Парфюмни размисли и страсти - 278 ноември 2022 г.

• 63 852
  • 829
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Не понасям Noir Exquis, но Traversee du Bosphore е много красив парфюм.

# 76

Откъде го взехте? От известно време следя дали ще се появи в сайта за Зара, ама нъц.

# 77
  • София

Откъде го взехте? От известно време следя дали ще се появи в сайта за Зара, ама нъц.
Присъединявам се към питането. И аз го търся.

# 78
Здравейте.

1.Бихте ли ми препоръчали някой готин унисекс  парфюм подобен на Tiziana Terenzi - KIRKE.
Някой пробвал ли е Tiziana Terenzi - Andromeda ?

2. Може ли да ме насочите кой дамски парфюм да избера за подарък:
  Giorgio  Amani  - Si
  Armani  - Because It's You
  Armani Code for Woman
  Burberry London for Woman
  ........или нещо друго?

Искам да не е тежък парфюма, но да е свеж,  готин и да прави впечатление - нещо като Versace -  Versense

Благодаря:blush:Hug

# 79
Ако преди две години някой ме беше попитал дали харесвам парфюми с кафе или шоколад може би щях да кажа не, без дори да съм ги пробвала. Тогава използвах само леки и флорални аромати. С времето носът ми се промени,  може би след придобиването на повече парфюми започвам да търся нещо различно от масовото. Разбира се все още изучавам с любопитство, аромати, които за повечето от вас не са нови, но на мен ми са интересни. Миналата зима бях влюбена в YSL Black opium, все още го харесвам, но мисля, че времето е все още топло за него. Наскоро взех отливка от Montale intense cafe, не познавах никой от ароматите на бранда, а ми се искаше да тествам и много ми хареса. Сега ще търся и Ristretto за проба☺️

# 80
Здравейте.

1.Бихте ли ми препоръчали някой готин унисекс  парфюм подобен на Tiziana Terenzi - KIRKE.
Някой пробвал ли е Tiziana Terenzi - Andromeda ?

Giorgio  Amani  - Si
  Armani Code for Woman
  ........или нещо друго?

Искам да не е тежък парфюма, но да е свеж,  готин и да прави впечатление - нещо като Versace -  Versense

Пак от Versace,  предлагам Dylan Blue pour femme - женствен, свеж, плодов. Шишенцето е прекрасно. По мое мнение, за подарък е идеален Simple Smile

# 81
Здравейте.

Giorgio  Amani  - Si
  Armani Code for Woman
  ........или нещо друго?

А имате ли представа от вкуса на човека, на когото подарявате? Питам, защото наистина подарък парфюм може да е сложна задача, ако не знаете какво харесва човекът. За мен Armani Si е много изтъркан парфюм, прекалено масов и дори да ми допадаше като аромат, пак не бих го сложила. Помислете в насока ако знаете някои от любимите парфюми на човека и търсете някакви сходни. Пиша специално това, защото казахте, че искате парфюма да прави впечатление. Специално Si не мисля, че влиза в тази категория, сякаш се качваш в метрото и всички миришат на това и още 2-3 парфюма.

# 82
Клодилия, можеш ли да споделиш впечатления как е трайността и проекцията на Панетоне, много го искам, но ако е като Лира тихичък, ще пропусна....
Бенита, сходни на Кирке са Erba Pura Xerjoff една идея по-унисекс и по приятен мускус
От теренцитата-Андромеда, Касиопея (тя е по мека),  Халей, Орза, Тутле,Темптатио, Стрикнина.от тези първите 4 са според мен най-близки до Кирке и най-безопасни за сляпа покупка

# 83
Piment Brulant го има в Мейкъп. Поне до снощи.
Парфюм за натоварен с договорки и срещи ден - Galop d'Hermes. Отлежал е по-хубав, не така остър.

# 84
В другата тема чета за някаква радост Nejma 7, може и да не съм изписала правилно, та получилите тези “радости “ бихте ли били така добри да споделите с непросветените що за чудо е това. Видях ги налични, но като не ми говорят нищо ги пуснах по нанадолнището 😊

# 85
Наскоро взех отливка от Montale intense cafe, не познавах никой от ароматите на бранда, а ми се искаше да тествам и много ми хареса. Сега ще търся и Ristretto за проба☺️

Ето тук има проби на Ристрето на съвсем разумна цена http://www.elfragrance.bg/montale-ristretto-intense-cafe-extrait … seks-p-19125.html
И двете кафета на Montale нямат нищо общо с кафе като аромати, само роза и уд, поне за моя нос. Заглавието доста подвежда.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 14:39 от Анонимен

# 86
В другата тема чета за някаква радост Nejma 7, може и да не съм изписала правилно, та получилите тези “радости “ бихте ли били така добри да споделите с непросветените що за чудо е това. Видях ги налични, но като не ми говорят нищо ги пуснах по нанадолнището 😊
Nejma 7 е приятен шоколадов аромат с много, ама много мек уд, даже почти не се усеща като уд. Аз лично не усещам цитрусовите нотки в него. Няма много голяма проекция, по-скоро стои близо до кожата, но се разнася леко във въздуха при движение. Унисекс, но клонящ към по-женствен аромат е според мен.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 14:49 от lorem_ipsum

# 87
Макадамия, на мен Нежма 7 е доста силно по темата ни - какао с кокос, в комбинация с цитрусово начало.
На границата на гурме и не сладък, трайността също не е кой знае каква, но ароматът, предвид цената си заслужава

# 88
  • София
Клодилия, можеш ли да споделиш впечатления как е трайността и проекцията на Панетоне, много го искам, но ако е като Лира тихичък, ще пропусна....
При мен е с отлична трайност (над 8 часа) и добра проекция, като за моята кожа това е постижение, защото повечето парфюми върху мен са тихи и кожата ми бързо ги поглъща. Знаеш, че е индивидуално и условно всичко това. Simple Smile Lira и при мен беше изключително незадоволителна като трайност и излъчване, ако това е някакъв ориентир. Като композиции не си приличат обаче, ако това е търсенето, Panettone за мен е по-комплексен, не е само цитруси+ванилия, долавям повече отделни "лица" в него - oсвен изброеното в предишния пост, има и една особена "препечена" нота, както и лека билкова горчивина, която свързвам с безсмъртничето - то за мен се оказа трудна нота в парфюм, но тук конкретно не ме дразни. Simple Smile Бих предложила мостра, но в момента не разполагам с виали.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 16:59 от Klodilia

# 89
  • София
macadamia, Nejma 7 е прекрасна комбинация от сладки цитруси, кокос, какао от шушулка и дървесни нотки. Всички съставки са добре миксирани и се усеща ту едната, ту другата, но никоя не взема превес. Може би не е за теб, защото ароматът стои близо до кожата, а ти избягваш такива. Ако трябва да ти дам ориентир за аромат, с който мога да го сравня, то това е Naxos - същата звънливост и вайб има и в този. Последното изречение да не се разбира, че си приличат и са взаимозаменяеми. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт