Парфюмни размисли и страсти - 278 ноември 2022 г.

• 65 248
  • 829
  •   1
Отговори
# 450
Един въпрос към запознатите. Правилно ли смятам, че причина за мириса на пудра за лице и червило е комбинацията между ирис, евентуално orris root, и  муск, плюс хелиотроп в някои парфюми?
Опитвам се да установя ароматна комбинация, която ми "причинява" тази главоболна и душлива миризма - за съжаление! разпознаваема в множество хитове като Шалимар и Мулен Руж например.
Всякаква информация по темата е добре дошла, защото обобщението "пудрен парфюм" е твърде подвеждащо.
Благодаря в аванс Heart

# 451
Да, ирисът е много често свързван с червилен аромат, понякога в комбинация със сантал, както е в Самсара. Шалимарите, повечето де, не съдържат ирис, там натрапчиви се усещат кожените и животинските нотки.
Мулен Руж обаче ми мирише на сливова ракия и никакъв ирис не усещам.

# 452
Здравейте! Имам нужда от съвет,защото търся парфюм за подарък,който да е сходен на Cartier La Panthere EdP ! Парфюмът е за една дама на 60 години... Ако някой ми предложи нещо ще бъда много благодарна! Flowers Hibiscus

# 453
Мнението на Smartie ми дойде много добре 🙂 Отказах се от Moon Bloom.
Днес съм с Love Tubereuse, прелест в това мъгливо време, толкова е креместо-цветен 🤍

# 454
Здравейте! Имам нужда от съвет,защото търся парфюм за подарък,който да е сходен на Cartier La Panthere EdP ! Парфюмът е за една дама на 60 години... Ако някой ми предложи нещо ще бъда много благодарна! Flowers Hibiscus

Chloe Nomade Absolu е чудесна алтернатива според мен.
https://www.fragrantica.com/perfume/Chloe/Nomade-Absolu-de-Parfum-58424.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/La-Panthere-23295.html

# 455
Още съм доста далеч от 60г., Chloe nomade absolu ми е вечен любимец и не виждам прилика с Пантерата.

# 456
По-скоро някой Жадор.

# 457
По-скоро някой Жадор.
Само ми затвърждавате тезата. Шегувам се, разбира се. Grinning

# 458
За кое? Grinning Извинявам се, но нещо съм я пропуснала.

# 459
Вчера писах, че асоциирам Жадорите с възрастна леля. Grinning

# 460
  • BG-DE
Много е индивидуално но на моя позната която обожава Пантерата на Картие подарих точно Chloe nomade absolu и тя се влюби в него.

# 461
Здравейте!
След много чудене и избиране кой Amouage да си избера за подарък,  днес получих Amouage Beach hut woman. От 30 Мин. Съм напръскана с него и го усещам адски мъжки.
Усещам, че мирише доста силно. Обаче не мога да описвам парфюми, тъй като имам все още бедна колекция. Исках нещо унисекс, защото всичките ми парфюми са със ванилия. Определено ще го тествам довечера и на ММ, за да видя на мъжка кожа как ще се държи. 
Някой, който го има .. може ли да изкаже някакво описание и как се чувства с него.

# 462
Шанел 5 без да има сходство се приема почти винаги много добре от дами около тази възраст. Старите Герлени също. Пантерата е шипър с мъхове и може да се търси в тази категория във Фрагрантика за идеи.

# 463
Вчера писах, че асоциирам Жадорите с възрастна леля. Grinning

Хаха, аз в моята отлитаща “двайсетачка” не бих ги носила, въпреки, че ги оценявам по-достойнство и красота. Просто за мен всички са прекалено зрели и въобще не подхождат на моята визия, стил, аура дори, хаха.
Сега прочетох, че се иска близък парфюм до Пантерата. Доколкото я помня не е близо до Жадор, така че си връщам предложението.

# 464
Парфюмите нямат връзка с възрастта 🙂
Познавам млади дами, 20+ които носят Chanel, Amouage, коментирания Jadore и т.н. и им стоят прекрасно.
Jadore е много подаряван парфюм заради името; много мъже изобщо не искат и да се запознаят с аромата, а направо купуват парфюми с имена Love, Jadore, Good Girl Gone Bad и подобни

Общи условия

Активация на акаунт