Кралски работи и клюки - ноември 2022

• 49 547
  • 590
  •   1
Отговори
# 330
  • Някъде там
Страхотна Летисия.
Роклята скоро я носи.
Обиците са на София.

Птичке 😀

# 331
Забавно е клипчето с Филип. Хърватката откъде го измисли този тоалет?

# 332
  • Враца
Забавно е клипчето с Филип. Хърватката откъде го измисли този тоалет?

Ами, опитала се е да блесне жената.
Представям си аз да трябва да се появя на официално събитие, и другата жена на него да е Летисия. Автоматично ставаш невидим с тая жена около теб Wink

# 333
Аз пък си мисля, че ако разполагам със същия обем гардероб, стилисти, гримьори и фризьори няма да и се дам. С това искам да кажа, че явно на хърватката такъв си и е стила.
Едит: сега разгледах нейни снимки и бих казала, че просто в случая не е облечена подходящо. По-едра е и й трябва нещо много стилно, монотонно, за да изглежда фина и  добре. Тази разкроена рокля просто не пасва.

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 14:10 от Qosata

# 334
  • Някъде там
А за мен и всички роялки имат визии, за които да се чудим дали са се погледнали в огледалото.
Някои в повечето случаи са така. Други рядко грешат.
Ето ви я гръцката Нина, пак е шантаво облечена, при нея е редовно.

Летисия и хърватката днес са добре и двете.
С испанска марка гащеризон е Летисия.

Виктория от вчера на Pep forum.

Мете и Хокон от вчера на прием в Skaugum.

# 335
Добре е хърватката днес. Даже бих казала, че ми харесва повече от Летисия.

# 336
  • До сърцето...
Тиарите, които носи принцеса Мери

Рубинена тиара на принцеса Мери/Ruby Parure Tiara
Скрит текст:
Най-често носената тиара от принцеса Мери. Тя беше и нейното украшение на 50-год. й юбилей.

Първият път, когато Мери Доналдсън слага тази тиара е само няколко дни преди сватба си, досега бъдещите булки са слагали кралска тиара само в деня на сватбата си. Тогава тя се появява в "пълно" снаряжение - тиара, огърлица, обеци и гривна. Дължините на обеците и колието могат да се регулират, което позволява различни визии. Обеците имат приставки, които позволяват и по-скромна, и по-пищна визия.

В нощта преди сватбата си, за гала представление в Кралския театър в Копенхаген

Тиарата се нарича още Queen Ingrid Ruby, както и Danish Ruby.
Тя има интересна история, свързана с Наполеон. Той дава пари, с които неговите приближени да купят украшения на жените си,  за да е ослепителна коронацията му. След време човека поръчал и купил този разкошен комплект - Жан-Батист Бернадот става крал на Швеция, а неговата жена Дезире завещава тези украшения на снаха си (внучка на онази Жозефина, на Наполеон), която носи името на баба си - Жозефина. Внучката на втората Жозефина - шведската принцеса Ловиса - се омъжва за престолонаследника на Дания, принц Фредерик, и комплекта, който така пасва цветово с датското знаме, е сватбения й подарък от баба й. От тогава той е част от датската съкровищница.

Изработена от червени рубини и бели диаманти, това е нейната най-бляскава и официална тиара, и тя я носи с видимо удоволствие. Почти традиция е тя да е с това украшение на новогодишните банкети на кралското семейство.

Мери модифицира комплекта, за да отговаря на формата на главата и личния й вкус – преразпределя листенцата, слага нова, по-компактна рамка (за нейната форма на главата) и след като фирмата Marianne Dulong реализира тези изменения, от 2010 година Рубиновата тиара е в настоящият  си вид.

Колаж от частите на Ruby Parure
Скрит текст:

Едуардианската тиара/Edwardian Tiara
Скрит текст:
Тази тиара влиза в датските трезори по най-възхитителния начин: принцеса Мери я купува сама! Затова се нарича още Тиара-огърлица на принцеса Мери/ Тiara-necklace by Crown Princess Mary.
Създадена през първото десетилетие на 20 век (епохата на Едуард), предполага се, че е купена на търг. Тя дори е поръчала чифт обеци, които да вървят с нея.

Едуардианската тиара на принцеса Мери е изработена от злато и сребро и украсена със стари диаманти, рубини и шпинели, с флорални шарки; може да се извади от рамката и да се носи като огърлица.

Като огърлица на концерт в Орхус за 75-ия рожден ден на кралица Маргрете.

Мери я носи на тържеството за 50-ия рожден ден на съпруга си.

Едно от изключенията - за Новогодишния банкет 2019, принцесата избра своята лична тиара

Сватбената тиара на принцеса Мери/Crown Princess Mary’s Wedding Tiara
Скрит текст:
Сватбен подарък от кралица Маргрете II и принц Хенрик на принцеса Мери (купена на търг) и е нейна лична собственост. Тази тиара включва пет големи секции, чийто рисунък съчетава линиите на лилия и сърце, с кръгли диаманти на върха и шест по-малки диамантени зъбци между тях.  

На самата сватба тиарата е засенчена от воала (старинен, една от най-ценните вещи на семейството)

... но това не пречи тази тиара да е една от любимите й и е носена много пъти след кралската сватба.
На снимките: вляво - на сватбата на принц Карл Филип и София Хелквист (+ сватбените обеци) и вдясно - на празнуването на 40-те години на трона на кралица Маргрете

Тиарата е променена от принцесата - датският бижутер Мариан Дюлонг добавя ред перли към основата на тиарата, плюс по-големи перли върху всеки от по-късите елементи на тиарата, като модификацията не е постоянна - Мери носи тиарата със и без перлите.
Малката диамантена тиара може да се извади от рамката и да се носи като огърлица. В тази конфигурация (огърлица) принцеса Мери я е носила само веднъж - по време на посещение в родната й Австралия през 2005 г.

Среднощната тиара/Midnight Tiara
Скрит текст:
Изработена от диаманти и лунни камъни от Шарлот Линггаард от фирмата Ole Lynggaard през 2009 г. Тя е собственост на компанията, но принцеса Мери има изключителни права да я заема.
Принцесата я слага за 75-ия рожден ден на покойния си свекър принц Хенрик, на годишнината на кралица Маргрете II, както и на свадбата на принцеса Маделин в Стокхолм.

След като стане кралица, Мери ще има по-голям арсенал от тиари, но си е супер и  без тях.

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 18:31 от Радика

# 337
  • в сърцето на един мъж...
Радика, благодаря отново за страхотната информация! Рубинената тиара ми е една от любимите тиари от кралски бижута.

# 338
Прекрасни бижута.

# 339
  • Разпиляна във въображението
Катрин от днес на посещение в Ukrainian Community Centre

Роклята - https://www.lkbennett.com/product/DRTALLISPOLYESTERBlueNavy%20Go … ffiliate_id=86032

# 340
  • Варна
Катрин е хубава жена, но започнаха да й личат годините. Само наколко кила нагоре ще й помогнат във всички аспекти. Надявам се да не й пречи някой здравословен проблем.

# 341
  • Down south
Цитат
А за мен и всички роялки имат визии, за които да се чудим дали са се погледнали в огледалото.
Мете и Хокон от вчера на прием в Skaugum.

Едни от най-безличните. Визуално.

# 342
  • Някъде там
Всеки с вижданията си. Хубаво е, че са различни 🙂.
Алберт е връчвал медали за успехи във физическото възпитание и спорта, вчера. Наградил е и Шарлийн за приноса ѝ към спорта в княжеството.

Мери на конференция на WWF.

Максима пристига  в  семейно предприятие за производство на портфейли и калъфи за документи, за да отбележи деня на предприемачите.

Стефани на изложба. Откриват сезона в арт галерия.

Йорданците готови за световното.
Корабите ме впечатлиха.

Утре е празника на Монако. Малко визии от предишни. Единствено шапката като каска не ми харесва. Всичко друго е много елегантно.
Да видим утре как ще е.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 10:29 от daviz

# 343
  • Sydney
Летисия много хубава!

И Шарлийн ми хареса този път.

Имам още един епизод от Короната. Не е зле, но кастът не се е получил много - нито Чарлз, нито Филип, да не говорим за баба.

# 344
Хокон, безличен? Красавец е той, заедно с Фелипе за мен са най-красивите рояли. Децата на  Йоахим също, но те са  тийн все още. Ще видим как ще остареят.

Общи условия

Активация на акаунт