повечето случаи с различни нюанси на синьото (особено при последните ѝ посещения). Мисля си, че тези изисквания вероятно се отнасят за католическите жени, а Елизабет II и Рания не са такива.

# 236
  • Някъде там
И за Елизабет няма официално изключение.
Само тези седем са.
https://en.wikipedia.org/wiki/Privil%C3%A8ge_du_blanc
Една интересна статия за среща на папа Франциск и Елизабет и защо е в лилаво.
http://www.catholicnewsworld.com/2014/04/queen-elizabeth-ii-meet … -francis.html?m=1

Максима днес

# 237
  • София
Тя Рания и съвсем в бяло си е ходила при папата, айде може и кремаво да е.

# 238
  • Някъде там
Направо си е "бежово-златисто". 🤣
Странна птица.

И още една странна птица.
Харесвам я Метето,харесвам палото и панталона, но това ме уби 🤣🤣🤣

# 239
Според мен, Рания като мюсюлманка е решила да не уважи правилото за облекло. Същото и с Елизабет втора, тя е кралица и глава на независима църква. Все едно, ако има среща на папата и българския патриарх, патриархът да се облече по желание на папата, ама друг път. Не разбирам и защо некатолички трябва да спазват този дрескод.

Общи условия

Активация на акаунт