Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през ноември

• 97 011
  • 2 812
  •   1
Отговори
# 1 170
Не чета никъде,кой какво пише,едно,че нямам време,друго,че нямам желание.Хвърлям само по половин ухо във вечерните новини.Дори и не знам обстоятелствата на изчезването,камо ли роднините 😬. Ама,хора без работа,търсещи вечно под вола телето.
Казах,психиката ми е обременена от книгите,които чета.И като навържа,колко дни липсва,и започвам да си "рисувам" сюжети.
Еййй,гледай кво стана,като гузен негонен бяга се обяснявам 😂
Вино, Сънчо,и късмет после 😬

# 1 171
А, Ренко, сюжети сигурно всички чертаем.   Грозни са ми коментарите за семейството, но допускам и вероятността  да имат някакво основание, затова не ги обсъждам. Но някои неща определено ми идват в повече и ми правят много лошо впечатление за възпитанието и поведението ни.

# 1 172
Изобщо не се съмнявам, че 90% са там за сеира. Крими риалити върху гърба на изгубено дете. Има много неща, които могат да се предположат, даже и да се прогнозират, но поне от кумова срама или съпричастност към близките, не е редно да се изтипосват. Всички си мислим някакви неща, всички сме чели кримки, знаем и кога шансовете са най-големи. Ми мълчи си там и си гледай турските сериали, а не се упражнявай в красноречие. Съжалявам, ако с горното обиждам някой фен на турските сериали, сигурно има някой друг свестен сред тях.

# 1 173
  • France
Оф, трябва да приспивам Славчо... дълга и кървава. В най-лошия случай го хвърлям в количката и почваме да правим тегели.

И аз не обичам ровичкането в подобни случаи. Има си полиция, има си професионалисти за тази работа. Аз какво мога да допренеса? Нищо. Тогава по-добре да си мълча.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 23:35 от Philomena

# 1 174
Ооо,не! Не бива да мълчим! Точно това ровене и раздухване ще накара да си свършат работата властите. Не съм чела във фб нищо. За случая научих едва вчера тук от форума и потърсих новини. Всичко е много противоречиво . Обикновено е така , когато има нещо гнило.

От всички български поговорки най-мразя онази за склонената главица.

# 1 175
  • France
Не казвам да мижаме, а да не си даваме непоисканото мнение в соц мрежите. Дори и накрая да се окаже вярно.

# 1 176
Фил,с цялото ми уважение, социалните мрежи са там точно за това. На който не му харесва може да пропусне!

# 1 177
  • France
Аз това и правя. Въпреки, че вярвам все още невинно, че там можем да общуваме кордиално, а не да линчуваме виртуално. На последното му викат булинг и е дори подсъдно в някои държави.

# 1 178
Сис, нямам предвид да мълчим, но малко да мислим преди да заливаме групите с коментари.
Само няколко примера ще дам.
Скрит текст:
Снощи мярнах публикация, в която се питаха дали полицията се е свързала с профайлъра Тодор Тодоров (дано не бъркам името) и имаше хора, които търсиха контакти с него, за да им потвърди дали работи по случая. Даже имаше призиви да се събират пари, с които да му се плати хонорара. Всеки ден има десетки въпроси дали полицията е претърсила дома на бащата. Вярно, че в много случаи полицията е неадекватна, ама чак пък толкова едва ли. Някой видял съмнителен (по какви критерии?) човек и праща непознати хора от фейсбук да отидат на място и да проверят. Какво да проверят? С какво право? Полицията не може да влезе в нечие жилище току-така, обаче разни будни граждани се организират да проверяват къщи и хора. Градът и районът гъмжи от униформени, подай сигнал към тях, ако нещо ти е направило впечатление. Отделно врачки, гледачки, екстрасенси. Всеки говори и публикува някакви неща, накрая става пълна какафония и вместо доброволците наистина да помагат, става мазало.

Ренко, давам кратък отчет от новия турски магазин.
Скрит текст:
Масло Ичим (така ли се чете?) - 18.90 лв, последното взех. Сирене сюзме на Дост и Ичим - 12.50 лв. Кашкавал Чобаноглу - 19.90. Имаше и друга марка, непозната за мен, на същата цена. Прясно мляко - 3.80 литъра. Исках суха мая голяма разфасовка 100 гр, нямаше. Прах за пране ABC 9 кг - 22.40, същата разфасовка Бинго - 18 и нещо. Первол имаше течен на 15 лв и някакви стотинки. Имаше Диксан и Даш картонени кутии, но не запомних цената. Общо взето това запомних. Хладилните витрини бяха поопразнени. Момичето каза, че събота и неделя имало много клиенти и нещата свършвали. Два дни седмично получавали стока от Турция, но така и не ми отговори кога точно. Като че ли още са малко неориентирани, но пак ще ги наобиколя да следя.

# 1 179
Този кашкавал не ми е познат,но ми се струва скъпо.Скоро не съм навестявала този до нас,но чух,че и там маслото поскъпнало.За праховете съм пас,взимам други,не турски.
Сега пробвам един български,еко, one нещо си.На пръв прочит го бива.Ако е верно и икономичен,както казват,може да се преориентирам.

# 1 180
Фил,с цялото ми уважение, социалните мрежи са там точно за това. На който не му харесва може да пропусне!

По принцип е така, но не пречи да се възмущаваме, когато играта на Хорейшо премине някакви граници. Bird е дала и конкретни примери. Лошото е, че горното, в комбинация с неадекватните ни органи на реда, най-вероятно е довело до обезсмисляне на най-важните часове след изчезването на детето, защото търсенето с термокамери и кучета, при наличие на стотици доброволци на терен, не е дало никакъв резултат.

# 1 181
На нас ни харесва този кашкавал, имам отворена опаковка в хладилника в момента.  Но не помня на колко пари е купуван. За маслото ми е интересно колко струва при вас. Ако не забравя, ще погледна и на пазара за сравнение.
Имаше и български продукти - сирена, кашкавали, мляко. Жената каза, че почти не ги купували.

# 1 182
  • Пловдив
Бърд, поскъпнало ми се струва Thinking
На мен съседката ми носи като ходят, ама все накуп плащам и не питам кое и колко...

# 1 183
Със сигурност има граници, които не бива да се минават. Тук сте прави.

Най- ми харесва,че тук можем да сме на различно мнение без да се нападаме и зъбим грозно една на друга 🤗! Е,не с всички 😂🤣🤭

# 1 184
  • France
Бърди и Поппи са синтетизирали мислите ми.

Сисун Heart

Общи условия

Активация на акаунт