Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през ноември

• 95 996
  • 2 812
  •   1
Отговори
# 105
  • Наблизо
Добро.

Пак спахме зле,детето дойде при нас и се въртя с температура.То не бяха ритници,то не е чудо.
Скарахме се с мъжът ми сутринта,защото искам да го водя  пак на лекар ,а той вика че съм откачала..Ми трети ден и температурата не спира и почва да сe храни все по-малко.
Той вика-изчакай да подейства антибиотика,за пет дни са ни го изписали.
Ще се побъркам,честно.

# 106
ДобрЕ, ве 🤣🤣🤣

Бюти, аз също бих изчакала и третият ден. Но ти си майката, ти познаваш детето, твоя си е интуицията. Както те води, така постъпи.
Оф, ще не ме гоните..?! Мен чака тая колиба. Аман!

# 107
  • София
Като ти се доработи, седни да ти размине.

Уиш и в другата тема я търсят. Не свърши ли тоя банан, бре?

# 108
Бюти,аз звъня всеки ден на педиатъра, откакто се разболя . Не ми пука какво ще си помисли. В твоя случай бих се обадила отново. Но ние сме на частно и си плащаме, та е мил и любезен всеки път!

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 11:27 от Sissy

# 109
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
като си я знам, още с първия пост се е проявила и пак е стъпила на банановата кора Simple Smile Simple Smile Simple Smile
някой писа още оня ден, че е на линия, но при нас не е писала.

# 110
  • София
И аз съм в отбора на недоспалите. Та нищо ново няма да ви съобщя.
На всичко отгоре и най-малкото дете е с мен на работа, че още кашли и пише домашни. Довечера пък съм на родителска на най-голямото.
Мисти, дано имаш добри новини по-късно.
Сис, и на теб жалая довечера вече да поспиш повечко.
Бюти, и аз мисля, че трябва да имаш малко повече търпение да подейства лекарството. Липсата на апетит при болен човек е напълно нормална. Повечето доктори дори съветват през това време дори и възрастни хора да консумират предимно течности. Тялото тогава изразходва енергията си, за да се излекува, вместо да се опитва да смели храната. Ще се оправят нещата. Blue Heart

# 111
Научих нова дума- тишлайфер. Чак в гугъл я търсих. Благодаря, денят не е изгубен (нали така се казва- всеки ден трябва да се научава нещо ново, за да е минал денят смислено).
Аз пък като чуя "курабии" се сещам за баба ми. Heart Eyes

Пердета имам и обичам (и щори имам- външни, ролетни). Създават ми допълнителен уют. Ако се налага- гладя ги още влажни и ММ ги окачва после (той ги и сваля, де).
И пак си идвам на "моето"- трябва да чистя. Мислих утре да е, но децата четвъртък и петък имат родителски срещи, а това автоматично означава, че не са на училище. Та честито ми- не дълъг, а екстра дълъг уикенд ще имат Тилчетата. Като ги знам какви ламИ са напоследък, само в кухнята ще стоя с черпак в ръка. Confused
Хубавото е, че по план, живот и здраве, съботно- неделно ще сме на път, ще видим нови места, ще разнообразим. Така погледнато, по- се ядва от 4 поредни дни с тиЙнове у дома. Grinning

Добри, решихте да си дойдете до Бг за Коледа ли? Браво!

# 112
Според мен Бюти е права. Голямата правеше по 2-3 отита годишно. Винаги настъпваше облекчение още след първия ден на лечение.

Бюти, а ухото боли ли го? Сега се сещам за компресите със затоплена морска сол. Действат добре, както на възпалени синуси, така и на уши. Загряваш морска сол, изсипваш в хавлиена кърпа и като се увериш, че не пари, слагаш детето настрани да гледа филмче с кърпата на ушето.

И още нещо се сещам - задължително се капе АБ в двете уши, нищо че само едното може да е възпалено. И се действа и носа с промивки, защото е свързан с ушите.

# 113
  • Наблизо
Мерси,момичета!
Капем и в двете уши,сироп че и кашля и промиваме носа.
Дано се подобри скоро..

# 114
  • София
Ако имаш наличен инхалатор също би помогнал. Или по стара традиция инхалация над тенджера.

# 115
Близък лекар ми е казвал,че освен,че се капе в двете уши,е добре и в носа да се слага.Че да стигне и до носоглътката АБ.
Бюти,няма ли изписан и орален АБ?Не съм се сблъсквала с отит,но знам,че адски боли от ухо.Защо само парацетамол изписват при вас? Аз бих давала нурофен,или нещо съдържащо ибупрофен,защото е и противовъзпалително.
Овършахме на 13 бакалията.Уж пак отидох само за три неща,и пак едвам разтоварих покупките в колата 🥴.За пореден път се убеждавам,че не е полезно за семейния бюджет,аз да пазарувам 😂

# 116
Преди няколко седмици, когато Беболина имаше отит попитах педиатъра ни за капки с антибиотици вместо орален антибиотик. Той беше категоричен,че само капки няма да помогнат и изписа орален АБ . Това беше първият път в живота на Беболина, когато й изписа антибиотици. Сега още чакаме да излезе изследването. Без доказана бактерия няма антибиотици, въпреки високата температура... Не знам хубаво ли е това или лошо?!

# 117
  • София
Сис, мисля, че по принцип така е по-добре да се действа. Малкия ми син беше направил ангина като по-малък. Педиатърката ни я нямаше и заместващ лекар изписа на сляпо антибиотик. След няколко дни понеже не действаше, реших да пусна антибиограма. Оказа се, че точно към този антибиотик е резистентен.
Сега малката е с отит отново. А преди 2 седмица го кара и пи антибиотик.  Явно не й е подействал особено и я повтаря.
Малко е трудно да знаеш кое е правилното решение и да спориш с докторите.
Аз мисля, че доста често майчинския инстинкт е най-точен.

# 118
Давам на късо, ша замолА Фаталната и Добриня да обЯснят като за блондинка какво е "розово Оме" и от къдЯ на къдЯ курабиите се асоциират с кантара? Нищо не вдявам, а искам да се влея в хоровия хилеж имам нужда Simple Smile
Съмнявам се Уиш да се разпише. Поне не с официалния ник... Дано съм лош пророк, ама...!

# 119
... какво е "розово Оме"

Предполагам, за цигарите става дума.
Виждала съм марка с такова име.

Общи условия

Активация на акаунт