Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през ноември

• 96 288
  • 2 812
  •   1
Отговори
# 330
  • София
13, много съжалявам. Да почива в мир. След това, другото ми се струва бял кахър.
Пандич, довери се на Пантата. Тя знае най-добре как се чувства и какво и е комфортно.

# 331
Тринки, съболезнования! Да е светло и леко на душата и! За теб силна прегръдка от мен!

# 332
Панде,имаме аналогичен случай ние. 😊

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 16:06 от Anyyyone

# 333
Другите момичета са казали всичко, подкрепям ги напълно. Пантичката, а явно и другите деца  са приели детето радушно, постарирали са се то да се чувства добре сред тях. Мисля, че това е напълно достатъчно, оттам насетне не бих се месила в личните възприятия и разбирания, щом няма лошо отношение към новото дете. Панде, мисля, че нямаш причина да не се довериш на преценката и възприятията на малката Пантичка. Не се плъзгай по плоскостта с националността.

Никога не съм слагала ряпа в крем супа, но ще пробвам. За обяд правих пилешка супа по желание на МУ, щото нали е болен, болните ядяли супа. Хапнахме и отиде да търси снощните пържоли.

Натрупаха се пак няколко задачи. След малко си правя кафе и продължавам с бумагите.

Бюти, как е малчо днес? Има ли подобрение?

# 334
Обаче отказвам да приема за нормално, че продължават да говорят на украински, вместо да се опитат да упражняват българския език, който учат. Все пак  говоренето на езика е част от уважението към страната, в която живеят и която им е подала ръка. Аз съм учила руски и повечето неща, които говорят ги разбирам, но не мога да говоря руски/украински, а и в крайна сметка те живеят в България, не съм аз в тяхната държава, така че усилията би следвало да са от тяхна страна.

Доста нереални очаквания имаш към някой, който учи езика от няколко месеца. Много е трудно да започнеш да говориш на чужд език, който тепърва учиш. Отне ми 2 месеца да се престраша да говоря с продавачките на френски, при положение, че съм с ниво Б2. Ама не съм го практикувала от 15г. И пак онзи ден на бензиностанцията реших да се разбера на английски, за всеки случай, че ми трябваше клиентска карта. Голямата ми щерка учи френски от края на юли. Навън отказва да се отдели на 5м. от мен, от страх някой да не я заговори на френски и да не може да мине на английски. Ама при нея винаги се намира някой да я заговори. Joy Дори и да съм там. Последния път влизаме двете в метрото, тя е пред мен. Само докато си извадя картата и я чекирам, вече някаква жена я питаше накъде е метрото. Joy

# 335
Не съм се месила никога,а и не бих.Още ми изниква неприятен спомен,в който леля ми ме привиква настрани,да ми обяснява,че не трябва да игнорирам братовчедите ми,почти сме набори,трябва да сме си близки...Е,случи се,но след някоя година,и не благодарение на нейната намеса.
Свърших си работата,успяхме и лекарката да посетим.Проблемът е в гърлото,явно дава фалшиви сигнали в ушите(често срещано).Много е вял, кротък,лежи предимно,не иска да яде.Всичко това е много нетипично за него,явно изобщо не му е добре.

# 336
  • тук и там
Аз още карам на английски..Confused. Не мога да ги проговоря тези френски и холандски и това е..

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 13:54 от Кайсия

# 337
О, Ренко, милото Шефче, давай му да пие, гушкане, почивка и утре да е пушка.

# 338
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
И в класа на моето дете има украинче, моя син владее долу горе  руски говоримо, и си упражнява руския с детето от Украйна. Не съм го карала или спирала да общува с него.
 Като беше бебе и тодлър ( демек подрастващ ), никога не съм го насилвала да споделя играчки, но и не съм поощрявала да взема чужди, ако иска да разменя, ок, ако не, играе с каквото има, или си намира камъни и пръчки.
  Децата постоянно се карат, сдобряват, не се меся, освен ако не е нещо екстремно...

# 339
Има нещо в поведението на Беболина, което ме притеснява . От скоро , когато се ядоса за нещо почва да се удря. Преди удряше мен. Хващах ръката и строго обяснявах ,че така не се прави,но сега не знам как да реагирам ?!!

# 340
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Има нещо в поведението на Беболина, което ме притеснява . От скоро , когато се ядоса за нещо почва да се удря. Преди удряше мен. Хващах ръката и строго обяснявах ,че така не се прави,но сега не знам как да реагирам ?!!
Продължаваш да хващаш и да обясняваш, ще спре на около 3 години някъде.

# 341
Търти, моите съболезнования за приятелката ти!

Пандич, подкрепям мнозинството Smile

Да се оплача - тая сутрин колицата не щя да запали. Ама даже стартера не въртя... Акумулаторът до дупка празен...ма май ше се окаже динамото... та понеже ММ снощи се прибра вкъщи след тримесечния престой на село и тая сутрин тъкмо тръгна той, и аз установих, че ... и така. Та баткото като видя, че трябва да слезе от колата и да ходим пеша до училище, спретна невероятен цирк на тротоара. Бягане в различни посоки, ръкомахане ,писъци, крясъци... смятайте, хванала съмго отзад за якето и той ме влачи напред, не мога да го удържа. ГОлям е вече, 49 кила тежи и явно е доста силен... та ще мисля стратегии за справяне. Оплаках се...
Сега наобед дойде ММ, даде ми ток, поработи колицата малко и сега ще излизаме на обиколка. Дано утре, когато тръгнем за село, да няма проблеми.

# 342
  • Пловдив
Мързи, дано е било от акумулатора...

Начи, няма да се размине идването на татко за комисята...питаха, нямало да стане с тяхното решение. Трябва да се мине и тук, та в понеделник ще запиша час. Комисията заседава във вторник и четвъртък. Тъй...
Днес МУ смени гумите на колата...миличкия му се плаче за сумата, която изръси за зимни такива...не можел да преглътне Grin Ам пак да затвърдя лафа, че кефа цена Има! Та тъй...

# 343
  • Sofia
Значи, подхванах супата с ряпа. Вместо лук сложих праз, а вместо пащърнак - малко цвекло, че това намерих. Ухае супер. Срам ме беше да питам тук ряпа дали се пече, че ми остана. Пече се, каза Гугъл. Сега зареждам една тава патат, ряпа и морков. Допи ми се червено вино, а нямам.

# 344
Пече се, Джун, и е много вкусна печена Simple Smile
На супа не знам дали ще се пречупя да я направя, но печена е супер.

Тази супа ще стане още по-вкусна ако всички зеленчуци са печени предварително обаче. Ароматът на печени зеленчуци в супа е много хубав.

Общи условия

Активация на акаунт